Back to top

Olasz konzorcium apró almával növelné a fogyasztást

Új kezdeményezést indított három nagy olasz almatermelő- és forgalmazó, hogy lendületet adjon az ígéretes snackalma-szektornak. Francia nemesítésű, természetesen apró, de jóízű, könnyen fogyasztható fajtákat vezetnek be a piacra. A Snacking Project nevű szervezetet a VOG és a VI.P termelői szervezetek, valamint a Rivoira G.&F.lli nagykereskedő alapította.

Már 2017-ben elkezdték az együttműködést a francia, almanemesítésre szakosodott IFO-val, és kizárólagos szerződést kötöttek kis gyümölcsű alma létrehozására.

Olyan természetesen kicsi gyümölcsöt céloztak meg, amelyik ideális, ha csak egy falatot akar bekapni valaki, étkezések közt vagy út közben ropogtatna valamit, illetve a gyerekeknek is megfelelő méretű, és nem szolgáltat fölösleges kalóriát, mint az ipari snackek.

A három alapító kizárólagos licencet kap az ígéretes fajtákra. Az első tesztek alapján tíz fajtát vizsgálnak tovább, és kiválasztották az elsőt, amit bevezetnek a piacra. Thomas Oberhofer, a Snacking Projekt elnöke szerint további fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy folyamatos legyen a kínálat és ez az újdonság ne csupán árubemutató maradjon.

Fotó: freshplaza.it
Céljuk, hogy a fogyasztók kiváló minőségű almát tudjanak ropogtatni a nap minden pillanatában, amit könnyen magukkal vihetnek bárhová.

Az együttműködő szervezetek büszkék rá, hogy az olasz almatermesztők legjobbjaival működnek együtt ebben a munkában.

Az első kiválasztott fajta egy augusztus végén érő, sárga alma. Húsa roppanó és édes, ősztől tavaszig fogyasztható jó minőségben. Az első szüretből származó tételeket érzékszervi bírálatra küldik, hogy megtalálják a lehetséges értékesítési pontokat. Egyelőre sorba fóliázva csomagolják. A jövőben piros és kétszínű, illetve későbbi érésű fajtákat is szeretnének kiválasztani, amelyek hosszabban tárolhatók, és így az év 12 hónapjában rendelkezésre állhat a snackalma.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/freshplaza.it

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Málna és különleges bogyósok

Hagyományos bogyósgyümölcseink mellett megjelennek hazánkban olyan fajok is, amelyek különleges igényeik miatt speciális felkészültséget vagy szerencsés termőhelyet igényelnek, esetleg eddig szinte ismeretlenek voltak.

Miniuborka négy hektáron

A Bécs Donaustadt nevű városrészében található Gartenbau Flicker GmbH Ausztria legnagyobb mini­uborka-termesztője, összesen 42 ezer négyzetméter üvegházi felületen szednek miniuborkát, snack­uborkát és egyéb uborkakülönlegességeket.

Túlsúlyos Európa

Olaszország egyike azoknak az országoknak, amelyek híressé tették az egészséges és könnyű mediterrán étrendet. Egy nemrégiben készült tanulmány azonban kimutatta, hogy az olaszok fele elhízással vagy túlsúllyal küzd. Nem jobb a helyzet a többi mediterrán országban sem.

Laboratóriumi szalonna vöröshús-allergiára?

Gyógyhatású szalonna? Nem feltétlenül disznóság. Ugyanaz a laboratórium, ahol genetikailag módosított sertést állítottak elő emberi transzplantációra szánt szervekhez, váratlanul előlépett sertéstermék-szállítóvá olyanok számára, akik egy különleges, kullancs okozta vöröshús-allergiától szenvednek. Máris sok betegen tesztelték a laboratóriumban előállított exkluzív szalonnát.

Bükki konyha extrákkal

Bekénypuszta kincses szigetként bújik meg az erdő mélyén. Kisgyőrből erdészeti magánúton hosszan kanyarogva érjük el az ökoházat, melyet a Turisztikai Látogatóközponttal 2014-ben hozott létre az ÉSZAKERDŐ Zrt. Délbükki Erdészeti Igazgatósága a Bükk-alja egyik legszebb vidékén. Csend, nyugalom, friss levegő, festői szépségű táj, kiemelkedő szolgáltatás, színvonalas étkezés, mini tanösvény. Kell ennél jobb fogadtatás?

Akvapóniával kombinált mikrozöldek - különleges magyar kutatás

A Veresi Paradicsom Kft. konzorciumi vezetésével csaknem 1,2 milliárd forint összköltségű kutatás indult különleges kertészeti és akvakultúrás termékek előállítására speciális fényforrások alkalmazásával.

A Babits Borászat sárgamuskotálya nyerte a Szegedi Borfesztivál fődíját

A Babits Borászat 2019-es Tokaji késői szüretelésű sárgamuskotálya nyerte a 26. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját, az elismerést május közepén adták át a Tisza-parti városban.

Figyelem! Hamarosan már nem használhatjuk a következő növényvédő szereket

Az uniós növényvédőszer-hatóanyag felülvizsgálatok során számos készítmény engedélyét megvonták. Átmeneti időszak vonatkozik a meglévő készletek forgalmazására, majd a termelőknél a használatára. Június elsejétől számos készítményt nem használhatunk.

A Rumour by Rácz Jenő nyerte az Év étterme díjat

A budapesti Rumour by Rácz Jenő nyerte a magyarországi gasztronómia egyik legjelentősebb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat a hétfő este Budapesten megtartott díjátadón.

Fejfájás enyhítése gyógynövényes-, és népi praktikákkal

A fejfájás gyakori tünet, a szervezett sokszor ezzel jelez, ha valami nincs rendben. Lehet hogy csak többet kellene innunk, vagy ennünk a nap folyamán, kevesebbet idegeskednünk, többet pihennünk - ez mind oka lehet a fejfájásnak. Elmulasztása azért is hasznos, mert ellenkező esetben romlik a közérzetünk, fáradtabbak leszünk, egyre kevésbé tudunk koncentrálni…