Back to top

Egy mérés is elég?

Egy új, univerzális zsákolómérleggel mutatkozott be az idei AGROmashEXPO-n a Metripond Plus Mérlegtechnika Kft. A hódmezővásárhelyi központú cég a GINOP adta lehetőséget kihasználva egy megnyert pályázat keretében tervezte meg és kivitelezte eszközét.

„A mérleg újdonsága abban nyilvánul meg, hogy egy berendezéssel tölthető a boltozódásra hajlamos termék, mint a premix, a takarmány keverék, valamint a szemes termények”- magyarázta Molnár Sándor. A cég ügyvezetője hozzátette, a gabona mérleg olyan kényszeradagolóval van felszerelve mely sérülésmentesen tudja a szemes terményeket is zsákba tölteni 5-50 kilogrammos egységekben, és óránként 200-250 zsák teljesítménnyel.

Molnár Sándor
Fotó: viniczai

A mezőgazdasági termelők számára lehet érdekes, hogy a Metripond Plus Kft. működtet egy, a hatóság által tanúsított kalibráló labort melynek keretében elvégezhetik a felhasználóknál üzemelő mérlegek kalibrálását, pontossági ellenőrzését, és erről jegyzőkönyvet állítanak ki.

Ez az eljárás a hitelesítés mellett egy olyan ellenőrzés mely megnyugtató módon dokumentálja egy berendezés mérési eltéréseit annak érdekében hogy a felhasználó tisztában legyen a mérleg pontosságával.

Elsősorban a nagy és folyamatos pontosságot igénylő mérési helyeken - általában asztali-, raktári mérlegek, zsákolómérlegek, tartálymérlegek esetében - van erre nagy szükség, és így annak gyakoriságát is ennek megfelelően határozzák meg.

Fotó: viniczai

A sikeres 2019-es évhez hasonlóan úgy látják, a 2020-as év is megfelelő bevételt és nyereséget eredményez. Mint megtudtuk, már 2020 első napjaiban is jelentős érdeklődés érkezett cégükhöz és több megrendelésük, szerződésük van az első negyedévre. Éppen ezért a termelés és a szolgáltatás növekedésének kezelésére, a munkák határidőre történő elvégzéséhez létszám bővítést terveznek. Továbbra is kiemelten kezelik a Magyarországi eladásokon kívül a Romániai értékesítéseiket, ahol már több mint 20 éve jelen vannak elsősorban kiszerelő és technológiai mérlegeikkel.

„Tapasztalva a munkaerőhiányt az ügyfeleinknél igyekszünk olyan fejlesztéseket kivitelezni ahol az eddigiekhez képest létszám megtakarítást lehet elérni”

– hangsúlyozta az ügyvezető, hogy elsősorban a termék kiszerelésre, zsákolóra gondolnak. Hídmérlegeiknél a rendszám leolvasó és lámpás, rámpás járműmozgás szabályozásával egyrészt gyorsabbá másrészt komplettebbé tudják tenni rendszereiket, melyet szoftvertámogatással is segíteni tudnak.

További terveik között szerepel, hogy olyan mérlegszerkezeteket építsenek be – egyedi igényekre – melyek termelési kiszerelési folyamataiban szolgáltatnak mérési eredményeket partnereiknek. Ebben elsősorban átfolyás mérésre illetve mozgás közbeni mérésellenőrzésre helyeznek hangsúlyt.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ennyi üzemanyagot gyártott a Mol használt sütőolajból

A Mol az elmúlt kilenc évben több mint 1900 tonna használt sütőolajat gyűjtött össze, amelyből bioüzemanyagot gyártanak - tájékoztatott a vállalat hétfőn.

Csúcskombájnok a John Deere-től

A John Deere Európában a múlt év őszén, az Agritechnica kiállításon mutatta be a 100 t/h feletti teljesítményekre tervezett betakarítógépeit, amelyek kombájnflottájának a zászlóshajói lesznek.

Alternatív megoldások a gyomszabályozásban

A szőlőültetvények, mint állókultúrák gyomirtása a hagyományos termesztésben sem egyszerű kérdés, még akkor sem, ha a gyomirtó szerek használata általános. A fenntartható termesztésben a kemikáliák nem megengedettek, csak mechanikai módszerek vagy alternatív megoldások lehetségesek.

130 éves a Kubota

Idén ünnepelte alapításának 130 éves jubileumát a világ harmadik legnagyobb traktor- és mezőgazdasági gépgyártója, a japán Kubota Corporation.

Kevesebb kiállítóval, de megrendezik Debrecenben a Farmer Expót

Kevesebb kiállítóval és kisebb épített vásárterülettel, de megrendezik augusztus 18-21. között a Farmer Expót Debrecenben, az egyetem Böszörményi úti campusán - közölte Vaszkó László vásárigazgató hétfőn az MTI-vel.

Jubiláló burgonyakombájn-konstrukció

Gabonakombájnjai és szecskázói után 1969-ben dobta piacra első önjáró burgonyabetakarító gépét a Grimme Landtechnik. A vállalat innovációja előtt csak vontatott betakarítót használtak a burgonyatechnológiákban.

Elképesztő összegek röpködtek a mezőgépeket is kínáló árverésen

Egy neves brit aukciósház a járványhelyzet miatt online árverések szervezéséhez folyamodott, s milyen jól tette! Az első ilyen alkalmon csak úgy röpködtek a rekordösszegek: a legmagasabb áron egy Mercedes-Benz traktor kelt el, megelőzve egy Bentley-t.

Kipróbált gépek a szőlészetekbe

A gépbemutatók megritkulása közepette üde színfolt volt a július 24-én Balatonlelle-Rádpusztán, a Rád-Vin Kft. területén tartott Vititech 2020 gyakorlati szőlészeti gépbemutató. A tavaly indult Vititech-et a KITE Zrt. is nagyszerű kezdeményezésnek tartotta, így örömmel csatlakoztak hozzá. Bíznak benne, hogy a szervezőknek sikerült hagyományt teremteniük.

Konténermalmok Dél-Afrikában

A helyi lakossági igények kielégítésére és a helyben termesztett gabonafélék, valamint a kukorica feldolgozására gyorsan terjednek az országban a konténerekbe telepített malmok.

A nyári gyepápolás 7+1 aranyszabálya

A nyári időszakban mutatja legszebb arcát a gyep, feltéve akkor, ha megfelelően gondozzuk. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen gyakran nyírjuk, milyen napszakban locsoljuk, vagy éppen mennyi tápanyaggal látjuk el időről időre. A STIHL kertápolási szakértői összegyűjtöttek hét plusz egy aranyszabályt, amelyek betartásával tökéletes pázsitunk lehet.