Back to top

Egy mérés is elég?

Egy új, univerzális zsákolómérleggel mutatkozott be az idei AGROmashEXPO-n a Metripond Plus Mérlegtechnika Kft. A hódmezővásárhelyi központú cég a GINOP adta lehetőséget kihasználva egy megnyert pályázat keretében tervezte meg és kivitelezte eszközét.

„A mérleg újdonsága abban nyilvánul meg, hogy egy berendezéssel tölthető a boltozódásra hajlamos termék, mint a premix, a takarmány keverék, valamint a szemes termények”- magyarázta Molnár Sándor. A cég ügyvezetője hozzátette, a gabona mérleg olyan kényszeradagolóval van felszerelve mely sérülésmentesen tudja a szemes terményeket is zsákba tölteni 5-50 kilogrammos egységekben, és óránként 200-250 zsák teljesítménnyel.

Molnár Sándor
Fotó: viniczai

A mezőgazdasági termelők számára lehet érdekes, hogy a Metripond Plus Kft. működtet egy, a hatóság által tanúsított kalibráló labort melynek keretében elvégezhetik a felhasználóknál üzemelő mérlegek kalibrálását, pontossági ellenőrzését, és erről jegyzőkönyvet állítanak ki.

Ez az eljárás a hitelesítés mellett egy olyan ellenőrzés mely megnyugtató módon dokumentálja egy berendezés mérési eltéréseit annak érdekében hogy a felhasználó tisztában legyen a mérleg pontosságával.

Elsősorban a nagy és folyamatos pontosságot igénylő mérési helyeken - általában asztali-, raktári mérlegek, zsákolómérlegek, tartálymérlegek esetében - van erre nagy szükség, és így annak gyakoriságát is ennek megfelelően határozzák meg.

Fotó: viniczai

A sikeres 2019-es évhez hasonlóan úgy látják, a 2020-as év is megfelelő bevételt és nyereséget eredményez. Mint megtudtuk, már 2020 első napjaiban is jelentős érdeklődés érkezett cégükhöz és több megrendelésük, szerződésük van az első negyedévre. Éppen ezért a termelés és a szolgáltatás növekedésének kezelésére, a munkák határidőre történő elvégzéséhez létszám bővítést terveznek. Továbbra is kiemelten kezelik a Magyarországi eladásokon kívül a Romániai értékesítéseiket, ahol már több mint 20 éve jelen vannak elsősorban kiszerelő és technológiai mérlegeikkel.

„Tapasztalva a munkaerőhiányt az ügyfeleinknél igyekszünk olyan fejlesztéseket kivitelezni ahol az eddigiekhez képest létszám megtakarítást lehet elérni”

– hangsúlyozta az ügyvezető, hogy elsősorban a termék kiszerelésre, zsákolóra gondolnak. Hídmérlegeiknél a rendszám leolvasó és lámpás, rámpás járműmozgás szabályozásával egyrészt gyorsabbá másrészt komplettebbé tudják tenni rendszereiket, melyet szoftvertámogatással is segíteni tudnak.

További terveik között szerepel, hogy olyan mérlegszerkezeteket építsenek be – egyedi igényekre – melyek termelési kiszerelési folyamataiban szolgáltatnak mérési eredményeket partnereiknek. Ebben elsősorban átfolyás mérésre illetve mozgás közbeni mérésellenőrzésre helyeznek hangsúlyt.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A szomszéd kertészete mindig zöldebb?

Huszonegy éve kezdte bevezetni a hazai kertészeti termesztésbe a hatékonyságot növelő biostimulátorok használatát a Malagrow Kft. Most gazdasági konferenciát rendeztek, ahol a kelet-európai versenytársaink gyakorlatába nyerhettünk betekintést. A magyar kertészeti ágazatoknak jó adottságai és hagyományai vannak, de a világ változik, amit nekünk is követni kell.

Nagy licitcsatákat hozott az élő mezőgazdasági aukció

A vártnál is nagyobb sikert hozott az Intergavel Kft. által szervezett élő mezőgazdasági gépárverés a Somogy megyei Kéthelyen: az árverésre bocsátott 70 tétel több mint 90%-a talált új gazdára. A kialakuló „licitcsatáknak” köszönhetően az árak szépen felkúsztak, a megbízó megelégedésére – ezzel együtt, minden vevő elégedetten távozhatott az eseményről, amely egész biztosan nem az utolsó ilyen alkalom volt.

Hatékonyabb, fenntarthatóbb gazdálkodás a FIELD MANAGER új funkcióival

Magyarországon a PREGA Konferencián mutatta be a BASF a FIELD MANAGER új funkcióit. Új tápanyag- és pufferzóna-menedzsment funkciókat indítanak az egész világon. A xarvio™ FIELD MANAGER alkalmazást már világszerte 17 000 gazdálkodó használja összesen több mint kétmillió hektár művelt területen. A beruházások jobb megtérüléséhez vezetnek és fenntarthatóbb gazdálkodást eredményeznek.

Permeteződrónokkal a koronavírus ellen

A világ egyik vezető ipari­drón-gyártója, a pekingi TTA ezer fürge és sokoldalú légi járműből álló flottával küzd a Kínában terjedő koronavírus ellen. A TTA M6E-1 típusú, 10 literes tartállyal rendelkező permeteződrónok klórtartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékét szórják ki a vírus által érintett falvak fölött.

Téli agrárképzés – egyetemi szinten

A KITE Zrt. komolyan gondolja, hogy a mezőgazdaságban a minél magasabb szintű tudás elsajátítása az előrelépés záloga. Ennek jegyében január 27–31. között növényvédelmi és precíziós gazdálkodási továbbképzést tartott a vállalat Hévízen, elsősorban növényvédelemben is járatos gazdálkodóknak, bár az egyhetes program első napján az ágazat általános és időszerű kérdéseiről rendeztek előadásokat.

Meztelencsiga-irtó robot

A kasseli egyetem két fiatal kutatójának ötlete alapján a braunschweigi Julius Kühn Institut (JKI) növényvédelmi kutató intézete és a KomTek vállalkozás egy autonóm robotot készített, amely képes a földön és a növényeken található meztelen csigák felismerésére és megsemmisítésére.

Átmeneti időszak lesz 2021 az uniós agrártámogatásokban

Átmeneti időszak lesz a 2021-es év az uniós agrártámogatásokban, de ebben az évben is biztosított lesz a támogatások folyamatossága a magyar mezőgazdasági termelők számára - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken egy háttérbeszélgetésen, Budapesten.

Győzelem a fonalférgek fölött speciális öntözési technológiával

A holland termelők az innovációról híresek világszerte, van azonban egy parányi bosszantó ellenségük, a fonálféreg. Egy gramm talaj több mint ezer ilyen parazitát tartalmazhat, amelyek a becslések szerint évenként 157 milliárd dolláros kárt okoznak világszerte.

Versenyképes mezőgazdasághoz elengedhetetlen a precíziós gazdálkodás

A több évig gyűjtött adatokon alapuló precíziós gazdálkodásra való átállás fontosságát hangsúlyozta Feldman Zsolt Veresegyházán, a Veresi Paradicsom Kft. üzemében tartott sajtótájékoztatón. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a február 18-19. között rendezendő Prega konferencia kapcsán hangsúlyozta, hogy a világban "gőzerővel halad" a precíziós gazdálkodás alkalmazása.

Február közepétől adható be a támogatási igény a méhészeti járművekre

De minimis támogatás kérhető a méhészeti járművekre. A támogatási kérelmet 2020. február 15. és 2020. április 15. közötti időszakban kell benyújtani.