Back to top

Az intelligens Amazone műtrágyaszórók

Megjelent a piacon az Amazone új műtrágyaszórója, mellyel hatékonyabb tápanyagutánpótlást biztosíthatunk szántóföldi növénykultúráinknak.

Kevesebb feladat a gazdának, hatékonyabb tápanyagpótlás a növényeknek: intelligens Amazone műtrágyaszórók

  • Az Amazone ZA-TS műtrágyaszóró főbb jellemzői: 1400 és 4200 liter közötti tartálytérfogat, akár 54 méteres munkaszélesség, 650 kg/perc áteresztőképesség és 30 km/h végsebesség.
  • Az újdonságok sora tartályok mélyhúzott kialakításával kezdődik, ennek köszönhetően nincsenek bennük hegesztési varratok, ami minimálisra csökkenti a rozsdásodás kockázatát, könnyen tisztíthatóvá teszi azokat és nem befolyásolják negatívan az anyag kiáramlását.
  • A tápanyag-visszapótlás tervszerűsége felett őrködik az Amazone Argus Twin rendszere, amely radartechnológiával ellenőrzi, hogy a terméshozamot növelő anyagok valós kijuttatása követi-e azt, amit megadtunk az ISOBUS terminálon. Továbbá a GPS-Switch megoldással a precíziós munkához lényeges automatizált szakaszolás is elérhető.
  • Nagy munkaszélesség esetén lényeges, hogy amennyire lehetséges, csökkentsük a műtrágya kijuttatásakor fellépő átfedéseket, valamint a kihagyott területek arányát. Az Amazone ZA-TS műtrágyaszóró elektromos bevezetőrendszere a beállításnak köszönhetően, finoman képes reagálni ezekre a körülményekre.
  • A hosszú élettartam biztosításához a TS műtrágyaszóróknál a teljes rendszer nemesacélból készült, amit keményfém bevonatú szórólapátok tesznek még ellenállóbbá.

AMAZONE ZG-TS és ZG-B vontatott, nagy területteljesítményű műtrágyaszórók a legnagyobb gazdálkodók szolgálatában

  • A klasszikus, vontatott felépítményű változatok a nagy gazdaságok vagy bérvállalkozások számára jelenthetnek ideális választást. A ZG-TS esetében a munkát a függesztett változatokból ismert radaros szenzorrendszer, integrált szóráshatároló megoldások, GPS alapú vezérlés, ISOBUS terminál és egy egyedi online mérlegrendszer könnyíti meg. A ZG-B-t pedig univerzalitása emeli ki a sorból.
  • Az Amazone műtrágyaszórók új generációjával tenné hatékonyabbá gazdaságát? Vegye fel értékesítőinkkel a kapcsolatot! (x)

Elérhetőségeiket itt találja: www.agrotec.hu/kapcsolat-gepertekesitok

Forrás: 
AGROTEC Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az emberi test komposztálása lehet a temetkezés zöld alternatívája

A temetkezés után a balzsamozó folyadék, a lebomló fa szennyezheti az élő vizeket, a hamvasztás szén-dioxid kibocsátása egy repülőútéval vetekszik, így nem csoda, ha temetkezési szakemberek keresik a végső nyugalomra helyezés zöld alternatíváit. Ennek egyik módja lehet az emberi test komposztálása.

Nagy licitcsatákat hozott az élő mezőgazdasági aukció

A vártnál is nagyobb sikert hozott az Intergavel Kft. által szervezett élő mezőgazdasági gépárverés a Somogy megyei Kéthelyen: az árverésre bocsátott 70 tétel több mint 90%-a talált új gazdára. A kialakuló „licitcsatáknak” köszönhetően az árak szépen felkúsztak, a megbízó megelégedésére – ezzel együtt, minden vevő elégedetten távozhatott az eseményről, amely egész biztosan nem az utolsó ilyen alkalom volt.

Hatékonyabb, fenntarthatóbb gazdálkodás a FIELD MANAGER új funkcióival

Magyarországon a PREGA Konferencián mutatta be a BASF a FIELD MANAGER új funkcióit. Új tápanyag- és pufferzóna-menedzsment funkciókat indítanak az egész világon. A xarvio™ FIELD MANAGER alkalmazást már világszerte 17 000 gazdálkodó használja összesen több mint kétmillió hektár művelt területen. A beruházások jobb megtérüléséhez vezetnek és fenntarthatóbb gazdálkodást eredményeznek.

Permeteződrónokkal a koronavírus ellen

A világ egyik vezető ipari­drón-gyártója, a pekingi TTA ezer fürge és sokoldalú légi járműből álló flottával küzd a Kínában terjedő koronavírus ellen. A TTA M6E-1 típusú, 10 literes tartállyal rendelkező permeteződrónok klórtartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékét szórják ki a vírus által érintett falvak fölött.

Hogy növényeink "élénk talajéletet éljenek"

Sokféle talajbaktériumot és más mikrobákat tartalmazó készítmény kapható, amelyek a talajélet élénkítésén keresztül hatnak kedvezően a termesztett növényekre. A köztük való eligazodásban segített a növényorvosi kamara Pest megyei szervezete által rendezett tápanyag-gazdálkodási tanácskozás, ahol tizenöt előadás hangzott el a lombtrágyázás élettani alapjainak ismertetésétől a műtrágyák tárolásáig.

Már lehet készülni a trágyázásra

Amennyiben a talaj nem fagyott, vízzel nem telített, és összefüggő hótakaróval nem borított, úgy már a nitrátérzékeny területeken is megkezdhető a trágyázás.

Győzelem a fonalférgek fölött speciális öntözési technológiával

A holland termelők az innovációról híresek világszerte, van azonban egy parányi bosszantó ellenségük, a fonálféreg. Egy gramm talaj több mint ezer ilyen parazitát tartalmazhat, amelyek a becslések szerint évenként 157 milliárd dolláros kárt okoznak világszerte.

Versenyképes mezőgazdasághoz elengedhetetlen a precíziós gazdálkodás

A több évig gyűjtött adatokon alapuló precíziós gazdálkodásra való átállás fontosságát hangsúlyozta Feldman Zsolt Veresegyházán, a Veresi Paradicsom Kft. üzemében tartott sajtótájékoztatón. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a február 18-19. között rendezendő Prega konferencia kapcsán hangsúlyozta, hogy a világban "gőzerővel halad" a precíziós gazdálkodás alkalmazása.

Bioszén és klímaváltozás: milyen lehetőséget kínál a növényi szén?

A klímaváltozással párhuzamosan egyre sürgetőbb, hogy a káros hatással járó termelési folyamatok helyettesítésére alternatívát kell találni. Egy ilyen megoldás lehet növényi maradványokból előállított bioszénnel való talajtakarás.

Február közepétől adható be a támogatási igény a méhészeti járművekre

De minimis támogatás kérhető a méhészeti járművekre. A támogatási kérelmet 2020. február 15. és 2020. április 15. közötti időszakban kell benyújtani.