0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Francia rekord: 257 féle sajt egyetlen pizzán

Egy lyoni pizzakészítő foglalhatja el a Guiness Rekordok Könyvében az ausztrál Johnny Di Francesco helyét, aki eddig 154 sajtot tartalmazó pizzájával tartotta a rekordot. Az új csúcstartó műve 30 centiméteres, 730 grammot nyom és 257 különféle sajtot tartalmaz.

Benoît Bruel, Deliss’ Pizza vezetője egy körülbelül 20 sajtos pizzával pózolt a közösségi médiára feltöltött képén, mire válaszul egy internetező félig viccesen ajánlotta figyelmébe az aktuális rekord megdöntésének lehetőségét – írja az Ínyenc Fenevad gasztroblog az rtl.fr-re hivatkozva. A lyoni férfi állt elébe a kihívásnak, és nyakába vette a várost, hogy beszerezze a kellő mennyiségű sajtot. Állítása szerint mindez körülbelül 1000 euróba került, ami a jelenlegi árfolyam szerint 334 000 forint. 

youtube://v/dPflSCxq1Po

A rekordhoz bizonyos feltételeknek teljesülnie kellett: az átmérőnek el kellett érnie a 30 centimétert, és minden sajtból legalább 2-4 grammnak lennie kellett a pizzán. Az elkészítés két órába telt, és az eredetileg 254 sajtosra tervezett (a korábbira így 100-at verő) készítmény végül 257-féle sajtot egyesít. 

A pizza rövidesen elérhető lesz a pizzériában, méghozzá körülbelül 50 euró ellenében. Egy francia youtubernek már volt szerencséje a premier előtt próbára tenni a pizzát, és számára pozitív volt az élmény. 

Ahogy fogalmazzott: nagyon jó, a tésztája is príma. Nehéz megkülönböztetni az egyes sajtokat, de határozottan érezni hogy valami egészen különleges kerül az asztalra. Az emberek azt gondolják, hogy undorító, de egyáltalán nem az.

Ez a pizza több embernek készül, mindenkinek elég belőle egy kevés az intenzitása miatt.

 

Forrás: Ínyenc Fenevad gasztroblog/rtl.fr