0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 20.

Bocuse d’Or európai döntő – most főz a magyar csapat

A Bocuse d’Or európai döntőjének első napján 8 csapat versenyzett, ma pedig újabb 9 csapat szállt ringbe a magyarokkal együtt. A versenynap végére pedig eldől, kik lesznek Európa legjobbjai a világ legrangosabb szakácsversenyén, illetve melyik az a tíz csapat, amelyik 2023 januárjában ott lesz Lyonban a világdöntőben.

A magyar csapat reggel 9 órakor, harmadikként rajtolt, a vegetáriánus tányértémát 14:00-kor, a hústálat 14:35-kor tálalja majd a zsűrinek, s hogy csapatunk ott lesz-e a lyoni döntőn, este hatkor derül majd ki.

Furcsának tűnhet, de a Bocuse d’Or-on időre kell főzni, így a magyar csapat is tartott időmérő edzéseket – a legutolsót vasárnap.

A magyar csapat nagyon nagy koncentrációt, teherbírást és kreativitást igénylő heteken, hónapokon van túl. Októberben volt a magyar döntő, amelyen magabiztos győzelemmel Dalnoki Bence és Nyikos Patrik állhatott a dobogó legfelső fokára. Felkészülésük a hazai rendezésű európai válogatóra szinte rögtön a magyar döntő után meg is kezdődött.

A csapathoz coach-ként csatlakozoptt Széll Tamás, valamint presidentként Szulló Szabina, , de a felkészülésben részt vett Molnár Bence is, akit az előző versenyszezonban Veres István commis-jaként ismertünk meg.

A magyar csapat – kihasználva a hazai pálya nyújtotta előnyt, a Hungexpo területén található Bocuse d’Or versenykonyhában készült a megmérettetésre – átlagosan heti hat „edzéssel”.

A csapatoknak két ételt kell készíteniük, a hústál kötelező eleme az őzgerinc és -comb, valamint a kacsamáj, a tejföl és a túró, a tányértéma pedig a „tavaszi tányér” fantázianevet viseli, és kötelező fő alapanyaga a burgonya.

A felkészülésben most is számos tanuló részt vett. A következő generációnak óriási lehetőség, hogy bepillantást nyerhetnek egy ilyen kaliberű nemzetközi verseny kulisszái mögé. A szakácstanulók majd a versenyen is bizonyíthatnak, hiszen második commis pozícióra minden csapatnak kisorsolnak egy hazai tanulót.

Egy másik érdekesség a Bocuse d’Or házatájáról: Nemcsak hogy a szakácsverseny európai döntőjét 2016 után immáron másodszor rendezik meg hazánkban, hanem

a Bocuse d’Or résztvevői és vendégei magyar borokat isznak. Erre még nem volt példa a verseny történetében, eddig kizárólag francia borokat szolgáltak fel.

A magyar borászok és bormarketing-szakemberek munkáját ennél jobban semmi nem dicséri.

A verseny élő közvetítése az alábbi linken érhető el: www.bocusedor.com

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/magyar Bocuse d’Or csapat