0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Olasz konzorcium apró almával növelné a fogyasztást

Új kezdeményezést indított három nagy olasz almatermelő- és forgalmazó, hogy lendületet adjon az ígéretes snackalma-szektornak. Francia nemesítésű, természetesen apró, de jóízű, könnyen fogyasztható fajtákat vezetnek be a piacra. A Snacking Project nevű szervezetet a VOG és a VI.P termelői szervezetek, valamint a Rivoira G.&F.lli nagykereskedő alapította.

Már 2017-ben elkezdték az együttműködést a francia, almanemesítésre szakosodott IFO-val, és kizárólagos szerződést kötöttek kis gyümölcsű alma létrehozására.

Olyan természetesen kicsi gyümölcsöt céloztak meg, amelyik ideális, ha csak egy falatot akar bekapni valaki, étkezések közt vagy út közben ropogtatna valamit, illetve a gyerekeknek is megfelelő méretű, és nem szolgáltat fölösleges kalóriát, mint az ipari snackek.

A három alapító kizárólagos licencet kap az ígéretes fajtákra. Az első tesztek alapján tíz fajtát vizsgálnak tovább, és kiválasztották az elsőt, amit bevezetnek a piacra. Thomas Oberhofer, a Snacking Projekt elnöke szerint további fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy folyamatos legyen a kínálat és ez az újdonság ne csupán árubemutató maradjon.

Céljuk, hogy a fogyasztók kiváló minőségű almát tudjanak ropogtatni a nap minden pillanatában, amit könnyen magukkal vihetnek bárhová.

Az együttműködő szervezetek büszkék rá, hogy az olasz almatermesztők legjobbjaival működnek együtt ebben a munkában.

Az első kiválasztott fajta egy augusztus végén érő, sárga alma. Húsa roppanó és édes, ősztől tavaszig fogyasztható jó minőségben. Az első szüretből származó tételeket érzékszervi bírálatra küldik, hogy megtalálják a lehetséges értékesítési pontokat. Egyelőre sorba fóliázva csomagolják. A jövőben piros és kétszínű, illetve későbbi érésű fajtákat is szeretnének kiválasztani, amelyek hosszabban tárolhatók, és így az év 12 hónapjában rendelkezésre állhat a snackalma.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/freshplaza.it