Back to top

A Dr. Oetker italszállító céget vásárolt

A flaschenpost vagyis üvegposta elnevezésű német italszállítási startupot egymilliárd euróért adták el az Oetker Group élelmiszer-óriásnak. Az Oetker-csoport eredetileg saját hasonló szolgáltatást akart indítani egy másik német vállalat bevonásával, de inkább úgy döntöttek, hogy megvásárolják az ötletgazda céget, amely azt ígéri, hogy az italokat 2 órán belül eljuttatják az ügyfelek ajtajához.

A flaschenpost egy münsteri központú, 2016-ban alapított és gyorsan növekvő italszállítási szolgáltatás, amely jelenleg 23 német városban működik. A megrendeléseket egy alkalmazáson keresztül lehet leadni, és az italokat 120 percen belül ingyen szállítják.

A cég ma mintegy 7000 embert foglalkoztat, járművezetőket és raktári dolgozókat, és már létrehozta saját víz- és sörmárkáit is, amelyek az értékesítés 15% -át teszik ki. A startup állítólag csak októberben mintegy 27 millió euró árbevételt ért el. 

„A második koronahullám nem károsítja a flaschenpost további növekedését. Az újabb lezárás valójában felgyorsította a megállapodás aláírását.” - magyarázta Alexander Hüsing, a Deutsche Startups főszerkesztője.

A házhoz szállítás olyan szolgáltatás, amely nem meglepő módon fellendült a koronavírus-járvány kezdete óta. Legyen szó a szupermarketek háztól házig szállításáról vagy elvihető ételekről, az ezen a területen dolgozó induló vállalkozások azon kevesek közé tartoznak, amelyek profitáltak a jelenlegi környezetből - és ezek közé tartozik a flaschenpost is.

A t3n német kiadvány szerint egyébként a flaschenpost már a járvány kitörése előtt is gyorsan növekedett, értékesítése 2018 és 2020 között megháromszorozódott, és ez a gyors növekedés volt az, ami lenyűgözte Dr. Oetker-t. Ezért is fizették ki az éves forgalom háromszorosát vételárként.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/eu-starups.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az első széndioxid semleges tejüzem

A klímaváltozás hatásai miatt számos országban - például Ausztráliában - kiemelt figyelmet fordítanak az agrárszektorban jelentkező káros anyag kibocsátásra, ezért több kezdeményezés indult a fenntartható élelmiszerellátás megteremtésére.

Évindító agrárgondolatok

„Mi várható 2021-ben a magyar agráriumban?” – e címmel szervezte meg évindító szakmai beszélgetését a Magyar Közgazdasági Társaság Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztálya. Előadást tartott Udovecz Gábor és Kapronczai István, az Agrárgazdasági Kutató Intézet két korábbi főigazgatója, valamint Vajda László, a szakosztály alelnöke, a Földművelésügyi Minisztérium volt főcsoportfőnöke.

Kevesebb cukor lesz, nyár végére elfogyhatnak a készletek

A tavalyi cukorrépa termés Európában, különösen Franciaországban és Lengyelországban jóval kevesebb volt az előző évieknél, ami felveti azt a lehetőséget, hogy nyár végre elfogynak a cukorkészletek. A cukortermelés beleértve az izoglükózt, azaz az élelmiszeripar által használt, kukoricából készített édesítőszert is az Európai Unióban 16,3 millió tonna volt tavaly.

Elmarad a 2021-es ProWein a COVID-19 járvány miatt

A Covid-19-hez kapcsolódó korlátozások miatt a ProWein 2021-et - a világ vezető és legjelentősebb bor- és szeszesital-vásárát - nem tervezik megszervezni március 19-23 között. A következő ProWein kiállítást Düsseldorfban 2022. március 27-29 között tartják meg.

Konzultáció az új uniós szakpolitikai intézkedésekről és jogszabályokról

Az Európai Bizottság az új uniós szakpolitikai intézkedésekről és jogszabályokról szóló konzultációs oldalán nyilvánosságra hozta az élelmiszerek címkézése, a tápanyagprofilok meghatározása és az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok (FCM-ek) jogszabályi felülvizsgálatának témájában indított felhívásait.

A járvány ellenére nőtt az utasok száma a Pálházi Állami Erdei Vasúton

Felemás esztendőn vannak túl az ÉSZAKERDŐ Zrt. által fenntartott kisvasutak. A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton (LÁEV) csökkent, a Pálházi Állami Erdei Vasúton (PÁEV) viszont növekedett az utasok száma, a 2019-es esztendőhöz viszonyítva. A LÁEV szerelvényein több mint 152 ezren utaztak, a PÁEV-nél pedig meghaladta a 43 ezret a jegyet váltók száma.

Illegális a műanyagot és bambuszt együttesen tartalmazó termékek forgalmazása

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a forgalmazók figyelmét, hogy az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a forgalmazása, amelyeket műanyag és bambusz alapanyagok együttes használatával állítanak elő.

Mi volt a Lidl sztárterméke a brit piacon?

Pizsamát, kényelmes otthoni ruhákat, pezsgőt és süteményt vettek a karácsonyt megelőző időszakban a britek. A koronavírus-járvány jelentősen átalakította az év végi menetrendet is. A szigorú korlátozások miatt máshogyan alakult a karácsonyi időszak Nagy-Britanniában is, a BBC cikkében arról ír, milyen termékek voltak a legkelendőbbek az ünnepi időszakban.

Csaknem 200 millióból fejlesztette egyik kiskereskedelmi egységét a Mecsek Füszért Pécsen

Csaknem 200 millió forintos ráfordítással korszerűsítette a Coop üzletlánc Pécs belvárosában, a Konzum Áruház földszintjén lévő egységét a Mecsek Füszért Zrt. (MF Zrt.) - közölte Nagy Lajosné, a társaság vezérigazgatója kedden a szupermarket sajtónyilvános bemutató eseményén.

Új beruházás a zöldségágazatban: Ötmilliárdos feldolgozó épül

Új zöldségfeldolgozó üzemet létesítenek Magyarországon, amely jelentős keresletet biztosíthat a magyar termelőknek. A belga tulajdonú zöldségfeldolgozó a Sugo Food Kft. beruházása, és jó irányt jelent a hazai zöldségágazatban, amelynek elsősorban a feldolgozás, illetve a feldolgozók és a termelők viszonya terén kellene fejlődnie.