0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 19.

A föld megművelése a nemzeti függetlenség záloga

Ahogyan az anyanyelv ápolása, úgy a nemzeti földvagyon megművelése is az ország függetlenségének, a nemzeti identitás és szuverenitás megőrzésének a biztosítéka – mondta Nagy István agrárminiszter az augusztus 20-a alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen ma.

A tárcavezető emlékeztetett:

az államalapítás és Szent István napja, az új kenyér ünnepe egyben a hálaadás alkalma is a gazdák számára. Az ország kenyere idén is biztosítva van, amiért köszönetet érdemel minden magyar földműves és gazdálkodó.

Ők azok, akik mindig elkötelezetten, emberséggel és hűséggel álltak a nemzet mellé, kitartásuknak pedig ez elmúlt hónapok fényében még nagyobb jelentősége van.

Az őszi búza rekordhozama pedig jelzi, hogy igényesen, válogatott alapanyagokkal és eszközökkel végzik a munkájukat és élnek a fejlesztés lehetőségeivel.

A tárcavezető állami és minisztériumi elismeréseket adott át az agrárium kiemelkedő szakembereinek.

Az Áder János, Magyarország köztársasági elnöke által adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át

Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezetének elnöke, a Vasi Vadgazdálkodók Védegyletének elnöke, az Ethofer Mezőgazdasági Termelő- és Szolgáltató Kft. Hegyfalu telephelyének telepvezetője a szakszerű vadgazdálkodás megteremtése, a vadállomány gondozása, valamint a kulturált vadászati lehetőségek biztosítása érdekében végzett példaértékű munkája elismeréseként.

Dr. Gulyás Béla állami díjas gépészmérnök, az egykori Magyar Hűtőipari Vállalat vezérigazgatója a hazai nagyipari gyorsfagyasztott élelmiszergyártás, -tárolás és -kereskedelem fejlesztése érdekében végzett több évtizedes tevékenységéért.

Haraszti Gyula, az Ipoly Erdő Zrt. műszaki és erdőgazdálkodási vezérigazgató-helyettese, az Erdészeti Lapok Szerkesztőbizottságának elnöke a korszerű erdőművelési eljárások rendszerszintű bevezetése, valamint az Erdészeti Lapok újraindítása és digitalizálása érdekében végzett példaértékű munkája elismeréseként.

Dr. Somogyi László Géza élelmiszermérnök, az egykori Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Gabona és Iparinövény Technológia Tanszékének vezetője az agrár-felsőoktatás területén végzett több évtizedes munkája, élelmiszermérnökök generációinak széles körű elméleti és gyakorlati képzésében elért eredményei elismeréseként.

Vancsura Miklós mérnök-közgazdász, vízépítő mérnök, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő korábbi igazgatója, a Sárvári Szent László Kórház volt főigazgatója, a Pannon Egyetem címzetes egyetemi docense több mint négy évtizedes, példaértékű intézményvezetői, egyetemi oktatói, valamint szakértői és tanácsadói munkája elismeréseként.

Az Áder János, Magyarország köztársasági elnöke által adományozott

Az Áder János, Magyarország köztársasági elnöke által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta:

Dr. Csoma Antal Gábor, a Körösi Halász Szövetkezet volt elnöke a magyar halgazdálkodási ágazat fejlesztése érdekében nemzetközi és hazai szervezetekben végzett több évtizedes, eredményes munkája elismeréseként.

Pasaréti Gyula díszhal-tenyésztő, az Akvárium Magazin alapítója a nemzetközi és a hazai akvarisztikában elért sikerei, valamint oktatói és ismeretterjesztő tevékenysége elismeréseként.

Az Áder János, Magyarország köztársasági elnöke által adományozott Magyar Ezüst Érdemkeresztben részesült:

Bárány István, a Székesfehérvári és Erdélyi Bukógalambokat Tenyésztők Fajtaklubjának elnöke, a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége Díszgalamb Szakosztályának elnöke  a galambtenyésztés népszerűsítését, valamint a székesfehérvári bukó galambfajta megismertetését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

Berndt Mihály, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Környezetértékelési Osztályának zajvédelmi szakreferense, intézeti főtanácsadója a zaj- és rezgésvizsgálatokkal kapcsolatos több évtizedes környezetvédelmi szakértői tevékenysége elismeréseként.

Hunyadvári Árpád, a Galamb- és Kisállattenyésztők Csorvási Egyesületének képviselője, korábbi elnöke, a csorvási Gulyás Mihály Általános Iskola volt tanára a hazai galambtenyésztés, illetve a galambászkultúra népszerűsítése érdekében végzett példaértékű munkája elismeréseként.

Dr. Krizsán Józsefné, a Kaán Károly Országos Természet és Környezetismereti Versenyért Alapítvány alapító elnöke, a Körös-völgyi Természetvédelmi Egyesület elnöke, a Mezőtúri Polgármesteri Hivatal Művelődési Oktatási és Sport Osztályának volt osztályvezető főtanácsosa példaértékű pedagógusi pályafutása, valamint a fiatalok természettel kapcsolatos ismereteinek elmélyítését szolgáló szervezőtevékenysége elismeréseként.

Muka János, a Sport Bérkilövő Vadásztársaság elnöke a vadászati kultúra népszerűsítését szolgáló kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést adományozott Áder János köztársasági elnök

Greznár Zoltán előadóművésznek, a szanyi Greznár Zoltán és zenekara vezetőjének a tradicionális cigányzene és a magyar nóta népszerűsítését szolgáló magas színvonalú előadóművészi tevékenysége elismeréseként.

Az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát adományozta Nagy István miniszter

Domokos György, a volt Kartográfiai Vállalat nyugalmazott igazgatója részére  a magyar topográfiai munkálatok területén végzett kiváló munkájáért, életútja elismeréseként.

Fazekas Sándor, a Hajdúsági Agráripari Zrt. nyugalmazott előadója részére , a szőlőtermesztés és borászat fejlesztésében végzett eredményes munkájáért, életútja elismeréseként.

Dr. Tóth Sándor, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács egykori alelnöke részére a vadgazdálkodás, az erdészeti igazgatás és a halászat terén végzett áldozatos munkájáért, írói tevékenységéért.

Dr. Török Imre, a Génbank-Semex Magyarország Kft. nyugalmazott ügyvezetője részére a magyartarka és a holstein-fríz hazai nemesítésében, a mezőhegyesi sportló fajta létrejöttének érdekében végzett munkájáért.

Az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta Nagy István miniszter

 

Dr. Bikfalvi Istvánné Dr. Hamza Kinga, a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség szakértője részére analitikai, kutatói tevékenységéért, szakírói tevékenységéért.

Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa részére a szőlészet és borászat területén végzett áldozatos munkájáért, életútja elismeréseként.

Cseke István, a Délalföldi Erdészeti Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére a Fekete-Körös menti erdők közel négy évtizedes szolgálatáért.

Fráter György László, a volt Szőregi Virág és Dísznövény Szövetkezet nyugalmazott elnöke részére  a rózsatermesztésben, dísznövénytermesztésben végzett több mint négy és fél évtizedes kiemelkedő munkájáért.

Hodobay-Böröcz András, az Agrárminisztérium nyugalmazott főosztályvezető-helyettese részére a földmérési és térképészeti feladatok területén végzett kiváló munkájáért, életútja elismeréseként.

Dr. Sümegi József György szőlőbirtok és borászat tulajdonos részére  a szőlészet terén végzett kiváló munkájáért, a szőlész-borász szakmai szervezetek érdekeinek védelméért.

Tasi Lászlóné, az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyugalmazott közgazdasági vezérigazgató-helyettese részére a cég részvénytársasággá alakításában, az erdőfelújítások folyamatos finanszírozásához szükséges pénzügyi alapok megteremtésében végzett munkájáért.

Az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatát adományozta Nagy István miniszter

 

Borosán István, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott erdészeti igazgatója részére a Marcali Erdészetben végzett kiemelkedő szakmai és közéleti munkájáért, az Országos Erdészeti Egyesület érdekében kifejtett tevékenységéért.

Gyurák József, az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyugalmazott műszaki osztályvezetője részére az erdőgazdálkodási ágazatban magas- és mélyépítési kivitelezési munkákban, valamint az erdei kisvasutak üzemeltetése terén végzett kiváló munkájáért.

Juhász Pál, a Kapos Ternero Kft. ügyvezetője részére a hazai juhtenyésztésben végzett több évtizedes kimagasló munkájáért.

Király István pékmester, Király Pék és Társa Bt. vezetője részére a pékek hatékony érdekképviseletéért, a szakma színvonalának megőrzéséért, folyamatos fejlesztéséért.

Dr. Márton Mátyás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professor emeritusa részére a térképészet terén végzett kiváló munkájáért, oktatói tevékenységéért.

Oreskó Imre, a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsának nyugalmazott elnöke részére  a Kunsági borvidék érdekében végzett áldozatos munkájáért, az Izsáki Arany Sárfehér Bor- és Pezsgőrend alapításáért.

Dr. Péteri András, a volt Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet nyugalmazott tudományos főmunkatársa részére  az intenzív haltenyésztés terén végzett több évtizedes aktív és eredményes munkájáért.

Dr. Szórádi Sándor, a Szatmári Konzervgyár Kft. nyugalmazott ügyvezető igazgatója részére a zöldség-gyümölcs feldolgozás területén végzett eredményes szervező-irányító és operatív tevékenységéért.

Dr. Tarján Balázs, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának tanácsadója részére a magyar agrárium érdekében végzett kiváló munkájáért, a magyar szőlészek és borászok szakmai érdekeinek képviseletéért.

Teleki Szilveszterné, a Szentlőrinci Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium nyugalmazott pedagógusa részére az agrárszakképző iskola működésében és fejlesztésében, valamint a szakmai angol nyelv oktatásában végzett kiemelkedő munkájáért.

Aranykoszorús Gazdaasszony Díjat vett át

az agrárminisztertől Borbás Edit őstermelő, a szántóföldi növénytermesztés, kertészet, állattenyésztés terén elért kimagasló eredményeiért.

Aranykoszorús gazda Díjjal tüntette ki az agrárminiszter

Kiss Gábort, az Ulmus Díszfaiskola Kft. ügyvezető igazgatóját a díszfaiskola alapításáért, magas színvonalú, innovatív tevékenységéért, valamint Szilágyi András gazdálkodót, a családi gazdaságban végzett példamutató munkájáért, a növénytermesztésben elért eredményeiért.

A Darányi Ignác Díjat adományozta a tárcavezető

dr. Sütő Zoltánnak, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Állattenyésztési Tudományok Intézetének egyetemi tanárának a baromfinemesítés terén végzett elévülhetetlen érdemeiért, oktatói tevékenységéért.

A Fleischmann Rudolf Díjjal ismerte el az agrárminiszter

Dr. Bisztray György Dénest, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kertészettudományi Kar Szőlészeti Borászati Intézetének egyetemi tanárát a modern szemléletű kertészeti szőlészeti és növénynemesítési oktatás és kutatás terén végzett kiváló munkájáért.

Huszár Zoltánt, a volt Fejér Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal nyugalmazott osztályvezetőjét a vetőmagágazat érdekében végzett áldozatos, kiemelkedő munkájáért.

Urbán Zsombor György őstermelő-családigazdálkodót a talajélet és az optimális talajszerkezet érdekében végzett eredményes munkájáért, innovatív eredményeiért.

Dr. Veisz Ottó Bálintot, Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézetének igazgatóját a gabonafélék nemesítése terén végzet kiváló munkájáért, kutatói tevékenységéért.

Az újonnan alapított Gróf Széchényi Imre Díjat adományozta Nagy István

Dezső Vencelnek, az Apor Péter Szakközépiskola nyugalmazott igazgatójának a szakmai ismeretek átadásán felül az emberi értékek közvetítésében végzett munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából.

Patasi Ilonának, a Szlovákiai Agrárkamara elnökének a felvidéki gazdák gazdasági megerősítése érdekében végzett áldozatos munkájáért.

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének a vajdasági gazdák érdekeinek képviseletében végzett tevékenységért, a gazdálkodók fejlődéséhez és a vidék fellendüléséhez való hozzájárulásért. A kitüntetést Nagy Miklós elnök vette át.

Tolnay Sándor Díjat adott át Nagy István

Dr. Márton Lázár, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal igazgatója részére az állategészségügyi szolgálat érdekében végzett hazai és nemzetközi tevékenységéért.

Schwadlenka Ferencné, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pénzügyi szakügyintézője részére a járványügyi kártalanítások kifizetése érdekében végzett két és fél évtizedes munkájáért.

Dr. Tischler István megyei főállatorvos, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője részére  az állategészségügy szolgálatában végzett több évtizedes áldozatos munkájáért.

A Közös Agrárpolitika tárgyalásainak előkészítése, eredményes lebonyolítása érdekében végzett több éves, kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Vidékért Díjban részesült

dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, valamint Benkő Péter, Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletének mezőgazdasági tanácsosa, a Mezőgazdasági Különbizottság szóvivője.

Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült

Albert Imre, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének falugazdásza a helyi ökogazdálkodás megindítása és terjesztése terén végzett elhivatott munkájáért.

Guttyán Anikó, Budapest Főváros Kormányhivatala Földhivatali Főosztályának ingatlan-nyilvántartási szakügyintézője a földügyi ágazatban végzett eredményes munkájáért.

Harangi László Valér, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának kérelemkezelési szakreferense a köz szolgálatában végzett kiváló munkájáért, amivel a gazdálkodókat segíti az Európai Uniós forrásokra pályázásban.

Háromsitz Emese, az Agrárminisztérium Költségvetési Főosztályának költségvetési referense a Hungarikumok és a nemzeti értéktár megőrzésének, népszerűsítésének támogatásával kapcsolatos költségvetési feladatok ellátása során nyújtott kiemelkedő munkájáért.

Hevesi István, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának tájegységi fővadásza a vadászati igazgatásban töltött több mint két évtizedes vadászati főfelügyelői, tájegységi fővadászi feladatainak magas színvonalú ellátásáért.

Holló Mátyás állattenyésztő a juhtenyésztés terén végzett kiváló munkájáért.

Dr. Hollósi Krisztina Izabella, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal EU referense a hazai agrárkutatás uniós kapcsolatainak fejlesztésében végzett eredményes munkájáért.

Dr. Jasinka Anita, az Agrárminisztérium Jogalkotási Főosztályának jogszabály-előkészítője a szőlő-bor ágazat szabályozási területén végzett kiemelkedő munkájáért.

Karl Lajos, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának nyugalmazott hegybírója a Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség érdekében végzett több évtizedes példaértékű hegybírói tevékenységéért, nyugdíjba vonulása alkalmából.

Kemény György kovács mester a közösség építésében végzett áldozatos munkájáért.

Kolár Anna, a Nemzeti Földügyi Központ asszisztens-titkára a szervezet érdekében végzett példaértékű, elkötelezett munkájáért.

Korom István, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság mezőgazdasági gépkezelője több évtizedes gépkezelői munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából.

Kovács Andrea, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal igazgatási szakügyintézője a bürokrácia csökkentése érdekében, valamint az e-ügyintézés területén végzett kimagasló munkájáért.

Kozsuch Mihály, a Szárító és Tároló Mezőgazdasági Zrt. nyugalmazott cégvezetője a magyar gazdatársadalom és agrárium érdekében végzett több évtizedes kiemelkedő tevékenységéért.

Kótiné Losonczi Zsuzsanna, a Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ kormánytisztviselője a Zöld Óvoda minősítő címpályázatok előzetes értékelésében végzett áldozatos munkájáért.

Kökény László, a Déli Agrárszakképzési Centrum Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium mezőgazdasági gépésze a gondjaira bízott gépek üzemeltetésében, karbantartásában, állagmegóvásában végzett kiváló munkájáért.

Marjai Antal, az Északi Agrárszakképzési Centrum Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója közel négy évtizedes elhivatott pedagógiai munkájáért, munkaközösség-vezetői tevékenységéért.

Papp István László gazdálkodó a szántóföldi növénytermesztés és állattenyésztés terén elért eredményeiért.

Pete János, a Déli Agrárszakképzési Centrum Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola oktatója a pék-cukrász tanulók képzése terén végzett több mint négy évtizedes eredményes munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából.

Sándor Miklós, az Agrárminisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztályának földmérési főfelügyelője a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon megszüntetése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

Schnetz Ilona, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság irodai munkatársa három évtizedes, a köz szolgálatában végzett kimagasló munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából.

Sidó Brigitta, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal minősítésszervezési osztályvezetője a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer létrehozásában, a szervezet termékteszt programjának koordinálásban végzett kiemelkedő tevékenységéért.

Simon Erika Ágnes, az Agrárminisztérium Élelmiszergazdasági és -minőségpolitikai Főosztályának osztályvezetője az élelmiszeripar szereplői és a teljes ágazat szabályozási és működési környezetének kedvezővé tételében játszott szerepéért.

Sztahura Erzsébet, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vezető mezőgazdasági szakértője a termőföld minőségének védelmében végzett munkájáért, oktatói és szakírói tevékenységéért.

Urbán József, az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. rendezvény és kiállítás-szervezési koordinátora a magyar élelmiszerek külföldi népszerűsítése, a fiatal munkatársak támogatása érdekében végzett munkájáért.

A Közös Agrárpolitika tárgyalásainak előkészítése, eredményes lebonyolítása érdekében végzett több éves, áldozatos munkája elismeréseként Miniszteri Dicséretben részesült

Dr. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára.

Gál Péter, Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletének mezőgazdasági szakdiplomatája.

Szentmáry Tamás, Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletének munkatársa, a Mezőgazdasági Különbizottság helyettes szóvivője.

Gál Péter, az Agrárminisztérium Borászati és Kertészeti Főosztályának vezetője.

Nagy Attila, az Agrárminisztérium Fejlesztéspolitikai Főosztályának vezetője.

Szentirmay Zoltán, az Agrárminisztérium Támogatáspolitikai Főosztályának vezetője.

Bittsánszky Márton, az Agrárminisztérium Borászati és Kertészeti Főosztályának osztályvezetője.

Horváth Anikó Katalin, az Agrárminisztérium Támogatáspolitikai Főosztályának osztályvezetője.

Madarász István, az Agrárminisztérium Támogatáspolitikai Főosztályának osztályvezetője.

Dr. Tóth Réka, az Agrárminisztérium EU és FAO Ügyek Főosztályának osztályvezetője.

Kinorányi Éva, az Agrárminisztérium Támogatáspolitikai Főosztályának tervezési referense.

Kormos Anikó, az Agrárminisztérium Támogatáspolitikai Főosztályának EU pénzügyi referense

Nagy Viktor, az Agrárminisztérium Fejlesztéspolitikai Főosztályának EMVA stratégiai tervező referense.

Sárecz László, az Agrárminisztérium Agrárpiaci Főosztályának állati termékekért felelős referense.

Tass Eszter, az Agrárminisztérium EU és FAO Ügyek Főosztályának koordinátora

Dr. Vásáry Miklós, az Agrárminisztérium Támogatáspolitikai Főosztályának EU agrárpolitikai referense.

Vitárius Csaba, az Agrárminisztérium Támogatáspolitikai Főosztályának EU referense.

Innovációs Nagydíj

Eddig példa nélküli számban, 62 pályázóból 12-en jelentkeztek az agrárium területéről az idei Magyar Innovációs Nagydíjra

– mondta el Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs hivatal elnöke, aki Nagy István agrárminiszterrel közösen adta át az ágazatot érintő elismeréseket.

A 29. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat keretében kiemelt elismerésben részesült:

A martonvásári Agrártudományi Kutatóközpont és a Bázismag Kft. a hazai és export célra nemesített, ökostabil, értékálló magyar kukoricahibridek innovációért. Az oklevelet Vida Gyula, az Agrártudományi Kutatóközpont főigazgatója és Sándorfy András, a Bázismag Kft ügyvezető igazgatója vette át.

A szegedi Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. a szegedi tritikálék jövőbe mutató agrár-innovációkért. Az oklevelet Wágner József ügyvezető vette át.

A dabasi Vitafort Zrt., a tejelő szarvasmarha-takarmányozásban használt új, innovatív termékek elismeréseként. Az oklevelet Kulik Zoltán vezérigazgató vette át.

A 2020. évi Agrár Innovációs Díjban a KITE Zrt. részesült

Precíziós Gazdálkodási Rendszere létrehozásáért, amelynek célja, hogy a precíziós megoldásokat a technológiai elemek minél szélesebb körére adaptálják.

A rendszer három részegysége a Precíziós technológia, a Partner Profit Program és a digitális alkalmazásokat tartalmazó PrecZone.

Az oklevelet Szabó Levente vezérigazgató vette át.

A 2020. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban a MOL Nyrt. részesült

Co-Processing eljárásáért, amely biológiai eredetű és fosszilis hulladék alapanyagokat alakít gázolajokká. Az eljárás során előállított biogázolaj literenként jelentős széndioxid-kibocsátássökkentést eredményez. Az oklevelet dr. Holló András, a Csoportszintű Finomítói Termékfejlesztés és Szolgáltató Központ vezetője vette át.

A díjátadó a kitüntetettek tiszteletére rendezett fogadással zárult.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu