Back to top

Szuperprémium választék és natúr borok az idei VinCE Budapesten

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség. A mesterkurzusokon válogatott nemzetközi tételek kerülnek a poharakba, a kiállítótérben pedig kiemelt figyelmet kapnak az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő natúr borok.

Bővül a külföldi kiállítók köre és új, különleges környezetben lesznek kóstolhatók a szuperprémium borok, champagne-ok és párlatok.

Teltházas mesterkurzusok, válogatott kiállítók és többezer vendég, akik közül minden negyedik a szakma köreiből érkezett: ez volt számokban tavaly a VinCE Budapest Wine Show. A hazai borvilág legjobban várt beltéri rendezvénye idén még magasabbra teszi a lécet: a kiemelkedő színvonalú szakmai programok mellett több újdonság is várja a boros szakmát és a borkedvelő érdeklődőket.

borospoharak.jpg

Fotó: VinCE Budapest

Különlegességek és ritkaságok

Immáron tradíciónak számít, hogy a látogatók előtt idén is megnyílnak a mesterkurzusok kapui, ahol elismert hazai és nemzetközi szakemberek adnak betekintést a legjobb pincészetek és termőhelyek titkaiba és érdekességeibe. Az idei év során a champagne-ok szerelmeseinek például biztosan nagy kedvence lesz az 500 éves Philipponnat champagne-ház mesterkurzusa, ahol négy évjáratos tétel is kóstolható lesz. Szintén nagy érdeklődésre tarthatnak számot a világklasszis borokat felvonultató mesterkurzusok: Európa és a Kárpát-medence legjobbjait hozzák el a szervezők. Önálló kurzuson mutatkozik be Dél-Burgundia, a vállalkozó szelleműek pedig vakkóstolón tesztelhetik tudásukat az Óvilág-Újvilág „barátságos mérkőzésen”.

Azok számára, akik a szuperprémium tételek iránt érdeklődnek, igazi ínyencségeket tartogat az idén debütáló VinCE Fine Wine Bar, ahol különleges és ritka hazai és külföldi csúcsborok, champagne-ok és párlatok poharazott választékából vásárolhatnak a vendégek.

A kínálatban a tervek szerint szerepel majd bordeaux-i klasszifikált chateau-k bora, Burgundia premier és grand cru területeinek fehér- és vörösborai, évjáratos champagne-ok, a Napa-völgy ikonikus cabernet-i, Németország és Ausztria dűlős rieslingjei, a magyar borászok limitált szériás csúcs-tételei, de érlelt portói borok, konyakok is. Aki a bor mellé finom falatokra is vágyna, az kibővített gasztronómiai választékból válogathat a kiállítótérben.

A trendek mentén: natúr borok

Ebben az évben először tematikus standok is várják a látogatókat. Ilyen lesz például a natúr borokat bemutató sziget is, amely a nemzetközi borvilág egyik legjelentősebb trendjére reflektál. Az organikus borkészítés lényege, hogy a szőlőt nem érik vegyszerek vagy felszívódó rovarirtószer, emellett pedig a borkészítés során nem használnak adalékanyagokat, és odafigyelnek arra, hogy a bor erjedése és érése a lehető legtermészetesebb, beavatkozásmentes módon történjen.

A helyszínen betekintést nyerhetnek az érdeklődők a természetes borok világába és megismerhetik az irányzat úttörő hazai képviselőit, illetve természetesen a natúr borok kóstolására is lesz lehetőség.

Válogatott hazai és nemzetközi kiállítók

A rendezvényen a magyar családi pincészetek legjavát tömörítő, az idei évben fennállásának 20. születésnapját ünneplő Pannon Bormíves Céh 22 borászatát is megtalálják a látogatók. A Céh tagjai a legmagasabb minőségű borok készítésével egy közösségként támogatják a magyar bortermelés és borkultúra felelősségteljes növekedését és fenntarthatóságát – ez pedig tökéletesen illeszkedik a VinCE által képviselt értékrendbe is.

A VinCE Budapest már az eddigiek során is törekedett arra, hogy a környező országok borászatai számára is lehetőséget adjon a bemutatkozásra.

2020-ban a korábbi évekhez képest hangsúlyosabb lesz a közép-kelet európai részvétel a kiállítók körében.

Több hazai termelő is a VinCE Budapesten tervezi bemutatni új évjáratát vagy termékcsaládját, a széles kiállítói körön és az igényes borértő közönségen túl pedig az ismerkedésre, szakmai találkozásokra is lehetőséget kínál a rendezvény.

Az esemény időpontja: 2020. április 3-4.

Azok, akik február 15-ig vásárolják meg belépőjüket a 11. VinCE Budapestre, 20 százalékos early bird kedvezménnyel tehetik ezt meg a vincebudapest.hu oldalon.

Forrás: 
VinCE Budapest közlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az otthonborozás öröme

#maradjotthon és #borozzotthon. Már-már unalomig ismételt hashtagek ezek, naponta sokszor látjuk őket. A fontosságukkal mindenki tisztában van, még ha meg is nehezítik a mindennapjainkat. De mihez kezdjen, aki balatoni bort szeretne a nehéz időkben?

Ez a krumpli kevésbé hizlal

A burgonya az egyik legnépszerűbb élelmiszer Németországban, sok fogyasztó számára azonban túl magas a szénhidráttartalma. A Kaufland áruházak most alternatív termékújdonságot kínálnak a diétázó burgonyakedvelőknek.

A koronavírus nehéz helyzetbe hozza a szőlő- és borágazatot

A koronavírus járvány kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet érzékenyen érintette a magyar szőlőtermelőket és borászatokat. A válsághelyzettel kapcsolatban – a Tagság visszajelzései alapján – többféle intézkedést is hozott a HNT Elnöksége, és napi kapcsolatban áll az AM Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért felelős Államtitkárságával, valamint az Operatív Törzs agrárügyekért felelős vezetőségével.

Az abszurditás csúcsa, avagy mi közük a középkori határvitáknak a koronavírushoz

Vigyázzon, a boltnak az a fele Belgium, és zárva kell tartani, úgyhogy jobban teszi, ha a holland felébe áll – ilyen, és ehhez hasonló párbeszédek hangzanak el a híresen kusza belga–holland határ által átszelt Baarle-Hertog belvárosában manapság. Míg Belgiumban ugyanis kijárási tilalom van, addig Hollandiában lényegesen megengedőbb módon állnak a helyzethez.

Nagy István: a vendéglátók, közétkeztetők is válasszák a hazait!

A helyi termelők termékeinek választásával a vendéglátók, közétkeztetők is sokat tehetnek a vidék fennmaradásáért – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium keddi közleményében.

Biztonságos vásárlás koronavírus idején

A koronavírus járvány megváltoztatja a vásárlási szokásokat is. Ahhoz, hogy minél kevesebb fertőzésforrás legyen a bevásárlás, be kell tartanunk néhány fontos szabályt.

Borkóstolás Pincenavigátorral

Új élmények szerzésében és új borok felfedezésében egyaránt segít a Pincenavigátor. A mobilalkalmazást a Zalai Borút Egyesület fejlesztette, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és a Dobronaki Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Közintézettel együttműködésben.

Merre tovább magyar mezőgazdaság?

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara frissítette március közepén kiadott elemzését, melyben a koronavírus-járvány hatását vizsgálta a mezőgazdaságra. A termesztés és feldolgozás folyamatosságának fenntartására több javaslatot is megfogalmazott a kamara, hangsúlyozva, hogy ebben az ágazatban, különösen az állattenyésztésben nem lehet egyik pillanatról a másikra leállni.

Ősi gyógymód: aszúval az egészségért járvány idején is?

A természetes gyógymódok tárházában a borban található gyógyító erőt nem szabad elfejtenünk, melynek jótékony hatásait őseink is hatékonyan használták. Nyomait már a kínai, indiai, perzsa, örmény és más népek hagyományaiban is fellelhetjük, de találkozhatunk velük az ókori görögöknél és a rómaiaknál is. Már a civilizáció kezdetén művelték a szőlőt és készítettek belőle kiváló gyógyhatású italt.

Segélycsomag Brüsszelből

Az Európai Parlament csütörtöki rendhagyó plenáris ülése jóváhagyta a COVID-19 járvány elleni közös fellépés jegyében beterjesztett három kulcsfontosságú intézkedést.