0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Jelentősen növekedett az innovációs teljesítmény 2020-ban

A 2019. évi 46 pályázat után idén 69 innovációs pályázatot adtak be a Magyar Innovációs Nagydíj felhívásra. Kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek a 2020. évben. Összesen kilenc innovációs díjról dönt a bírálóbizottság.

A 29. Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására sok jelentős, és több kiemelkedő innovációs teljesítményt, összesen 69 pályázatot nyújtottak be különböző magyarországi cégek.

A bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén, elsősorban a gazdasági mutatók – 2020-ban elért többleteredmény vagy többlet árbevétel, azaz piac-növekedés, ill. bővítés -, valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választja ki a 2020. évben legnagyobb jelentőségű, és már az üzleti életben is sikeres innovációkat.

A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból – 2020. évben különösen az agrár területről – érkeztek, kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák.

A 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága elismert tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, és elnöke az innovációs és technológiai miniszter.

Az évente egyszer kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és jelentős pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált.

A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül további nyolc innovációs díj is átadásra kerül.

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósul meg.

dr. Pakucs János

szervezőbizottsági elnök

Forrás: NKFIH