0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 15.

A hobbiállat-tartókat is megviseli az árak növekedése

Egy állatjóléti alapítvány szerint egyre több ember szorul támogatásra, hogy tápot vehessen a kutyájának/macskájának, és egyre több házikedvenc kerül menhelyre a növekvő költségek miatt.

Az Egyesült Királyságban lévő godmanchester-i alapítvány, a Woodgreen olyan sérült háziállatokat is befogadott, akiknek gazdái nem engedhették meg maguknak az állatorvosi költségeket – írja a BBC.

Az árak 9,1 százalékkal növekedtek a szigetországban – ami az elmúlt 40 év legmagasabb rátája.

Chris Bennett, a Woodgreen munkatársa szerint

vannak olyan tulajdonosok, akik minden hónapban legalább egy héten át már a legalapvetőbb tápokat sem tudják megvásárolni kedvenceiknek számára.

A Bank of England arra figyelmeztetett, hogy akár 11 százalékos is lehet az infláció a következő hónapokban, mivel az üzemagyag, az energia, és a élelmiszerárak is növekszenek, és ez jelentős nyomást gyakorol a háztartások pénztárcájára.

Bennett elmondása szerint egyre több ember hívja fel az alapítványt azzal, hogy bár imádják a kutyájukat vagy macskájukat, az etetése már gondot okoz számukra, így segítséget kérnek ehhez.

A Woodgreen állatorvosi ápolója, Vicky Gurney elmondása alapján sok állat érkezik törött végtaggal vagy medencével. Ezek kezelése akár több ezer fontba is kerülhet. Az alapítvány ezért azt tanácsolja a tulajdonosoknak, hogy kössenek biztosítást kedvenceikre. Azonban Gurney elmondása alapján akik eddig kötöttek, azok közül is van, aki felmondja a szolgáltatást, mivel már ez sem fér bele a költségvetésükbe.

A kormány az emelkedő költségekre tekintett két alkalommal rendkívüli támogatással segíti a legszegényebb háztartásokat, melyek közül az első kifizetés július 14-én esedékes.

Több, mint nyolc millió háztartás kapja meg a 326 fontot július végéig (kb. 150 ezer forint), majd még 324 fontot valamikor az ősz folyamán.

Ősszel pedig az összes Egyesült Királyságban lévő háztartás megkapja azt a 400 fontos támogatást (kb. 185 ezer forint), mellyel az emelkedő energiaárakat próbálják kompenzálni. Ehhez jön még a korábban bejelentett 150 fontos (kb. 70 ezer forint) önkormányzati adó-visszatérítés.

Forrás: BBC