Back to top

Október 5-ig lehet jelentkezni a Biofach magyar közösségi standjára

Közzétette a felhívását az Agrármarketing Centrum, 120 négyzetméteres magyar közösségi standot épít a 2021 februári Biofach szakvásáron, és október 5-ig várja azoknak a biotermesztőknek a jelentkezését, akiket érdekel ez a megjelenési forma.

Fotó: NürnbergMesse
Nürnbergben már harminc éve minden februárban megszervezik a Biofachot, egyértelműen ez Európa legjelentősebb bioélelmiszer-tematikájú találkozóhelye (társkiállítása, a Vivaness múltja valamivel rövidebb, de a natúrkozmetikumok terén ugyancsak vezető szerepet tölt be).

Az idén tél végén még azok közé a nemzetközi óriástalálkozók közé tartozott a kiállításpáros, amelyeknél bár rezgett a léc, végül nem kellett az elhalasztásukról dönteni,

csak a koronavírus-rizikócsoportba tartozókat kérték meg, hogy maradjanak távol (akkor a rizikócsoport leginkább még csak azokat takarta, akik jártak Kína Hupej tartományában két héten belül, vagy érintkeztek ilyen személlyel…). A jövő évi rendezvényt pedig már kiírta a nürnbergi vásárközpont, egyértelműen úgy készülnek, hogy megtartják február 17–20. között. Persze nem akárhogy, a bajorországi tartományi kormány igen részletes higiéniai tervet dolgozott ki, mielőtt június végén újraengedélyezte a kiállításokat, a munkában tetemes részt vállaltak a nürnbergi, illetve más bajorországi nagykiállítások rendezvényszervező csapatai is. Ígéretük szerint a kiállítás teljes területét úgy rendezik be, hogy

egyrészt ne legyen megoldhatatlan a másfél méteres távolság betartása, másrészt senki ne is feledkezzen meg erről.

Természetesen kötelező lesz a maszk, bőven talál majd mindenki kézfertőtlenítőket, digitális útjelző nyilakkal terelik a közönséget a tömegjelenetek elkerülése érdekében, és így tovább, a részletekért tényleg érdemes elolvasni a kiállítás tájékoztatóját. A kiállítóknak pedig kötelező lesz egy applikációban minden olyan személy adatait rögzíteni, akivel maszk nélkül folytattak tárgyalást, hogy az esetleges kontaktkutatás során visszakereshetők legyenek a szálak.

A magyar közösségi részvételt szokás szerint az Agrármarketing Centrum szervezi, a 4A pavilonban található

120 négyzetméteres, egységes arculati elemekkel felépített nemzeti standon kínál közösségi vagy egyéni standrészt,

árubemutatási és információs lehetőséget és közös tárgyalási felületet a hazai cégeknek, termelőknek. A vásár részvételi szabályzata értelmében valamennyi kiállított élelmiszerterméknek ökológiai termelésből vagy ökológiai állattenyésztésből (834/2007/EK és 889/2008/EK) kell származnia, emlékeztet rá az AMC is.

Akit a közösségi standon való kiállítás lehetősége érdekel, az itt olvashatja el a részleteket, a kiállítás honlapja pedig itt található.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Megállapodtak a miniszterek, cél a műanyagmentes zöldség-gyümölcs csomagolás

Németország tartományi agrárminiszterei egységes irányzatban állapodtak meg: a zöldség-gyümölcs kereskedelemben csökkenteni kell a csomagolási hulladékot, és amennyire csak technológiailag lehetséges, mellőzni kell a műanyagot.

Egymillió fát ültetnek a városokban

A skóciai Glasgow-ban rendezték meg az ENSZ klímacsúcsot (COP26). A németországi faiskolai szövetség (BdB) az alkalom kapcsán országos vészhelyzeti programot írt ki, amelynek keretében egymillió városi fát ültetnek el országszerte.

Lebomló biotépőzár

A ragadós galaj (Galium aparine) levelein található mikroszkopikus méretű horgok mintájára fejlesztett ki egy lágy, biológiailag lebontható, és vízben oldódó tépőzárat Olaszországban az Istituto Italiano di Tecnologia (IIT). A Barbara Mazzolai vezette kutatócsoport által létrehozott tépőzárat környezeti monitoringban és a precíziós gazdálkodásban tervezik hasznosítani ideiglenes ragasztóként.

Kevesebb burgonya termett Európa nagyjainál

Szándékosan visszavettek a termőterületből a nagy északnyugat-európai burgonyatermesztő országokban, ellenben – mivel jobb termést takarítottak be, mint tavaly – a betárolt burgonya mennyisége nem lett arányosan kevesebb.

Újdonságok a Horschtól

Schwandorfban mutatta be jövőre piacra kerülő gépújdonságait a Horsch. Repce-, napraforgó- és kukoricatarló ápolására, a szármaradványok talajba dolgozásának előkészítésére a duplatagolt késes száraprító hengerekből és háromsoros, rugós fogú mulcsrendező boronából álló Cultro TC késes hengercsaládot ajánlja a vállalat.

Lebegő orchideakert - a természet és az új technológiák mesteri duettje

Egy rendkívüli, lebegő virágokból álló kertet hoztak létre Tokióban, amely egy modern technológián alapuló művészeti kísérlet és tisztelgés a természet előtt.

A bérmunka súlya a német mezőgazdaságban

A BLU, vagyis a Német Bérmunkavállalók Szövetsége jelenti a családi gazdaságok jövőjét – legalábbis ez hangzott el a szövetség közelmúltban tartott sajtótájékoztatóján Hannoverben.

Megnyílt a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök részvételével, koncerttel vette kezdetét hétfőn este a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a Hungexpón, amelynek már a szervezésénél is kiemelt szempont volt a fenntarthatóság - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) export növeléséért felelős helyettes államtitkára.

Gazdálkodóként teljesedne ki az ezredfordulós generáció Kínában

Hu Siqin ígéretes karriert futott be Sanghajban egy Fortune 500-as cégnél, több mint elég pénzzel, de valami a nagyváros ragyogó fényei ellenére hiányzott neki, amit ő "gyökereknek" nevez.

Zöldpárti agrárminisztere lehet Németországnak

Megállapodtak a pártok Németországban a kormányalakításról, a december 6-ával kezdődő héten megszavazhatják Olaf Scholzot kancellárrá. Az agrárminiszter a zöldpárti Cem Özdemir lehet.