Back to top

45 év szakmai tudás egyhelyen

A KITE több mint 45 éve tölt be vezető szerepet a magyar mezőgazdasági életben. Ezen idő alatt rengeteg szakmai tudás, kísérleti eredmény gyűlt össze.

A PGR Tudásbázis elkészítésének és üzemeltetésének célja, hogy a KITE-ben évtizedek alatt felgyülemlett szaktudást, eredményeket egy közös platformon, jól strukturált módon, ne elaprózva (több helyen), hanem összegyűjtve, egy erre kifejlesztett tárházban tudjuk elhelyezni és átadni az Ön részére.

Kamatoztassa ezt a tudást Ön is!

Agrotechnológiai, műszaki és IT oldalról a szakmai anyagok, előrejelzések, tutoriálok, egyszóval minden információ, amire Önnek és a PGR szaktanácsadójának egyaránt szüksége lehet folyamatosan kerülnek feltöltésre, így biztosítva, hogy Ön naprakész információkhoz jusson és ez által hatékonyabban és gazdaságosabban működtethesse gazdaságát.

Mindent tudni akar? - Regisztráljon!

A Tudásbázis jogosultsági rendszerhez kötött, ami azt jelenti, hogy bizonyos tartalmak publikusan, regisztráció nélkül is elérhetők, mélyebb szakmai tartalmak viszont csak PGR fiókkal rendelkező felhasználók számára hozzáférhetők.

Az egyes szakmai anyagok mappákba rendezve jól strukturált, könnyen kezelhető formában jelennek meg.

Négy főmappa - és az adott mappában további almappák - között válogathat, amelyben a szakmai anyagok találhatók. A mappákban szabadszavas, illetve címke alapú kereséssel juthat hozzá a feltöltött anyagokhoz, melyek a jogosultságtól függően listázódnak ki.

  • Agrotechnológia
  • Műszaki megoldások
  • Precíziós technológia
  • Szaktanácsadási információs rendszer

45 év szakmai tudás egyhelyen - PGR Tudásbázis

 

Felkeltettük az érdeklődését?

Keresse területileg illetékes precíziós szaktanácsadóinkat bizalommal!

Elérhetőségüket megtalálhatja ide kattintva. (x)

Forrás: 
KITE Zrt.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Üzemanyag készül a whisky-gyártás során

Becsíphet az autónk, ha túl sokat tankolunk? Az attól is függ, hogy miből. De amíg számunkra továbbra is tilos, addig gépjárműveink nyugodtan leguríthatnak néhány korty whiskyt vagy pálinkát indulás előtt, sőt ettől indulnak be igazán. Aggodalomra semmi ok, az autók nem fognak részegen garázdálkodni tőle.

Intenzív ajánlat szójából és napraforgóból

Előző héten a KITE Zrt. dalmandi és nádudvari hibridkukorica- és cirokbemutatóján tapasztaltakról számoltunk be, ezen a héten pedig a szójával és a napraforgóval folytatjuk a tudósítást. Összegzésképpen mi is csak úgy fogalmazunk, mint Hadászi László innovációs főigazgató, aki mindkét helyen elmondta: a szélsőségek szorításában küzdünk.

A francia elnök teljes tiltást tervez

Emanuel Macron bejelentette, hogy fel akarja gyorsítani a növényvédő szerek beszüntetését. A francia köztársasági elnök a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Marseille-i kongresszusán tartott beszédében azt mondta, hogy amikor Franciaország tölti be az EU elnökségét - azaz 2022. január 1. és 2022. június 30. között - kezdeményezni fogja a peszticidek használatának tiltását.

Ezt a zöldséget vásároljuk a leggyakrabban

A zöldségek közül a magyar vásárlók mennyiségben burgonyából visznek haza a legtöbbet, utána sorrendben a paradicsom, a vöröshagyma jön, és negyedik helyen következik a paprika. Ez utóbbi azonban a leggyakrabban vásárolt zöldség, derül ki a GfK Hungária Piackutató Kft. felméréséből.

Megszenvedik az aszályt a szántóföldi növények

Az őszi betakarítású növények esetében nagy a bizonytalanság a termésbecslésben, derült ki a Betakarítási Koordinációs Bizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón. Az azonban teljesen bizonyos, hogy az aszály ellenére is megterem a hazai ellátáshoz szükséges mennyiség, és az állattartóknak is lesz elég takarmány.

A digitalizált állattenyésztés a kiszámítható jövő kulcsa

Földünk népességnövekedésével az állattenyésztésnek is tartania kell a lépést: ki kell szolgálnia a megnövekedett igényeket a húsáruk iránt úgy, hogy közben az állatjólléttel, a környezeti fenntarthatósággal és a közegészségüggyel kapcsolatos aggályokat is figyelembe veszi.

Almamoly-párosodásgátló módszert is díjaztak a Macfrut 2021 kiállításon

Az Olaszországban rendezett Macfrut 2021 kiállítás egyik újdonsága volt a Biosolutions International Award, azaz a biomegoldások nemzetközi díjának kiosztása az ugyancsak először megrendezett biológiai megoldások konferencia keretében. Két elismerés született, ráadásul mindkettő a feromonos légtértelítésben elért előrelépésért.

Elindul a „Megújuló vidék, megújuló agrárium” program második üteme

Az Agrárminisztérium 2021-ben a Vidékfejlesztési Program keretében 527 milliárd forint összegben ír ki új pályázatokat - jelentette be Nagy István.

Az agrárium égető problémáira hoznak megoldást a startupok

Szeptemberben kezdetét vette a NAK TechLab harmadik agrár startup inkubációs programja, amelyben olyan friss vállalkozások, új típusú fejlesztések támogatása zajlik, melyek elősegítik az agrárium digitalizációjának előremozdítását. A három hónapos programban új agrárszolgáltatások megjelenését megalapozó projektek indulhatnak a startupok és nagyvállalatok között.

Átadták Az Év Digitális Faluja díjakat

Az innovációt, a közösségépítő energiát díjazzuk az Év Digitális Faluja díjjal. Azokat a kistelepüléseket, amelyek a legtöbbet tették egy jobb lakókörnyezet és erősebb közösség 21. századi megoldásokkal történő létrehozásáért - fogalmazott Feldman Zsolt „ Az Év Digitális Faluja” díjátadó ünnepségen.