Az 1893-ban alapított, 20 tagú bencés közösség régóta küzdött azzal a problémával, hogy a kolostoruk tetőszerkezetén szivárgott be a csapadék, a falak pedig erősen repedeztek. A helyreállítási munkálatok finanszírozásának érdekében sürgősen pénzre volt szükségük.
A John Martin sörfőzővel és importőrrel való közel hároméves együttműködés után nyáron került forgalomba a Maredret Altus, egy 6,8%-os borostyánsör, amely szegfűszeget és borókabogyót tartalmaz, valamint a Maredret Triplus, egy 8%-os világos sör, amely korianderrel és zsályával van fűszerezve.

"Jót tesz az ember egészségének. Segíti az emésztést. Minden nővér szereti a sört, elvégre Belgiumban vagyunk" - mondta Gertrude nővér, hozzátéve, hogy az apácák vasárnaponként megengednek maguknak egy-egy üveggel.
A sörök alapját a tönkölybúza adja, amelyet Szent Hildegárd, a 11. századi német bencés apátnő, a belga rendet inspiráló Szent Hildegárd írásaiban említ.
Edward Martin pálinkafőző mester, a sörfőzde alapítójának dédunokája elmondta, hogy a termelés jelenleg évi 300 000 palack, amely néhány éven belül akár 3 millióra is emelkedhet. Belgiumon kívül már Olaszországban és Spanyolországban is forgalmazzák.
A Maredret apátság mindössze egy kilométerre található a Maredsous férfi apátságtól, akiknek a Duvel sörfőzde által készített söreit már széles körben lehet kapni.
"Tájékoztattuk őket, hogy mi is szeretnénk sörfőzéssel foglalkozni és ők zöld utat adtak nekünk. Ez nem verseny, inkább kiegészítjük egymást" - mondta.