Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója a pódiumbeszélgetésen kiemelte:
A szakembere szerint bel- és külföldön erre van leginkább fogékony - megfelelő vásárlóerővel bíró - fogyasztói igény. Elhangzott: egyre nagyobb a kereslet az egészségtudatos táplálkozás jegyében készített, GMO-mentes és egyéb allergénektől mentes, bio és organikus ételek iránt, mivel a fokozódó versenyben a magas hozzáadott értékű termékkínálat tud legjobban érvényesülni.
– közölte Ondré Péter. Az AMC vezetője a „Zöldellő lehetőségek erdőn, mezőn” című pódiumbeszélgetésen arról is beszélt, hogy az agrárium és az élelmiszer ágazat akkor tudja az új technológiákat a hatékonyság szolgálatába állítani, ha meghódítja az ifjú IT szakembereket is, mert az emberi erőforrás az okos eszközök üzemeltetéséhez és a technológiai fejlődésekhez egyaránt nélkülözhetetlen.

Nem csoda, hogy az élelmiszerágazatban és a mezőgazdaságban napról napra gyarapodnak a trendi, megbecsült és jól vállalható szakmák – hangoztatta Ondré Péter, hozzátéve, hogy
A szakember ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy elengedhetetlen az elosztások metódusának és a logisztikai terület innovációjának fejlesztése is, hiszen miközben több mint 838 millió alultáplált ember él a Földön, a túlsúllyal küzdő emberek száma meghaladja a 2,4 milliárdot, ami a bolygó közel 7,8 milliárdos lakosságának több mint negyede.
Az kormányzati erdősítési törekvések, a fiatal vállalkozókat ösztönző és az öntözés elterjesztését célzó támogatások, jogi módosítások, továbbá a táplálkozás tudatosabbá válását segítő közösségi marketing és kommunikációs kampányok hozzájárulnak környezetünk megőrzéséhez, és a fenntartható élelmiszerellátáshoz is – jelezte a cégvezető.
– tette hozzá az Agrármarketing Centrum ügyvezetője, jelezve, hogy az AMC a fiatalok megszólítására a 79. OMÉK-on szervezett „Az agrárium Téged vár!” című konferenciáját követően és a 2018-as év fiatalokat megszólító eseményei mellett 2019. november 27-én, Szekszárdon szervezi meg pályaorientációs agrárszakmai délutánját előadásokkal, kerekasztalbeszélgetéssel színesítve - a jubileumát ünneplő Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiummal való együttműködésben.