Back to top

Pótfelvételi a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán

Nem jelentkezett egy egyetemre sem, esetleg egyikre sem vették fel, vagy csak lemaradt a felvételiről? Kézhez kapta a BSc diplomáját és a továbbtanuláson gondolkodik? Ha a válasza a kérdésekre igen, válasszon a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán induló képzéseink közül.

Még nincs késő! Jelentkezzen az ÉTK-ra!

A munkaerőpiacon szükség van a magas szintű szakmai tudással rendelkező, mérnöki gondolkodásmóddal, megfelelő kapcsolatteremtési készséggel, jó fellépéssel rendelkező végzettekre.

Az alábbi szakokra jelentkezhet a pótfelvételi eljárás keretében:

Alapképzéseink - akár államilag finanszírozott formában is:

 • élelmiszermérnök BSc (nappali és levelező tagozat)
 • biomérnök BSc (nappali tagozat)

Mesterképzéseink:

 • élelmiszermérnök MSc (levelező tagozat)
 • élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök MSc (levelező tagozat)

Az élelmiszermérnök alapképzésen a következő specializációk választhatók:

 • állatitermék technológia
 • árukezelési technológiák
 • borászati és üdítőitalipari technológia
 • élelmiszerkereskedelem
 • édesipari és zsiradékipari technológiák
 • sör- és szeszipari technológia
 • sütő és tésztaipari technológiák
 • tartósítóipari technológiák
 • táplálkozás-élelmiszertechnológia
 • élelmiszertechnológiai automatizálás és digitalizáció.

A biomérnök alapképzésen az alkalmazott biotechnológia és a környezetvédelem modulok választhatók.

Ha mesterképzésre jelentkezik, a mesterdiploma révén komolyabb kihívásokat jelentő munkakörben helyezkedhetnek el, ahol lehetőség nyílik részt venni innovatív ipari technológiai és termékfejlesztésekben vagy méréstechnikai és automatizálási feladatokban, ill. logisztikai problémák megoldásában, biotechnológiai, táplálkozástudományi vonatkozású fejlesztésekben. Szakmai kibontakozásának és előmenetelének utat nyit a mesterképzés.

Az Élelmiszermérnök mesterképzésen választható specializációk:

 • élelmiszer-biotechnológia,
 • élelmiszeripari folyamattervezés,
 • élelmiszeripari logisztika és árukezelés,
 • élelmiszeripari technológia és termékfejlesztés.

Az Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök mesterképzésen elsajátítják az élelmiszerminőséggel és –biztonsággal kapcsolatosan a korszerű élelmiszervizsgálati módszereket.

Mindkét szakon a gazdasági, jogi és vezetői területeken korszerű és piacképes mesterfokú elméleti és gyakorlati tudást, képességeket szerezhetnek.

Egy biztos:

Az elsajátított ismeretek birtokában a szakjainkon végzett mérnökök alkalmassá válnak felelősségteljes munkakör betöltésére, illetve a mesterképzés után folytathatják tanulmányaikat a doktori (PhD) képzés keretében.

Pótfelvételire jelentkezni 2020. augusztus 9. éjfélig lehet a felvi.hu oldalán.

További információkat talál honlapunkon: https://etk.szie.hu/

Várjuk jelentkezését!

(x)

Forrás: 
SZIE-ÉTK

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Egy nevezetes firma: Dzseki bácsi

Nevével már a balekoktatás kezdetén megismerkedik a leendő balek. Dzseki bácsi bohém jellemét bemutató történetek közszájon forognak, és nincs olyan bányász, kohász vagy erdész, aki ne mosolyodna el neve hallatán. Sokan csak becenevén ismerik, és nem is tudják, hogy Böszörményi Nagy Károly névre hallgatott e közismert, és egyben a soproni egyetemi élet eddigi legkülönlegesebb alakja.

Akár életveszélyes is lehet az almaallergia

Sok embert érint az almaallergia, amelynek a tünetei általában enyhék, bizonyos esetekben azonban a torok dagadásával és légszomj kialakulásával is járhat.

Olasz konzorcium apró almával növelné a fogyasztást

Új kezdeményezést indított három nagy olasz almatermelő- és forgalmazó, hogy lendületet adjon az ígéretes snackalma-szektornak. Francia nemesítésű, természetesen apró, de jóízű, könnyen fogyasztható fajtákat vezetnek be a piacra. A Snacking Project nevű szervezetet a VOG és a VI.P termelői szervezetek, valamint a Rivoira G.&F.lli nagykereskedő alapította.

Az innováció a kulcs a fenntarthatóság és az élelmezésbiztonság eléréséhez

Anne Alonzo vitaindító beszédet mondott a Politico Agriculture and Food Summit - Mezőgazdaság és élelmiszer konferencián. A Corteva Agriscience 2021 júniusában fogja ismertetni a működéséből származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló tervét, hangzott el egy kiemelt jelentőségű rendezvényen, amelyen politikai döntéshozók és a mezőgazdasági ágazat képviselői voltak jelen.

Banánszállítmányba rejtett kokaint találtak az odesszai kikötőben

Szeptemberben már a negyedik kokainszállítmányt fogták el az ukrán hatóságok az odesszai kikötőben, adta hírül a helyi sajtó nyomán a freshfruitportal.com. Minden alkalommal banánt szállító hűtőkonténerekbe rejtették a kábítószert.

Erzsi (néni) krumplis rétese – a mi helyi értékünk

Aki kóstolta már a rezi Reichenwaller Erzsébet krumplis rétesét, egyetért azzal, hogy legalább a helyi értéktárban ott a helye.

Új felsőoktatási tananyagok révén fejlődhet a social farming koncepciója

A vidéki közösségek és gazdaságok Európa-szerte történő megerősítését tűzte ki célul a Szent István Egyetem részvételével zajlott Szociális farm képzés a felsőoktatásban (SoFarEDU) elnevezésű Erasmus+ projekt. A szakmai partnerek a különböző célcsoportok igényeihez igazodva interdiszciplináris felsőoktatási tananyagokat dolgoztak ki, valamint meghatározták az oktatás minőségi normáit is.

Újabb három sajátmárkás COOP-termék a legjobbak között

Idén újabb három termékkörben is Érték és Minőség Nagydíj védjegyhasználattal és kitüntető címmel ismerték el a COOP sajátmárkás termékeit. Az ezúttal harmadik alkalommal kiosztott elismeréseket a COOP Jót jó áron téliszalámi és paprikás téliszalámi, a bolognai mártás alappor és a Jó nekem natúr desszertrúd termékei kapták meg.

Egy füst alatt: Magyar Ízek Őszi Vására

Új helyszín és új ízek várják szeptember utolsó hétvégéjén a Vajdahunyad vár látogatóit a Magyar Ízek Őszi Vásárán, ahol ezúttal a füstölt termékeké lesz a főszerep. Szeptember 26-27-én a vásári forgatagban közel 40 kistermelő saját termékei kerülnek ki a pultokra.

Olaszországban megtalálták a pöttyösszárnyú muslica természetes ellenségét

Olaszországi gyümölcsösöket mértek föl azzal a céllal, hogy biológiai védekezést dolgozzanak ki a pöttyösszárnyú muslica ellen. Sikerült megtalálni az Ázsiából származó Leptoplinia japonica fürkészdarazsat, ami további két parazitoid mellett a megoldáshoz vezethet. Ez egyben a faj első európai azonosítása.