Back to top

Megkíméli a kezet a hámozástól és a ragacsoktól

A „Peel-A-Ton” nevű hámozógép több mint húsz féle terméktípushoz alkalmazható, legyen az gyümölcs, úgy mint narancs, grépfrút, citrom és kivi, vagy épp zöldség, mint például paradicsom, burgonya és répa.

SHUN SUKE 瞬助

„A használónak csak annyi a dolga, hogy behelyezi a terméket a forgástengely fejéhez, kiválasztja a hámozás sebességét és mélységét, valamint az egyéb opciókat a gépen, majd megnyomta a start gombot.

Amiatt nem kell aggódni, hogy a termék szabálytalan alakú lesz, mivel a gépnek van egy olyan mechanizmusa, amely optimalizálja a penge helyzetét, és megtalálja a hámozás legjobb szögét” – ismertette a gép működését Ryo Takeshita, az ASTRA Inc., automata hámozógépekkel foglalkozó cég értékesítési vezetője.

A FreshPlaza cikke szerint a hámozógépeket többségében gyümölcslevet árusító shopokban, a vendéglátóiparban és a szupermarketekben alkalmazzák.

„Nagyon egyszerű a használata, néhány másodperc alatt a gyümölcs pontosan és hatékonyan meghámozható”

– mondta Takeshita, aki úgy véli, hogy az automata hámozás hamarosan népszerűvé, trenddé válik.

„Vannak a piacon olyan szereplők, akik hasonló típusú gépeket állítanak elő, de a legtöbbjük csak egy gyümölcsfajtát képes feldolgozni, és nem tudja automatikusan megváltoztatni a beállításokat” – tette hozzá Takeshita.

A cég nem rég kezdte el az értékesítését Kínában, amely máris a második legnagyobb piacukká vált Japán után.

A „Peel-A-Ton” nevű modell mellett, amely kis méretű termékeket képes meghámozni, a Peel-A-Ton XL a nagyobb méretű termékeket célozza meg, így meghámozható vele például a mangó, a dinnye és az ananász is.

Forrás: 
freshplaza.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kedveskedjen Szeretteinek!

Fizessen elő most 1 évre népszerű agrárszaklapjainkra nyomtatott vagy digitális formában és válasszon még egy kiadványt!

Nagysebességű tehergépjármű gumiabroncs

A terephasználatra tervezett hajtás- és alváztechnikával rendelkező mezőgazdasági teherjárművek egyre fontosabbá válnak a mezőgazdaságban és az erdészetben.

Kenyérművészet: ötlet az otthon ülős Húsvétra

Ebben a kényszerű „otthonmaradós” időszakban a hobbipékek országa lettünk, hiszen rengetegen ütik el az időt házi kenyérsütéssel. Ezt igen kreatívan is lehet művelni, elég csak a „bread art” kifejezésre rákeresni az interneten…

Veszélyes rovarok világ körüli úton

Mérgező rovarok – például a közismert fekete özvegy pókok – akár az egész világot körbeutazhatják peszticiddel nem kezelt élelmiszerszállító konténerek belsejében.

Tindalláció a konyhában

Mit tegyünk, ha már nincs hely a fagyasztóban? Arra az esetre van egy régóta ismert, de ritkán alkalmazott módszer, amellyel megmenthetjük a felesleges húsételeket, hosszú távra tartósíthatjuk, és tehetünk az élelmiszer pazarlás ellen.

Nyár végén kezdjük a felkészülést a tavaszi fagyvédelemre

Jól ismerjük a tavaszi fagyokat, de a klímaváltozás hatására nagyobb károkra lehet számítani, különösen akkor, amikor az enyhe tél után nagyon korán indul a virágzás, mint az idén is. Hogyan lehet fölkészíteni a gyümölcsfákat erre a megpróbáltatásra? Többféle megoldás létezik a fagyvédelemre, a környezet és a növény kezelésével.

Élelmiszer kiszállítással pótolhatják jövedelmüket a taxisok

A taxisok munkáját is felül írja a koronavírus járvány. A személyfuvarozással foglalkozó Uber, az Egyesült Államokban étel- és gyógyszer kiszállítási lehetőséggel pótolja a sofőrök kieső jövedelmét.

Piacukat vesztő élelmiszer-előállítóknak segít a NAK

A koronavírus-járvány miatt hirtelen piacvesztést elszenvedő cégeket fogja segíteni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új internetes oldala, a NAK Piactér. Várja az érintett vállalkozások jelentkezését az agrárkamara.

A krízishelyzetben is segítik a nélkülözőket

A koronavírus-járvány közepette a nélkülözők helyzete még bizonytalanabbá vált. Ez azt is jelenti, hogy különösen fontos szerepük van most az őket segítő szervezeteknek. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 300 ezer nélkülöző ellátását segíti országszerte ezekben a hetekben is.

Gazdálkodás koronavírus idején

Távolságtartók lettünk. A koronavírus miatt ma mindenkinek minél távolabb kell maradnia azoktól, akikkel beszélget, akikkel elintéznivalója van. A távolságtartás korábban lenézett tulajdonságnak számított, de 2020 tavaszára ez lett a szokás. Az élet mégsem állhat meg, mert muszáj termelni, termeszteni, a mindennapi élelmiszert előállítani. A kialakult helyzetről és modus vivendiről gazdasági vezetőket kérdeztünk.