Back to top

Milyen változások várhatók a támogatásokban? Közös Agrárpolitika 2023 után Konferencia

A Bábolnai Gazdanapok keretében az Agrárminisztériummal közösen konferenciát szervezünk a legégetőbb KAP-os kérdésekkel kapcsolatosan „Milyen változások várhatók a támogatásokban? Közös Agrárpolitika 2023 után konferencia” címmel. A rendezvény célja, hogy az előadások során segítsük a gazdálkodókat eligazodni a 2022 őszével induló feladatoknál.

MEGHÍVÓ

A Magyar Mezőgazdaság Kft. meghívja Önt a

Milyen változások várhatók a támogatásokban? Közös Agrárpolitika 2023 után Konferencia

rendezvényre, melyet a Bábolnai Gazdanapok keretében tartunk.

 

Időpont

2022. szeptember 8. (csütörtök), 12 óra

Helyszín

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok (2943 Bábolna, Mészáros út 1.),
Kiállítási terület, Konferencia Csarnok

 

A Bábolnai Gazdanapok keretében az Agrárminisztériummal közösen konferenciát szervezünk a legégetőbb KAP-os kérdésekkel kapcsolatosan „Milyen változások várhatók a támogatásokban? Közös Agrárpolitika 2023 után konferencia” címmel.

A rendezvény célja, hogy az előadások során segítsük a gazdálkodókat eligazodni a 2022 őszével induló feladatoknál.

 

Program:

11:30-12:00  Regisztráció
Moderátor: Dr. Juhász Anikó helyettes államtitkár, Agrárminisztérium
   
12:00-12:10

Köszöntő
Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Agrárminisztérium..

   
12:10-12:30 A 2023-tól induló új Közös Agrárpolitika támogatási rendszere – közvetlen támogatások
I. pillér
Horváth Anikó Katalin osztályvezető, Agrárminisztérium
   
12:45-13:05 A 2023-tól induló új Közös Agrárpolitika támogatási rendszere – zöld felépítmény
Madarász István osztályvezető, Agrárminisztérium
   
13:20-13:40 Rövid összefoglaló
Dr. Juhász Anikó helyettes államtitkár, Agrárminisztérium

Minden előadást követően 15 percben lehetőségük lesz a jelenlévőknek kérdezni az aktuális előadótól.

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a regisztracio@magyarmezogazdasag.hu e-mail-címen lehet a levél tárgyába kérjük írja bele: „KAP konferencia”.

A Bábolnai Gazdanapok belépője díjköteles.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Köszönet az agrárszakképzésben dolgozó pedagógusoknak

„Kell egy alkalom, hogy kilépve a hétköznapokból, ünnepelhessünk. A pedagógusok is magvetők, akik sok fiatalban plántálták el a tudás magvait”- köszöntötte Nagy István agrárminiszter a megjelent tanárokat, oktatókat a Magyarországon 1952 óta minden év június első vasárnapján megrendezett Pedagógus Nap alkalmából szervezett kitüntetésen.

Tovább kell erősíteni a magyar-francia kapcsolatokat

Elkötelezettek vagyunk a magyar-francia agrárszakmai, politikai és kereskedelmi kapcsolatok erősítése mellett – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, aki hivatalában fogadta Claire Legrast, Franciaország budapesti nagykövetét.

A fa a 21. század építőanyaga

Sopronban a III. Erdei Szabadegyetem – döntéshozóknak című két napos eseményen június elején a faalapú gazdaság, az erdészet, a fa- és az építőipar szereplői és irányítói körüljárják a fa, mint megújuló nyers- és építőanyag alkalmazási lehetőségeinek kérdéseit.

Több mint 171 milliárd forint értékben támogat új beruházásokat az Agrárminisztérium

A 80%-os nemzeti kiegészítő finanszírozásnak köszönhetőn 2021-től 1300 milliárd forint értékben támogatott a kormány mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházásokat, ezen felül a napokban újabb 400 projekt részesül 171,5 milliárd forintban a Vidékfejlesztési Program keretében – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Szoros együttműködést követel a természetkárosító bűncselekmények elleni fellépés

A klímaválság mellett ökológiai válság tanúi is vagyunk, amely válaszlépésekre kell, hogy késztessen minket – jelentette ki Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a LIFE SWIPE (Successful Wildlife Crime Prosecution in Europe) projekt záróeseményén, kedden.

Zöld technológiaváltást sürget a KAP új támogatási rendszere

Új támogatási rendszer lép életbe a Közös Agrárpolitikában, amely minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet az ágazat környezettudatos működésére. Emellett a támogatások újfajta elosztása, a kisebb gazdaságok segítése is megvalósul a 2023-2027-es ciklusban.

Tanösvényekkel és kilátókkal várnak a Veszprém környéki erdők

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. csaknem 50 000 hektár, állami tulajdonú területet felügyel és gondoz több mint 50 éve. 2018 óta, több mint 83 hektár területen végeztek újerdő telepítést és közel 300 hektáron erdőfelújítást.

Zavarosan indult a felvidéki agrár-ágazat éve

Nehéz időket kell megtapasztalniuk a szlovákiai gazdáknak. Nyakukon a támogatási kérelmek leadása, de újak és sokszor kidolgozatlanok, előkészítetlenek a követelmények. A kormány – és vele az agrárminiszter – cseréje emellett csak mellékes eseménynek tűnik. Az agrárminisztérium vezetőinek cseréjéhez lassan már hozzászoknak.

Természeti tőkénk megóvása stratégiai kérdés

A természetvédelem területén és a természet védelméért dolgozó szakemberek mindannyiunkat megajándékoznak, eredményeikből mindannyian részesülünk. A tiszta víz, a jó levegő, a gazdag termőtalaj, a természetes élőhelyek által biztosított ökológiai szolgáltatások ugyanis közös kincseink - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Pro Natura díjak, a Pro Natura Emlékplakettek és a Miniszteri Elismerő Oklevelek átadóján.

„Tiszteld a törvényt, szeresd az állatot, becsüld meg vadásztársaidat.”

Láng Rudolf a vadászok lelkiismerete és bölcs tanítója, sőt a Nimród vadászújság „szent emberének” is nevezték, utalva ezzel arra a mércére, amelyet munkássága jelentett a tudás és a példaadás, illetve a vadászetika terén – mondta el az író emléktáblájának avató ünnepségén Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkár, szerdán, Vérteskozmán, ahol a vadászetika legnagyobb magyar képviselője született.