0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Legjobb a legjobbak között

Természetvédelem kategóriában a 2016-2017. éves időszak legjobb LIFE projektjei közé választották a Kisalföldi Homokpuszta projektet. A rangos elismeréssel járó díjat május 23-án ünnepélyes keretek között adták át Brüsszelben.

A szín intenzitását a fényképek alapján nehéz elképzelni, ám a valóságban a virágok szinte vibrálnak. Az új fajtát az is különlegessé teszi, hogy nagyon jól bírja az időjárási viszontagságokat, valamint igen változatosan alkalmazható, nagyobb és kisebb cserépben is nagyon jól mutat.

A Bee’s Knees elnevezést egy amerikai szleng kifejezés ihlette, ami kiválót, kiemelkedőt jelent, azaz a „legjobbat a legjobbak között”.

Ez az újdonság a dús virágzásával, különleges és egyedi színintenzitásával rászolgált a nevére, és a nemesítővállalat tájékoztatása szerint csapadékos időszakban is virágzik. A termelők szempontjából fontos tulajdonsága a fajtának, hogy nagyon jól elágazódó hajtásrendszere van, az erős hajtások dús, egészséges megjelenést kölcsönöznek a növénynek. A teljes szezonban megmaradó feltűnő virágszín és a dús virágzás miatt szinte garantált, hogy a virágüzletekben, árudákban jó hatással lesz az impulzusvásárlásra.

A dísznövényágazatot képviselő, több mint harminc szakértőből álló független zsűri – amelynek tagjai között nemesítők, fiatalabb és idősebb növényter­mesztők, kereskedők, szakújságírók és mar­ketingszakértők is vannak – több szempont alapján vizsgálta a díjra nevezett fajtákat (a 2022/24. számban mutattuk be a benevezett hét újdonságot).

Szemrevételezték őket, és alaposan mérlegelték a fajták értékesítési lehetőségeit is.

Gerard Werink, a FleuroStar egyik zsűritagja azt is elmondta, hogy az elmúlt két évben hibrid értékelési rendszert alkalmaztak: egyes zsűritagok a fajtákat közvetlen közelről, kiállítva tudták szemügyre venni, míg mások online vizsgálták meg a versenyre benevezett fajtákat. Ez idén változott, a nemzetközi zsűri minden tagja megnézte a növényeket annak a nyolc hollandiai vagy németországi helyszínnek az egyikén, ahol a FleuroStar díjra pályázó fajtákat kiállították a FlowerTrials® fajtabemutató esemény során. Külső szakértők is részt vettek a jelöltek értékelésében, egyebek mellett olyan nagyvállalatok képviselői, mint az Obi és a Royal FloraHolland. A Fleuroselect állítása szerint részben a zsűri változatos összetételének és szakértelmének is köszönhető a FleuroStar díj folyamatos sikere és megbízhatósága.

A FleuroStar díj átadójára június 16-án került sor a hollandiai De Kwakelben, a Dümmen Orange telephelyén.

A nemzetközi nemesítő ágazatot mintegy száz meghívott vendég képviselte. A díjat Hagen Kalläne, a Florensis marketingvezetője és Marjolein Kuyucu-Lodder, a Florensis nemzetközi marketingszakértője vehette át Karol Pawlaktól, a Fleuroselect elnökétől és Ann Jennen főtitkártól.

A nyeremény részeként a Petunia gran­diflora Bee’s Knees a következő hónapokban széles körű marketingtámogatásban részesül, amellyel a fajta piacra lépésének sikerét igyekeznek megalapozni. A verseny szervezője, a Fleuroselect a nemzetközi kereskedelmet és a közösségi médiát is bevonó nagyszabású promóciós kampányt indít a győztes fajta népszerűsítésére, az újdonsággal a szakkiállítások és szakmai rendezvények résztvevői is találkozhatnak. A korábbi évekhez hasonlóan más támogatók segítségét is élvezheti az újdonsült győztes.

A holland Waterdrinker nagykereskedelmi vállalat prémium termékmegjelenítést kínál a következő szezonban több héten keresztül.

A kiskereskedelmi marketingre szakosodott Pull Position reklámügynökség személyre szabott marketingprojektet ajánlott fel, míg a Desch Plantpak PR-cég fotózást szervez és egyedi design szerint kialakított kaspósorozatot gyárt a nyertesnek.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/ Fleuroselect