„Túl azon, hogy a Gasztrohegy már három éve egy valódi, egész éves balatoni szezonra optimalizált program szerepét tölti be a badacsonyi turizmusban, tökéletesen illeszkedik a megváltozott helyzethez. Ezért is ajánljuk bátran ebben az évben is, hogy minél többen látogassanak el hozzánk a tematikus hétvégéken!” – mondja Laposa Bence, a Gasztrohegy egyik alapítója.
Mindenki a saját ritmusában járhatja végig a helyeket és a hegyet, és mivel a legtöbb vendéglátóhely közel van egymáshoz, bőven adódik alkalom egy bámészkodós, őszi sétára. Ilyenkor van idő és tér kóstolni, találkozni, beszélgetni, ismerkedni a helyiekkel, a vendéglátókkal. A világok konyhája hétvége azonnal megtetszett a társaságnak, hiszen nem volt alkalmunk utazni. Így az ízek mentén most mi is kalandozhatunk kicsit” – mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs felelőse.

De mi az a Gasztrohegy? Idén indul a programsorozat 3. évada. Októbertől áprilisig Badacsonyban megmászhatók a gasztronómia csúcsai: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt. Napsütéses teraszok, tábortüzek, hőgombák, bent a kemence és a kandalló duruzsolása, őszi színek, tüzes borok és jól átgondolt, tematikus fogások segítenek, hogy minden Gasztrohegy hétvége felejthetetlen legyen.