Back to top

Milyen változások várhatók a támogatásokban? Közös Agrárpolitika 2023 után Konferencia

A Bábolnai Gazdanapok keretében az Agrárminisztériummal közösen konferenciát szervezünk a legégetőbb KAP-os kérdésekkel kapcsolatosan „Milyen változások várhatók a támogatásokban? Közös Agrárpolitika 2023 után konferencia” címmel. A rendezvény célja, hogy az előadások során segítsük a gazdálkodókat eligazodni a 2022 őszével induló feladatoknál.

MEGHÍVÓ

A Magyar Mezőgazdaság Kft. meghívja Önt a

Milyen változások várhatók a támogatásokban? Közös Agrárpolitika 2023 után Konferencia

rendezvényre, melyet a Bábolnai Gazdanapok keretében tartunk.

 

Időpont

2022. szeptember 8. (csütörtök), 12 óra

Helyszín

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok (2943 Bábolna, Mészáros út 1.),
Kiállítási terület, Konferencia Csarnok

 

A Bábolnai Gazdanapok keretében az Agrárminisztériummal közösen konferenciát szervezünk a legégetőbb KAP-os kérdésekkel kapcsolatosan „Milyen változások várhatók a támogatásokban? Közös Agrárpolitika 2023 után konferencia” címmel.

A rendezvény célja, hogy az előadások során segítsük a gazdálkodókat eligazodni a 2022 őszével induló feladatoknál.

 

Program:

11:30-12:00  Regisztráció
Moderátor: Dr. Juhász Anikó helyettes államtitkár, Agrárminisztérium
   
12:00-12:10

Köszöntő
Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Agrárminisztérium..

   
12:10-12:30 A 2023-tól induló új Közös Agrárpolitika támogatási rendszere – közvetlen támogatások
I. pillér
Horváth Anikó Katalin osztályvezető, Agrárminisztérium
   
12:45-13:05 A 2023-tól induló új Közös Agrárpolitika támogatási rendszere – zöld felépítmény
Madarász István osztályvezető, Agrárminisztérium
   
13:20-13:40 Rövid összefoglaló
Dr. Juhász Anikó helyettes államtitkár, Agrárminisztérium

Minden előadást követően 15 percben lehetőségük lesz a jelenlévőknek kérdezni az aktuális előadótól.

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a regisztracio@magyarmezogazdasag.hu e-mail-címen lehet a levél tárgyába kérjük írja bele: „KAP konferencia”.

A Bábolnai Gazdanapok belépője díjköteles.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Szorosabbra fűzik a magyar-üzbég agrárkapcsolatokat

A kertészetek és üvegházak fejlesztéséről, a szőlészet és borászat vonatkozásában, valamint a 2023-2024-es időszakra vonatkozó munkatervről írt alá három megállapodást Nagy István agrárminiszter Aziz Voitov üzbég mezőgazdasági tárcavezetővel kedden, Budapesten.

Hogyan válhatna húzóágazattá az élelmiszertermelés?

Át kell gondolni az életképtelen, nemzetközileg versenyképtelen kisgazdaságok támogatását, mivel veszteség az ágazat számára. Ugyanakkor ösztönözni szükséges a termékpályák menti szerveződéseket.

Harmincezer látogató a KÁN Egyetemi Napokon

A mezőgazdaság nehézipara, az állattenyésztés állt a szeptember 30-tól október 2-ig tartó KÁN Egyetemi Napok középpontjában, amelyen mintegy 30 ezer látogató vett részt. A Szent Mihály napi hagyományokat tisztelve szerte az országból a kaposvári Pannon Lovasakadémiára „hajtották be” a jószágokat.

Tűzifaprogram: átcsoportosítják a készleteket

Nagyon nagy az érdeklődés a Tűzifaprogram iránt, ezért az állami erdészetek az erdőkben gazdagabb vidékekről faanyagot szállítanak át oda, ahol kevesebb az erdő vagy többen élnek – jelentette be közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Október közepétől kezdődik a közvetlen támogatások előlegfizetése

Október 17-től Magyarország - az elmúlt évekhez hasonlóan - a közvetlen támogatások esetében megindítja az előlegfizetést a gazdálkodók számára.

Gazdafórum a Szigeti Farmon: terítéken a zöldítés

A Kalocsa melletti Szigeti Farmon tartott gazdafórum fő témái a közös agrárpolitika változásai voltak, élükön a zöld alapszabályokat (Zöld Felépítmény) tartalmazó agrárkörnyezet-gazdálkodási (AKG), és az új elemként induló, önkéntes agro-ökológiai programokkal (AÖP). A szeptember végi tanácskozásra mintegy 90 helyi és dél-alföldi termelő érkezett.

Megnyílt a KÁN Egyetemi napok

A magyar állattenyésztés megért számos hullámvölgyet és sikert, az állattenyésztők egyszerre optimisták és borúlátók, pedig az elmúlt 150 év bizonyítja, hogy mindennel képesek megbirkózni.

Mától folytatódik a földértékesítési program

Újabb, 10 hektárnál kisebb földterületeket hirdetett meg értékesítésre a Nemzeti Földügyi Központ. A szántókra, rétekre és legelőkre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan, a jogszabályban foglalt feltételeket figyelembe véve lehet elektronikusan vételi ajánlatot tenni.

Rendkívüli támogatás a baromfi- és sertéskoca tartóknak

Az orosz-ukrán háború következményei által leginkább sújtott termelők támogatására – az uniós tagállamok, köztük Magyarország nyomására - 500 millió eurós rendkívüli európai uniós mezőgazdasági válságkezelési csomag született tavasszal.

A magyar állattenyésztés a magyar kultúra része

Több, az állattenyésztőket kedvezően érintő kormányzati intézkedést, illetve tervet is bejelentett Nagy István agrárminiszter szeptember 29-én, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán, ahol második alkalommal rendezték meg az Állattenyésztők Napját a KÁN Egyetemi Napok keretében.