0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A világ legdrágább méze a török hegyekben készül

Egy 2500 méter magasan fekvő törökországi ​​barlangban készül a Centauri Honey, a világ legdrágább méze, aminek kilogrammjáért 7500 és 150 000 euró közötti összeget kér az előállítója, aki a leghatékonyabb egészségmegőrző és öregedésgátló szernek tartja, de emellett még számos furcsaság derül ki róla.

Egy 44 éves török kutató – vállalkozó mézéért Isztambulba utaznak a világ minden részéről, hogy személyesen vegyék át a világ legdrágább mézét, természetesen kézzel készült egyedi üvegekben. Ahmet Eren Cakir mindössze három éve alapította vállalkozását, de japán zen papok, királyok, olajsejkek, celebek és a világ leggazdagabb emberi állnak sorba termékéért.

Törökország Fekete-tengeri régiójában, 2500-3000 méter magasban lévő barlangban állítja elő a mézet a kaukázusi mézelő méhek segítségével.

A méhcsaládok 50 km távolságra vannak minden településtől és emberi tevékenységtől, valamint egyéb méhcsaládoktól annak  érdekében, hogy a varroa atka betegségtől megóvják őket.

A méhek gyógynövényekről gyűjtik a polleneket, és nem csupán a vadontermőkről, a kutató olyan növényeket ültetett méztermelés céljára, amelyek nagymértékben tartalmaznak fenolt, flavonoidot és antioxidánsokat, amelyek segítenek a különféle betegségek elleni küzdelemben.

A legtöbb méhésztől eltérően, akik évente kétszer-háromszor gyűjtik be mézet, ez a Centauri méz esetében egy évben csak egyszer történik meg. Ennek célja, hogy maguk a méhek is elegendő saját mézzel rendelkezzenek, cukorral nem eteti őket. A kései szüret az őszi pollenek gyűjtése miatt történik november közepe táján, szemben az alacsonyabb magasságban működő többi méhésszel, akik augusztus végén fejezik be tevékenységüket.

Aki vásárolni szeretne a mézből, az egy nem túl bőbeszédű honlapon keresztül tud kapcsolatot teremteni a vállalkozóval, aki közlése szerint a világ legértékesebb és egyetlen egyedi gyártású mézét állítja elő. Ott kiderül, hogy négyféle mézből lehet választani,

A Centauri Honey Classic-ról például az olvasható, hogy gondosan termesztik 2500 méteres tengerszint feletti magasságban. A méhek egész évben hozzáférhetnek az értékes tulajdonságú gyógynövényekhez és növényekhez, amelyek hozzájárulhatnak a különféle betegségek leküzdéséhez. Évente 40 kilogramm készül belőle, egy kiló pedig 7500 euróért lehet a miénk.

A Centauri Barlang Nimfa méz pedig összetevőinek köszönheti lenyűgöző tulajdonságait: gazdag antioxidánsokban, polifenolokban, flavonoidokban és ásványi anyagokban. Bebizonyosodott, hogy természetes öregedésgátló hatást gyakorol a ráncokra és általában a bőrre, valamint egészség védő tulajdonságokkal bír. A méz hatása leginkább éhgyomorra fogyasztva érhető el, és közvetlenül az arcra is felvihető. De csak 15 kiló készül belőle minden évben, ezért mélyebben a pénztárcába kell nyúlni, az ára 15 ezer euró.

https://www.youtube.com/watch?v=_FvWHI6d4hQ

A Centauri Proxima egyedi készítésű méz, előállítása során egy titkos rendszert használ a kutató a méz tulajdonságainak növelésére, de hogy pontosan mit, azt titokban tartja. Készítője állítja, csodálatos hatással van az általános egészségre és az öregedésre, valamint megelőző tulajdonságokkal rendelkezik. Sajnos ebből évente csak 1 kilogrammot állít elő, aminek megkéri az árát, pontosan 75 ezer eurót.

A Centauri Barlang Antik elnevezésű mézről egyszerűen ennyi olvasható: igazi világkincs. A kincsek nem fordulna elő tömegesen, ebből is csak 800 gramm az éves mennyiség, amit 150 ezer euróért lehet megszerezni.

A honlapon a mézek előállítója semmit nem közöl magáról, sem a mézek előállításának helyéről.

Aki vásárolni szeretne, annak gyorsan kell cselekednie, mert először nyolc hónapos várólistára kerül, majd személyesen kell elutaznia az eladóhoz Isztambulba, ahol átveheti a különlegességet a használati utasítással egyetemben. És a vevők érkeznek a világ minden részéről, Tokióból, Los Angelesből, Dubajból, Milánóból….

Egy kilogrammnál többet senki nem rendelhet, viszont a minőségében biztos lehet, mert a Török Tudományos Akadémia elemzi és ellenőrzi a mézek összetételét, amelyről igazolást is adnak, derül ki a honlapról.

Valószinüleg mindenki felteszi a kérdést, hogy mit tudhat ez a török méz?

Az egészséggel kapcsolatos főbb előnyökről a török méhész a Luxury Lifestyle Magazinnak annyit árult el, hogy mivel

a Centauri mézek magas fenol-, flavonoid-, antioxidáns-szinttel rendelkeznek, leküzdik a betegségeket, és mivel speciális gyógynövényeket használ, csodálatos hatással van az általános egészségre és az öregedés lassítására, valamint jelentős a betegségeket megelőző tulajdonsága.

– Nem mondhatom, hogy ez a rák gyógyszere, de erősítheti az immunrendszert, és különösen hasznos, ha valakinek kemoterápiával és sugárterápiával kell szembenéznie. Vannak olyan ügyfeleim a világ minden tájáról, akik felhívnak, hogy köszönetet mondjak nekem, miután pozitív egészségügyi változásokat tapasztaltak, nyilatkozta a kutató a lapnak.

Forrás: mgyarmzogazdasag.hu/luxurylifestylemag.co.uk