0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 25.

Pótfelvételi a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán

Nem jelentkezett egy egyetemre sem, esetleg egyikre sem vették fel, vagy csak lemaradt a felvételiről? Kézhez kapta a BSc diplomáját és a továbbtanuláson gondolkodik? Ha a válasza a kérdésekre igen, válasszon a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán induló képzéseink közül.

Még nincs késő! Jelentkezzen az ÉTK-ra!

A munkaerőpiacon szükség van a magas szintű szakmai tudással rendelkező, mérnöki gondolkodásmóddal, megfelelő kapcsolatteremtési készséggel, jó fellépéssel rendelkező végzettekre.

Az alábbi szakokra jelentkezhet a pótfelvételi eljárás keretében:

Alapképzéseink – akár államilag finanszírozott formában is:

  • élelmiszermérnök BSc (nappali és levelező tagozat)
  • biomérnök BSc (nappali tagozat)

Mesterképzéseink:

  • élelmiszermérnök MSc (levelező tagozat)
  • élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök MSc (levelező tagozat)

Az élelmiszermérnök alapképzésen a következő specializációk választhatók:

  • állatitermék technológia
  • árukezelési technológiák
  • borászati és üdítőitalipari technológia
  • élelmiszerkereskedelem
  • édesipari és zsiradékipari technológiák
  • sör- és szeszipari technológia
  • sütő és tésztaipari technológiák
  • tartósítóipari technológiák
  • táplálkozás-élelmiszertechnológia
  • élelmiszertechnológiai automatizálás és digitalizáció.

A biomérnök alapképzésen az alkalmazott biotechnológia és a környezetvédelem modulok választhatók.

Ha mesterképzésre jelentkezik, a mesterdiploma révén komolyabb kihívásokat jelentő munkakörben helyezkedhetnek el, ahol lehetőség nyílik részt venni innovatív ipari technológiai és termékfejlesztésekben vagy méréstechnikai és automatizálási feladatokban, ill. logisztikai problémák megoldásában, biotechnológiai, táplálkozástudományi vonatkozású fejlesztésekben. Szakmai kibontakozásának és előmenetelének utat nyit a mesterképzés.

Az Élelmiszermérnök mesterképzésen választható specializációk:

  • élelmiszer-biotechnológia,
  • élelmiszeripari folyamattervezés,
  • élelmiszeripari logisztika és árukezelés,
  • élelmiszeripari technológia és termékfejlesztés.

Az Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök mesterképzésen elsajátítják az élelmiszerminőséggel és –biztonsággal kapcsolatosan a korszerű élelmiszervizsgálati módszereket.

Mindkét szakon a gazdasági, jogi és vezetői területeken korszerű és piacképes mesterfokú elméleti és gyakorlati tudást, képességeket szerezhetnek.

Egy biztos:

Az elsajátított ismeretek birtokában a szakjainkon végzett mérnökök alkalmassá válnak felelősségteljes munkakör betöltésére, illetve a mesterképzés után folytathatják tanulmányaikat a doktori (PhD) képzés keretében.

Pótfelvételire jelentkezni 2020. augusztus 9. éjfélig lehet a felvi.hu oldalán.

További információkat talál honlapunkon: https://etk.szie.hu/

Várjuk jelentkezését!

(x)

Forrás: SZIE-ÉTK