0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 25.

Kismama-tojást tojó tyúkok a SZIE-n

A Szent István Egyetem elsősorban kismamákat megcélzó szabadalommal állt elő azzal, hogy olyan különleges terméket állít elő, amelynek magas a folsavtartalma, ami főként az első trimeszterben jelent kulcsfontosságú támogatást az egészséges magzati fejlődéshez.

A folsav rendszeres pótlása elengedhetetlen feltétele a magzati velőcsövet lezáró folyamat hibátlan megvalósulásának, emellett a sejtek osztódásában is kulcsszerepet játszik.

Erre a folsavpótlásra kínál innovatív megoldást a szabadalmaztatott eljárás, mely lehetőséget nyújt okos-, vagy más néven kismama-tojás előállításához, ami a folsav mellett vasat, cinket, kolint, omega-3 esszenciális zsírsavakat, továbbá konjugált linol- és linolénsavakat is tartalmaz.

Az egyetem speciális tojása ráadásul egy másik, a napjainkban trendi vegetarianizmushoz kötődő élelmiszerfejlesztési projektnek is része. A SALAdMI egy vegetáriánus szalámi, aminek egyik alkotóeleme a kismama-tojás, ami így már nem csak a kismamák asztalára juthat el.

Ha nem is aranytojást, de különlegest tojást tojó tyúkok takarmánya szintén exkluzív innováció, mely a legújabb kutatási eredmények és a modern technológia ötvözése révén készült el.

Ezt a kiváló minőségű, egészséges tojást 2021 januárjában kezdik előállítani a Szent István Egyetem tangazdaságában, és az agrárképzésben részt vevő egyetemi hallgatók is gyakorlati tapasztalatokhoz juthatnak ezáltal.

A törekvéseknek köszönhetően az elkövetkező hetekben, hónapokban a szellemi tulajdonokból, az eddig kifejlesztett szabadalmakból értékes piaci termékek válnak, melyek hozzájárulnak az intézmény versenyképességének növeléséhez.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu