A magyar csapat reggel 9 órakor, harmadikként rajtolt, a vegetáriánus tányértémát 14:00-kor, a hústálat 14:35-kor tálalja majd a zsűrinek, s hogy csapatunk ott lesz-e a lyoni döntőn, este hatkor derül majd ki.
A magyar csapat nagyon nagy koncentrációt, teherbírást és kreativitást igénylő heteken, hónapokon van túl. Októberben volt a magyar döntő, amelyen magabiztos győzelemmel Dalnoki Bence és Nyikos Patrik állhatott a dobogó legfelső fokára. Felkészülésük a hazai rendezésű európai válogatóra szinte rögtön a magyar döntő után meg is kezdődött.
A csapathoz coach-ként csatlakozoptt Széll Tamás, valamint presidentként Szulló Szabina, , de a felkészülésben részt vett Molnár Bence is, akit az előző versenyszezonban Veres István commis-jaként ismertünk meg.
A magyar csapat – kihasználva a hazai pálya nyújtotta előnyt, a Hungexpo területén található Bocuse d’Or versenykonyhában készült a megmérettetésre – átlagosan heti hat „edzéssel”.
A csapatoknak két ételt kell készíteniük, a hústál kötelező eleme az őzgerinc és -comb, valamint a kacsamáj, a tejföl és a túró, a tányértéma pedig a „tavaszi tányér” fantázianevet viseli, és kötelező fő alapanyaga a burgonya.
A felkészülésben most is számos tanuló részt vett. A következő generációnak óriási lehetőség, hogy bepillantást nyerhetnek egy ilyen kaliberű nemzetközi verseny kulisszái mögé. A szakácstanulók majd a versenyen is bizonyíthatnak, hiszen második commis pozícióra minden csapatnak kisorsolnak egy hazai tanulót.
Egy másik érdekesség a Bocuse d’Or házatájáról: Nemcsak hogy a szakácsverseny európai döntőjét 2016 után immáron másodszor rendezik meg hazánkban, hanem
A magyar borászok és bormarketing-szakemberek munkáját ennél jobban semmi nem dicséri.
A verseny élő közvetítése az alábbi linken érhető el: www.bocusedor.com