0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

„Dolgozunk, amíg tudunk”

A koronavírus felbukkanása mindenki életét megváltoztatja. A korábbitól más munkamenetet követel meg, és ez alól a zöldség-gyümölcs ágazat szereplői sem kivételek. Hazánk legnagyobb laskagomba-termesztője, a Pilze-Nagy Kft. egyik ügyvezetője, Somosné dr. Nagy Adrienn szerint a helyzet kezelése óriási kihívás.

A friss zöldség-gyümölcs ágazat egyik szereplőjeként megszokták, hogy egyik napról a másikra dolgoznak, hiszen a megrendelés és a kiszállítás között legföljebb 24 óra telik el. Ez nem egy kényelmes tempó. Ennek ellenére a koronavírus okozta piaci változások még számukra is nehezen kezelhetők.

„A termelés fenntartása mellett 48 óra alatt kellett kidolgoznunk a cég minden területére vonatkozó új működési rendet, hogy minimálisra csökkentsük a dolgozóink és ügyfeleink közötti személyes érintkezéseket és ezzel együtt a megfertőződés és a fertőzés továbbadásának a kockázatát. ” – nyilatkozta Somosné dr. Nagy Adrienn. 

Mindeközben a piacok hullámvasút szerűen változnak, hiszen az éttermek, közkonyhák egyik napról a másikra leálltak, a kiskereskedelmi megrendelések azonban 30-40 százalékkal megnövekedtek a fogyasztók hirtelen megváltozott vásárlási szokásainak köszönhetően.

Az áruforgalom még működik, az EU tagországai között, de ebben sem lehetünk hosszú távon biztosak. Van olyan határ, ahol várakozás nélkül lehet áthaladni, de sajnos olyan is, ahol a friss termékkel is fél napot veszteglünk. A helyzet nehéz, de addig dolgoznak, amíg tudnak, hangsúlyozta.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu