0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Megnyitott a Füvészkert

A november óta tartó kényszerű szünet után megnyitott az ELTE budapesti botanikus kertje, a közismert Füvészkert. Csak a szabadtéri területek látogathatók, és kérik a belépőket, hogy tartsák be a járványmegelőzés érdekében hozott szabályokat.

A novemberben bezárt gyűjteményes kertek nem mindegyike nyitott ki tavasszal, annak ellenére is több helyen az óvatosság mellett döntöttek, hogy a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Kormányrendelet egyértelműen nevesíti az arborétumokat és lehetővé teszi a működésüket („a külterületen, illetve a települések belterületén található parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak, azok az e rendelet hatálybalépésekor hatályos jogszabályi rendelkezések szerint látogathatóak”).

Ebben a cikkben foglaltuk össze március elején, hogy mely helyszínek látogathatók, és melyek nem. Ahogy ott is kitértünk rá, a tavasz folyamán változhat a helyzet.

Változott is: a Füvészkert is bejelentette, hogy megnyitja kapuit, márciusban mindennap 9–16 óráig látogatható

– maszkviselés, kézfertőtlenítés, távolságtartás már alapértelmezett –, a belépőjegy-árak változatlanok. A 2020-ban megváltott éves bérletek két hónappal tovább érvényesek.

Egyelőre extra eseményeket nem szerveznek, és az üvegházak is zárva lesznek,

ha azonban normalizálódik a helyzet, akkor gazdag programokra számíthatnak a látogatók, a Füvészkert alapításának 250. évfordulója alkalmából ugyanis hazai, regionális és nemzetközi szinten is kiemelkedő programsorozattal tervezik megünnepelni, olvasható a kert hírei között.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu