0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Költségoptimalizálás a Fruit Logistica jelszava

2023. február 8–10. között rendezik a világ legnagyobb zöldség-gyümölcs frissáru-kereskedelem tematikájú üzleti találkozóját Berlinben. A kiállítók hivatalos jelentkezési határideje már lejárt, de a szervezők közleménye szerint várólistára még fel lehet iratkozni.

A már fogalommá vált Fruit Logistica visszakapta a megszokott február eleji dátumot a világjárvánnyal sújtott évek hányattatásai után (2021-ben elmaradt, 2022-ben pedig áprilisra halasztották). A rendezvény hivatalos mottója az All in one, azonban a nem hivatalos mottó akár lehetne a költségoptimalizálás szó is, hiszen

nagyjából erről fog szólni minden, és ilyen témában fognak megoldásokat keresni/kínálni a résztvevők,

olvasható a kiállításszervező Messe Berlin legfrissebb sajtóközleményében. Hiszen nincs olyan vállalkozás ebben az ágazatban (sem), akit ne érintene a költségek világszintű emelkedése.

A közlemény bőven a teljesség igénye nélkül két leendő kiállítót emel ki, amelyek az innovatív, hatékonyságnövelő technológiáik népszerűsítésére fogják kihasználni a Fruit Logistica adta nyilvánosságot: az egyik egy német startup, a Mavuno Technologies, amely a jövő évi kiállításon fog debütálni, a másik pedig egy nagyon régóta jól ismert, visszatérő kiállító, az olaszországi Alegra szövetkezet. Előbbi műholdképek kiértékelésével és mesterséges intelligencia alapú megoldásokkal segíti a tanzániai kesudió-termesztőket a hatékony biológiai védekezésben és a megbízható hozam-előrejelzésben; utóbbi pedig

azt fogja prezentálni, milyen megoldásokkal érték el, hogy a hagyományos öntözéshez képest 55%-kal kevesebb víz felhasználásával termesszenek gyümölcsöt.

Ahogy a Kai Mangelberger kiállításigazgató elmondta, jelenleg 25%-kal nagyobb felületet foglaltak le a leendő kiállítók, mint a 2022-es eseményen. A hivatalos jelentkezési határidő lejárt ugyan, de a szervezők közleménye szerint várólistára még fel lehet iratkozni.

Az Agrármarketing Centrum szervezésében tavaly egy 95 négyzetméteres közösségi standon nyolc magyar cég állított ki.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu