Back to top

Pótfelvételi a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán

Nem jelentkezett egy egyetemre sem, esetleg egyikre sem vették fel, vagy csak lemaradt a felvételiről? Kézhez kapta a BSc diplomáját és a továbbtanuláson gondolkodik? Ha a válasza a kérdésekre igen, válasszon a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán induló képzéseink közül.

Még nincs késő! Jelentkezzen az ÉTK-ra!

A munkaerőpiacon szükség van a magas szintű szakmai tudással rendelkező, mérnöki gondolkodásmóddal, megfelelő kapcsolatteremtési készséggel, jó fellépéssel rendelkező végzettekre.

Az alábbi szakokra jelentkezhet a pótfelvételi eljárás keretében:

Alapképzéseink - akár államilag finanszírozott formában is:

 • élelmiszermérnök BSc (nappali és levelező tagozat)
 • biomérnök BSc (nappali tagozat)

Mesterképzéseink:

 • élelmiszermérnök MSc (levelező tagozat)
 • élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök MSc (levelező tagozat)

Az élelmiszermérnök alapképzésen a következő specializációk választhatók:

 • állatitermék technológia
 • árukezelési technológiák
 • borászati és üdítőitalipari technológia
 • élelmiszerkereskedelem
 • édesipari és zsiradékipari technológiák
 • sör- és szeszipari technológia
 • sütő és tésztaipari technológiák
 • tartósítóipari technológiák
 • táplálkozás-élelmiszertechnológia
 • élelmiszertechnológiai automatizálás és digitalizáció.

A biomérnök alapképzésen az alkalmazott biotechnológia és a környezetvédelem modulok választhatók.

Ha mesterképzésre jelentkezik, a mesterdiploma révén komolyabb kihívásokat jelentő munkakörben helyezkedhetnek el, ahol lehetőség nyílik részt venni innovatív ipari technológiai és termékfejlesztésekben vagy méréstechnikai és automatizálási feladatokban, ill. logisztikai problémák megoldásában, biotechnológiai, táplálkozástudományi vonatkozású fejlesztésekben. Szakmai kibontakozásának és előmenetelének utat nyit a mesterképzés.

Az Élelmiszermérnök mesterképzésen választható specializációk:

 • élelmiszer-biotechnológia,
 • élelmiszeripari folyamattervezés,
 • élelmiszeripari logisztika és árukezelés,
 • élelmiszeripari technológia és termékfejlesztés.

Az Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök mesterképzésen elsajátítják az élelmiszerminőséggel és –biztonsággal kapcsolatosan a korszerű élelmiszervizsgálati módszereket.

Mindkét szakon a gazdasági, jogi és vezetői területeken korszerű és piacképes mesterfokú elméleti és gyakorlati tudást, képességeket szerezhetnek.

Egy biztos:

Az elsajátított ismeretek birtokában a szakjainkon végzett mérnökök alkalmassá válnak felelősségteljes munkakör betöltésére, illetve a mesterképzés után folytathatják tanulmányaikat a doktori (PhD) képzés keretében.

Pótfelvételire jelentkezni 2020. augusztus 9. éjfélig lehet a felvi.hu oldalán.

További információkat talál honlapunkon: https://etk.szie.hu/

Várjuk jelentkezését!

(x)

Forrás: 
SZIE-ÉTK

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Málna és különleges bogyósok

Hagyományos bogyósgyümölcseink mellett megjelennek hazánkban olyan fajok is, amelyek különleges igényeik miatt speciális felkészültséget vagy szerencsés termőhelyet igényelnek, esetleg eddig szinte ismeretlenek voltak.

Fűszernövények: Réspiacból versenypiac

A mintegy nyolcvan éve levélzöldségek és fűszernövények termesztésére és forgalmazására szakosodott Steinki családi vállalkozást immár a negyedik generáció irányítja.

Miniuborka négy hektáron

A Bécs Donaustadt nevű városrészében található Gartenbau Flicker GmbH Ausztria legnagyobb mini­uborka-termesztője, összesen 42 ezer négyzetméter üvegházi felületen szednek miniuborkát, snack­uborkát és egyéb uborkakülönlegességeket.

Laboratóriumi szalonna vöröshús-allergiára?

Gyógyhatású szalonna? Nem feltétlenül disznóság. Ugyanaz a laboratórium, ahol genetikailag módosított sertést állítottak elő emberi transzplantációra szánt szervekhez, váratlanul előlépett sertéstermék-szállítóvá olyanok számára, akik egy különleges, kullancs okozta vöröshús-allergiától szenvednek. Máris sok betegen tesztelték a laboratóriumban előállított exkluzív szalonnát.

Bükki konyha extrákkal

Bekénypuszta kincses szigetként bújik meg az erdő mélyén. Kisgyőrből erdészeti magánúton hosszan kanyarogva érjük el az ökoházat, melyet a Turisztikai Látogatóközponttal 2014-ben hozott létre az ÉSZAKERDŐ Zrt. Délbükki Erdészeti Igazgatósága a Bükk-alja egyik legszebb vidékén. Csend, nyugalom, friss levegő, festői szépségű táj, kiemelkedő szolgáltatás, színvonalas étkezés, mini tanösvény. Kell ennél jobb fogadtatás?

Hat különleges élelmiszer, mely népszerűbbé válhat a bolygó felmelegedésével

Akárhogy is nézzük, az éghajlatváltozás befolyásolja azt, hogy mit eszünk a jövőben. Ma világszerte mindössze 13 növény adja az emberek energia bevitelének 80 százalékát, és kalóriáink mintegy felét búzából, kukoricából és rizsből nyerjük.

Az USA 2,5 milliárd dollárt különít el a globális gabonaellátás biztosítására

Az Egyesült Államok elkülönít 2,5 milliárd dollárt az ukrajnai háború miatt veszélyeztetett globális gabonaellátás biztosítására - jelentette be Tom Vilsack amerikai mezőgazdasági miniszter május közepén Varsóban.

A Rumour by Rácz Jenő nyerte az Év étterme díjat

A budapesti Rumour by Rácz Jenő nyerte a magyarországi gasztronómia egyik legjelentősebb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat a hétfő este Budapesten megtartott díjátadón.

A Zalaerdő Zrt. rajz- és művészeti pályázatot hirdet "Évszakok a természetben" címmel

A Zalaerdő Zrt. rajz- és művészeti pályázatot hirdet "Évszakok a természetben" címmel két korosztály: általános iskolás felső tagozatosok, illetve középiskolások számára.

Vajdaságban idejében befejezték a tavaszi vetést

Jó hír, hogy a száraz időjárásnak köszönhetően idén időben sikerült elvégezni a tavaszi vetést a Vajdaságban és egész Szerbiában. A kukorica, a szója, a napraforgó és a cukorrépa szépen kikelt, és egyelőre nem szomjaznak. Rossz hír viszont, hogy az intenzív fejlődésben lévő őszi kalászosok és a virágzó repcevetések már hiányolják a nedvességet, a talaj alsó rétegeiből ugyanis hiányzik a víz. Másrészt az ukrajnai háború miatt nem tudni, mit hoz a holnap.