0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 2.

Tisztújító közgyűlést tartottak a MEGFOSZ-nál

A MEGFOSZ nemcsak beszél a munkaerő-hiány problémájáról, hanem tesz is ellene, és konkrét stratégiával rendelkezik a helyzet kezelésére.

Ünnepélyes keretek között tartották meg a MEGFOSZ tisztújító közgyűlését a Szent István Egyetemen, ahol a házigazda Dr. Szabó István rektorhelyettes volt. A közgyűlés első felében az elmúlt évi tevékenységet összefoglaló előadások mellett, nagy hangsúlyt fektetett a szövetség az elmúlt 5 év eredményeinek bemutatására is, amelyek az elnökség, a titkárság és a bizottságok aktív munkájának köszönhetőek. A közgyűlésen több vendégelőadás is elhangzott a MEGFOSZ kiemelt programjával, a „Legyél Te is mezőgépész!” programmal kapcsolatosan. A felszólalásokban kiemelték, hogy a MEGFOSZ nemcsak beszél a munkaerőhiány problémájáról, hanem tesz is ellene, és szinte egyedülálló módon konkrét stratégiával rendelkezik a helyzet kezelésére.

A program végrehajtását segítendő több aktív együttműködés is kialakult. A vendég előadók között köszönthették a szövetség tagjai Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkárt, a Földművelésügyi Minisztériumtól és Balogh Ferencet az MKB Bank Zrt. Vállalati Üzlettámogatás Igazgatóságának igazgatóját.

 

Az éves beszámolók elfogadását és az előadásokat követően eljött a szövetség számára egy újabb fontos pillanat, amikor is a tagság képviselőinek újabb 5 éves ciklusra kellett megválasztania az elnökség, az etikai bizottság és a felügyelő bizottság tagjait. A szavazások a MEGFOSZ alapszabályában meghatározottaknak megfelelően történtek. Az etikai és a felügyelő bizottságok tagjait az első fordulót követően sikerült megválasztani.

 

A 2017-2022-es ciklus elnökségének megválasztása már nehezebb feladatnak bizonyult. A MEGFOSZ alapszabálya szerint az elnökségnek 7 főből kell állnia. A jelölő bizottság és a tagok a helyszínen összesen 13 főt jelöltek az elnökségbe.

Az első fordulóban 4 jelöltet szavaztak be az elnökségbe (Harsányi Zsolt – Axiál Kft.; Kis Pál – Auditker Kft.; Szalai László – Szal-Agro Kft. és Fejér Lajos– Penda Kft.). A fennmaradó három helyre több fordulós szavazással sikerült új tagokat találni.

 

Az új elnökség a szavazás után megtartotta alakuló ülését, és újraválasztották Harsányi Zsoltot elnöknek, Kis Pált pedig alelnöknek. 

 

 

 

 

Ezúton is gratulálunk az új elnökségnek és további eredményes munkát kívánunk nekik a következő időszakban!

Forrás: MEGFOSZ