0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Az indiai gazdák leállíthatják a tüntetéseket

A tiltakozó indiai gazdák átdolgozott javaslatot kaptak a kormánytól, amely kitér néhány függőben lévő követelésükre, például egy új törvényre, amely a rizsen és búzán kívüli termények állami árát biztosítaná - közölték a mezőgazdasági szakszervezeti vezetők.

A tiltakozó indiai gazdák december 8-án átdolgozott javaslatot kaptak a kormánytól, amely kitér néhány függőben lévő követelésükre, például egy új törvényre, amely a rizsen és búzán kívüli termények állami árát biztosítaná – közölték szerdán a mezőgazdasági szakszervezeti vezetők.

Indiában nagy a baj. Több tízezer gazdálkodó tiltakozik 2020 végétől. A tiltakozást Narendra Modi miniszterelnök hatályba helyezett törvényei váltották ki.

A miniszterelnök most úgy tűnik hajlandó módosítani az álláspontját és változtatásokat eszközöl.

Ennek ellenére a gazdák továbbra is sürgetik a kormányt, hogy teljesítse a további követeléseiket is, mint például, hogy hozzák vissza a minimális támogatási árakat (MSP) az összes terményre vonatkozóan.

„Kaptunk egy átdolgozott javaslatot a kormánytól. A javaslatot elfogadtuk, és konszenzus alakult ki közöttünk” – mondta a Samyukta Kisan Morcha (SKM) vezetője.

Az SKM-et 40 indiai gazdálkodó alapította meg 2020 novemberében, azzal a céllal, hogy irányítsák a kormány által hozott új mezőgazdasági törvények elleni, erőszakmentes tüntetéseket.

A mezőgazdasági szakszervezeti vezetők hamarosan ismét összeülnek, hogy döntsenek a tiltakozások leállításáról- áll a közleményben.

Az indiai tüntetésekről bővebben, egy korábbi cikkünkből tájékozódhatnak.

Forrás: reuters.com