Back to top

Talajegészség az életünk záloga – Ifjú Gazda Konferencia

A Magyar Mezőgazdaság Kft. és a MAGOSZ Ifjú Gazda Körök együttes célja, hogy az agráriumban dolgozó fiatal gazdálkodók szakmai fejlődését támogassa. Ennek érdekében közös szervezésben valósul meg a Bábolnai Gazdanapokon ez a konferencia, mely – figyelembe véve a jelenleg is hatalmas károkat okozó klímaváltozást – a mezőgazdaság alapjával, a talajjal foglalkozik.

MEGHÍVÓ

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és a Magyar Mezőgazdaság Kft. meghívja Önt a

Talajegészség az életünk záloga – Ifjú Gazda Konferencia

rendezvényre, melyet a Bábolnai Gazdanapok keretében tartunk.

 

Időpont:

2022. szeptember 9. (péntek), 11 óra

 

Helyszín:

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok (2943 Bábolna, Mészáros út 1.),
Kiállítási terület, Csarnok

 

Program:

10:30-11:00    Regisztráció
11:00-11:10 Köszöntő
Papp Zsolt  elnök, MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozat, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára
11:10-11:30 Talajművelés, modern technológiák az egészséges talajért
Dr. Birkás Márta professzor asszony, MATE
11:30-11:50 A talajmikrobák fontossága a termésbiztonsághoz
Daoda Zoltán szakmai igazgató, AGRO.bio Hungary Kft. (és a Fermentia Kft. képviseletében)
11:50-12:10 Gabe Brown – Porból Élet (Egy család útja a regeneratív mezőgazdálkodás felé) c. könyvSzabó László társkiadó
12:10-12:30 Kérdések
Moderátor: Dr. Cseh Tibor András megbízott főtitkár, MAGOSZ

 

A konferenciát követően a vendégek részt vehetnek a Farmmenedzsment – Kihívások és megvalósítás kerekasztal-beszélgetésen, a Fórum Színpadon.

 

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a regisztracio@magyarmezogazdasag.hu e-mail-címen lehet.
Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Költségoptimalizálás a Fruit Logistica jelszava

2023. február 8–10. között rendezik a világ legnagyobb zöldség-gyümölcs frissáru-kereskedelem tematikájú üzleti találkozóját Berlinben. A kiállítók hivatalos jelentkezési határideje már lejárt, de a szervezők közleménye szerint várólistára még fel lehet iratkozni.

Harmincezer látogató a KÁN Egyetemi Napokon

A mezőgazdaság nehézipara, az állattenyésztés állt a szeptember 30-tól október 2-ig tartó KÁN Egyetemi Napok középpontjában, amelyen mintegy 30 ezer látogató vett részt. A Szent Mihály napi hagyományokat tisztelve szerte az országból a kaposvári Pannon Lovasakadémiára „hajtották be” a jószágokat.

Megnyílt a KÁN Egyetemi napok

A magyar állattenyésztés megért számos hullámvölgyet és sikert, az állattenyésztők egyszerre optimisták és borúlátók, pedig az elmúlt 150 év bizonyítja, hogy mindennel képesek megbirkózni.

Ne a támogatás legyen az állattartó jövedelme!

A jövőben az állattenyésztésnek és az állattartásnak különböző feladatokra kell fókuszálnia. Erről Nagy István agrárminiszter beszélt a KÁN Egyetemi Napok nulladik napján, Kaposváron az Állattenyésztők napja alkalmából tartott tanácskozáson.

Érdeklődő diákok nélkül hamar bedőlne az agrárium

Kaposvár napjainkban is a magyar állattenyésztés egyik bástyájának számít – nem véletlenül rendezték itt korábban évről évre a KÁN-t, azaz a Kaposvári Állattenyésztési Napokat. Miután a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) átvette a kaposvári intézmény működtetését, kötelességének érezte a rendezvény hagyományának ápolását. A szeptember 30-án megnyíló KÁN Egyetemi Napokról, illetve az egyetem aktuális helyzetéről Gyuricza Csabát, a MATE rektorát Sári Enikő, kiadónk ügyvezető igazgatója kérdezte.

Nehéz időkben össze kell fogni

Idén szeptemberben rendezte meg tizenegyedik alkalommal az RMGE Maros szervezete a Marosszéki Gazdanapot a mezőpaniti sportpályán. A rendezvény traktorfelvonulással kezdődött, majd a különböző gazdakörök és a szervezet által felkarolt marosszéki termelők, kézművesek sátrai, vásárral egybekötött kiállítása, illetve a Maros Gazda kft. partnereinek bemutató standjai várták az érdeklődőket.

Virtuális üzleti találkozók az Interpoma kiállításon

Ismét meglesz a lehetőség arra, hogy aki nem tud személyesen eljutni Bolzanóba az Interpoma kiállításra, virtuális üzleti megbeszéléseket folytasson a kiállítókkal a 2020-ban debütált Interpoma Business Match keretében.

Történelmi lehetőség, történelmi felelősség

Országos tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szeptember 19-én Gödöllőn. A közgyűlés résztvevői – a tisztújítás mellett – értékelték az elmúlt 4 év munkáját és meghatározták az elkövetkező időszak feladatait is.

Fakitermelésből látványsport

Amerikában 1985-ben a STIHL USA az ESPN sportcsatornával karöltve életre hívta a STIHL TIMBERSPORTS Series-t; Európában pedig az ezredforduló óta rendeznek versenyeket. Több mint 20 ország rendez nemzeti bajnokságokat, emellett világbajnokságok és Champions Trophy versenyek is vannak. A Bábolnai Gazdanapok programjában Timbersports versenyt ugyan nem, de bemutatót láthatott a közönség.

Rekordok helyett a profit legyen a cél!

Figyelemreméltó, amikor egy pénzügyi szakember megszívlelendőnek tartja egy farmer gondolatait. Ráadásul nem is akármilyen szakemberről van szó, hanem a HOLD Alapkezelő elnökéről, a magyar tőkepiac egyik meghatározó szereplőjéről.