0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Koronavírus: egyelőre nincs hiány gépalkatrészből

A koronavírus-helyzetre való tekintettel kulcskérdés: rendelkezésre állnak-e hazánkban azok az alkatrészek, melyekre az élelmiszer-előállításhoz nélkülözhetetlen mezőgépek esetleges meghibásodásakor van szükség. A többi közt erről is beszélgettünk Umenhoffer Péterrel, az Axiál Kft. marketingigazgatójával.

Mint arról beszámolt, a vírushelyzetre való tekintettel folyamatosan töltik, illetve tarják fenn a készleteiket jellemzően Németországból származó alkatrészekkel; az Olaszországból és Franciaországból történő beszállítás jelenleg akadozik.

„Mindent összevetve biztosítottnak látszik az alkatrészellátás, ugyanakkor nem kizárt, hogy lesznek kisebb fennakadások. Bízunk benne, hogy gyorsan túllendülünk majd ezeken, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy a gépek működjenek”

Mint mondta, amiben elsőként következhet be leállás, az az új gépek gyártása, ugyanakkor cégük ezekből is rendelkezik raktárkészlettel. Tapasztalataik egyébként azt mutatják, hogy mielőtt felütötte volna fejét a vírus, a gazdálkodók közül sokan éltek az év eleji előrendelési akciók adta lehetőségekkel. Amellett, hogy így kedvezményesen vásárolhattak alkatrészeket, a gyártók is jól jártak, hiszen előre látták, miből mennyit kell majd előállítaniuk a következő hónapokra.

A marketingigazgató arról is beszélt, egyelőre nem kezdtek fejetlen pánikvásárlásba a magyar gazdák. Ez egyebek közt annak is köszönhető, hogy a cég folyamatosan tájékoztatja partnereit nemcsak az új koronavírussal, hanem a vásárlással kapcsolatos tudnivalókról és ajánlásokról is – a szöveges tartalmak mellett videók formájában is. Utóbbiak egyikében Umenhoffer Péter azt tanácsolja, mielőtt az érdeklődők útnak indulnának az alkatrészboltjaik valamelyikébe, a gyors kiszolgálás érdekében mindenképp rendeljék meg előtte az adott terméket vagy termékeket a webshopon keresztül. A boltok készleteit munkatársaik kétnaponta töltik fel; a partnerekhez történő kiszállítás a helyzetre való tekintettel jelenleg szünetel.

„A közelgő idénymunkák kapcsán fontos megemlíteni, hogy a szervizeseink elsősorban azokat a javításokat végzik el, melyek elengedhetetlenek a gépek napi szintű működéséhez.

A partnereink az ügyfélkapcsolati vezetőnkön keresztül fel tudják készíteni a mobilszervizes munkatársainkat arra, pontosan milyen munka vár majd rájuk a helyszínen”

– magyarázta. Emellett azt is hangsúlyozta, hogy a szakembereik a tulajdonostól kellő távolságban, „védőalkalmatosságokkal” felszerelkezve végzik a javítást. Azok, akik új gépek iránt érdeklődnek, a cég Youtube-csatornáján találhatnak bemutató- és oktatóvideókat az újdonságokkal kapcsolatban.

A vállalat marketingigazgatója a jelenlegi helyzet kapcsán eddig szerzett tapasztalatait összefoglalva úgy fogalmazott, példás fegyelmezettségről tettek tanúbizonyságot eddig mind a dolgozóik, mind pedig a partnereik. Hozzátette: „abban bízunk, hogy néhány hónap alatt lecseng a járvány, ugyanakkor azt is látjuk, hogy van olyan nemzetközi kiállítás, melyet szeptemberben rendeztek volna meg. Mindenesetre szeretnénk, ha nyár elejére túljutnánk ezen a helyzetben” – bizakodott.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu