0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Szakmai elismerést kapott a Baktalórántházi Erdészet igazgatója

Az Országos Erdészeti Egyesület egyik legrangosabb elismerését, a Kaán Károly emlékérmet kapta meg Bíró Imre, a NYÍRERDŐ Zrt. Baktalórántházi Erdészetének igazgatója. Az emlékérmet Gödöllőn, az Egyesület 152. vándorgyűlésén vette át. A kitüntetés azoknak ítélhető oda, akik kiemelkedő szellemi és gyakorlati tevékenységükkel nagyban hozzájárultak az erdőgazdálkodás, illetve a természetvédelem fejlesztéséhez.

Bíró Imre Sopronban szerzett erdőmérnöki és természetvédelmi szakmérnöki diplomát. A NYÍRERDŐ Zrt. jogelődje, a Felső-tiszai Erdő és Fafeldolgozó Gazdaság Gúthi Erdészeténél 1993-tól dolgozott főmérnökként. Három évvel később lett a Baktalórántházi Erdészet igazgatója, ezt a posztot azóta tölti be. Ezzel párhuzamosan, 2004-től, két éven keresztül a társaság műszaki vezérigazgató-helyettese is volt.

Bíró Imre aktív szerepet vállalt az erdőgazdaság műszaki fejlesztésében, elsősorban az akác termékkör bővítésében, a fafeldolgozás fejlesztésében, valamint a piackutatásban és piacépítésben.

Munkája során nagy hangsúlyt fektet a biológiai erdőgazdálkodásra, alföldi körülmények közötti fenntartható és folyamatos erdőborítást biztosító erdőművelési technológiák üzemszerű kidolgozására. A műszaki fejlesztések mellett a Baktalórántházi-erdő természeti értékeinek hosszú távú fenntartását és megőrzését szolgáló erdőművelési eljárások mindennapi alkalmazásán munkálkodik.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt. közlemény