Back to top

Milyen változások várhatók a támogatásokban? Közös Agrárpolitika 2023 után Konferencia

A Bábolnai Gazdanapok keretében az Agrárminisztériummal közösen konferenciát szervezünk a legégetőbb KAP-os kérdésekkel kapcsolatosan „Milyen változások várhatók a támogatásokban? Közös Agrárpolitika 2023 után konferencia” címmel. A rendezvény célja, hogy az előadások során segítsük a gazdálkodókat eligazodni a 2022 őszével induló feladatoknál.

MEGHÍVÓ

A Magyar Mezőgazdaság Kft. meghívja Önt a

Milyen változások várhatók a támogatásokban? Közös Agrárpolitika 2023 után Konferencia

rendezvényre, melyet a Bábolnai Gazdanapok keretében tartunk.

 

Időpont

2022. szeptember 8. (csütörtök), 12 óra

Helyszín

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok (2943 Bábolna, Mészáros út 1.),
Kiállítási terület, Konferencia Csarnok

 

A Bábolnai Gazdanapok keretében az Agrárminisztériummal közösen konferenciát szervezünk a legégetőbb KAP-os kérdésekkel kapcsolatosan „Milyen változások várhatók a támogatásokban? Közös Agrárpolitika 2023 után konferencia” címmel.

A rendezvény célja, hogy az előadások során segítsük a gazdálkodókat eligazodni a 2022 őszével induló feladatoknál.

 

Program:

11:30-12:00  Regisztráció
Moderátor: Dr. Juhász Anikó helyettes államtitkár, Agrárminisztérium
   
12:00-12:10

Köszöntő
Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Agrárminisztérium..

   
12:10-12:30 A 2023-tól induló új Közös Agrárpolitika támogatási rendszere – közvetlen támogatások
I. pillér
Horváth Anikó Katalin osztályvezető, Agrárminisztérium
   
12:45-13:05 A 2023-tól induló új Közös Agrárpolitika támogatási rendszere – zöld felépítmény
Madarász István osztályvezető, Agrárminisztérium
   
13:20-13:40 Rövid összefoglaló
Dr. Juhász Anikó helyettes államtitkár, Agrárminisztérium

Minden előadást követően 15 percben lehetőségük lesz a jelenlévőknek kérdezni az aktuális előadótól.

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a regisztracio@magyarmezogazdasag.hu e-mail-címen lehet a levél tárgyába kérjük írja bele: „KAP konferencia”.

A Bábolnai Gazdanapok belépője díjköteles.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A nagyapai örökség újrafelfedezése

A Pozsony melletti Kismagyaron jártunk Klúcsik Attilánál, aki a családjával együtt pár éve úgy döntött, hogy egészséges élelmiszert termelnek maguknak. Belevágtak az alakor búza termesztésébe is, ami mára gazdaságuk egyik húzóágazatává nőtte ki magát.

Szigorúan fogják ellenőrizni az Ukrajnából érkező gabonákat

A magyar kormány megvédi a magyar termelőket Brüsszel tétlenségével szemben, ezért szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzést rendel el hazánk az Ukrajnából érkező gabonák esetében - közölte Nagy István agrárminiszter.

Módosult a „148-as” rendelet

Tavaly augusztusban merült ki az egyes állatbetegségek megelőzésére és leküzdésére irányuló, nemzeti költségvetésből finanszírozott, az állattartó ágazatokat segítő támogatási keret. A „148-asként” ismert jogszabályt év végén, decemberben módosította a szaktárca az állatbetegségek elleni védekezés segítése és a hazai állatállományok kedvező egészségügyi státuszának megőrzése érdekében, így idén január 1-jétől, megújult tartalommal, újra elérhető a támogatás.

Erdészeti és vadgazdálkodási kérdésekről tárgyalt a magyar és a szlovén agrárminiszter

Magyarország és Szlovénia kölcsönösen előnyös együttműködésre törekszik az erdőgazdálkodás, a vadgazdálkodás területén, továbbá a két ország egyaránt fontosnak tartja az állategészségügyi megelőző lépések összehangolását - jelentette ki Nagy István agrárminiszter szombaton a Vas megyei Felsőszölnökön, ahol megbeszélést folytatott Irena Sinko szlovén mezőgazdasági, erdészeti és élelmezési miniszterrel.

Mezőgazdasági pályázatfigyelő - 5. hét

Február 1-től 28-ig nyújtható be a csatlakozási kérelem a Mezőgazdasági Krízisbiztosítási Rendszerhez (MKR).

Új szabályokra kell odafigyelnie a gazdálkodóknak a támogatások érdekében

Az uniós előírásoknak megfelelően a korábbiakhoz képest jelentősebb szerepet kapott az új Közös Agrárpolitikában (KAP) a fenntarthatóság, ugyanakkor a magyar kormány a nemzeti társfinanszírozás mértékének emelésével arra törekedett, hogy egyensúlyba kerüljenek a környezeti és versenyképességi szempontok – jelezte előadásában Feldman Zsolt csütörtökön, a Komáromban tartott fórumon.

Kiemelten fontos hazánk vizes élőhelyeinek védelme

A vizes élőhelyek védelmének érdekében 1971. február 2-án Iránban írták alá a Ramsari Egyezményt, hazánk 1979-es csatlakozása óta már az ország 2,6 %-a, 29 vizes élőhely, több mint 240 ezer hektáron képezi részét - jelentette ki Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából, Dömsödön.

Alföldi dudoros és bécsi keringő - galambkavalkád Dabason

Dabason rendezték meg a szokásos év eleji nagyszabású galambkiállítást, melyen három fajtaklub jubileumáról is megemlékeztek. A Pergő Fajtaklub 100 éves, a Magyar King Klub 60, a Mondain Fajtaklub pedig 50 éves idén.

Látható módon kell jelölni, ha rovarfehérjét tartalmaz egy termék

A vásárlók pontos tájékoztatása érdekében módosítja az élelmiszerek jelölési rendeletét az Agrárminisztérium, hogy a rovarfehérjéket tartalmazó termékek jól megkülönböztethetők és elkülöníthetők legyenek a boltok polcain - jelentette be Nagy István tárcavezető.

Díjazták az Országos jégkármérséklő rendszer legjobb generátorkezelőit

Az Európai Unióban egyedül Magyarországon működik a kontinentális összevetésben is kiemelten fejlett és több pilléren nyugvó, mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer, amely számos helyzetben képes segítséget nyújtani a gazdálkodóknak - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Országos jégkármérséklő rendszer legjobb generátorkezelőinek járó díj átadó rendezvényén, kedden, Dunaharasztiban.