Back to top

New Holland újdonságok a párizsi SIMA kiállításon

Az idén 100 éves SIMA hivatalosan is megnyitotta kapuit Párizsban. Ebben az áttekintésben a Magyar Mezőgazdaság bemutatja a New Holland gépesítési híreit, a kombájn- és traktorfejlesztései újdonságokat.

Fotó: SIMA 2022
A New Holland Agriculture újításait a kombájnok betakarítási technológiájában és a körkörös CO2-gazdálkodás kapcsán két bronzéremmel ismerték el a SIMA 2022 Innovation Awards díjátadón. Az iparági szakértőkből álló nemzetközi zsűri bírálatát, műszaki szakértők hálózata segíti. A díjakkal olyan termékek, szolgáltatások vagy technológiák érdemeit ismerik el, amelyek valódi áttörést jelentenek ágazatukban.

A New Holland első SIMA Innovation Award bronz díját a Grain Cam™ mobilalkalmazásáért kapta. Ennek célja, hogy segítse a tulajdonosokat a kombájnok szemveszteség szintjének gyors és biztonságos meghatározásában, és a gépeik maximális hatékonyságának kivonásában. Ezáltal biztosítva a minimális gabonapazarlást és a legfenntarthatóbb gép és üzemanyag használatot.

Fotó: New Holland Agriculture

A New Holland SIMA Innovation Award bronzéremmel járó második díja közvetlenül kapcsolódik a márka CO2-kibocsátás-csökkentési elkötelezettségéhez, amely a New Hollandot a tiszta energia vezetőjévé emelte, a megújuló üzemanyagok és a fenntartható mezőgazdasági technológia több mint egy évtizede aktív promóciójával és fejlesztésével.

„A SIMA 2022 Innovations Awards két bronzérem egyértelműen mutatja, hogy a New Holland milyen utat jár be a technológiai fejlődésben”

– mondja Carlo Lambro, a New Holland márka elnöke.

Bemutatták a Raven Autonomy™ rendszerrel szerelt, vezető nélküli T8 traktort

Fotó: New Holland Agriculture
A New Holland a SIMA 2022 kiállításon mutatta be a Raven Autonomy-val ellátott T8 traktort, a vezető nélküli alkalmazását. Mint elhangzott ez a következő lépés a piacvezető precíziós és autonóm technológiai kínálatának fejlesztésében. Integrálja az OMNiDRIVE-ot, az első vezető nélküli mezőgazdasági technológiát, amely a Raven által 2019-ben kifejlesztett utángyártott megoldásaként jött létre. Az innovatív technológiai csomag lehetővé teszi a gazdálkodó számára, hogy a betakarítógép fülkéjéből felügyelje, szinkronizálja és kezelje a vezető nélküli traktort. Eric Weaver, a New Holland precíziós technológiák globális igazgatója elmondta:

„A T8 a valaha látott legintuitívabb traktorrá fejlődött. A Raven mezőgazdasági technológiájának integrálása vezető nélküli képességeket adott a betakarítási alkalmazásokban, ami óriási előnyökkel járhat a mai korlátozott munkaerő piacon. A vezető nélküli technológia mára valósággá vált, és a Raven technológiának köszönhetően teljes mértékben beépült a New Holland termékeibe.”

A New Holland egy új csúcsmodellel bővíti a T7 LWB kínálatát

Fotó: New Holland Agriculture
Az új T7.300 Long Wheelbase PLM Intelligence a legerősebb és legkompaktabb traktor. 300 LE teljesítménnyel sokoldalú munkavégzéssel, miközben megtartja a jelenlegi T7 termékcsalád tengelytávját és méreteit. Kiemelkedő kezelői kényelmet kínál a piacon a legcsendesebb Horizon Ultra fülkével és az új aktív fülkefelfüggesztéssel. Számos új funkció és automatizálás tovább növeli a traktor termelékenységét, hatékonyságát és üzemidejét.

Oscar Baroncelli, a New Holland traktor üzletág vezetője elmondta, hogy:

„Ügyfelek visszajelzése volt, hogy nagyobb teljesítményű traktort szeretnének a nagyobb vázak és a nagyobb tömeg hátrányai nélkül, mert nem akarják feláldozni a manőverező képességet. A kihívásnak megfelelve kifejlesztettük az új T7.300 LWB-t.”

Piacra került a New Holland új T6.180 Methane Power Dynamic Command™ rendszere

Fotó: New Holland Agriculture
A Dynamic Command sebességváltóval szerelt T6 nagyobb hatékonyságot, nagyobb autonómiát és CO2-megtakarítást eredményez. A T6 Methane Power előnyei a motoron túlmenően kiterjednek a PLM Connect portálon keresztül nyújtott flottakezelési és agronómiai szolgáltatásokra, amelyek számos pénzügyi és környezetvédelmi előnyt biztosítanak. A New Holland fenntarthatóság iránti elkötelezettségét megerősíti a Bennamann- startup vállalatban végrehajtott befektetés is, amelynek célja, hogy az állattenyésztők körkörös gazdaságú üzleti modellt hozzanak létre. Ez a helyi biometán-termelésen alapul, és lehetőséget kínál az energia-autonómiára.

Carlo Lambro, a New Holland Agriculture márkaelnöke kifejtette, hogy:

"A New Holland víziója az, hogy a gazdálkodók megbízható, fenntartható partnere legyen minden évszakban, és hosszú időn keresztül. A T6.180 Methane Power a legnagyobb változást jelenti számunkra a vízió eléréséhez, amely határozottan a jelen."

A New Holland megújítja iparágvezető speciális traktorkínálatát a T4 F/N/V és a TK4 sorozatot

Fotó: New Holland Agriculture
A New Holland Agriculture tovább erősíti vezető szerepét a speciális traktorok szektorában a forradalmi VisionViewTM fülke bevezetésével, a T4 F/N/V sorozattal és az új, erősebb motorral szerelt TK4-es sorozattal. Különösen a T4F kapot nemzetközi dicséretet azáltal, hogy a SIMA-nál elnyerte a Farm Machine legjobb speciális traktora díjat. A korábban Az év gépeként ismert díj 1997 óta az egyik legvágyottabb a mezőgazdasági gépiparban, és nemzetközi szakértőkből és újságírókból álló zsűri ítéli oda. Az ünnepségre a párizsi vásár idején, november 6-án került sor.

Carlo Lambro, a New Holland márka elnöke így nyilatkozott:

„Nagyon büszkék vagyunk erre a díjra, amely egy jól megérdemelt elismerés számunkra egy olyan szegmensben, ahol már a nemzetközi piacot vezetjük. Gratulálunk azoknak a csapatoknak, akik elhivatottan fejlesztették az új T4F-et, és folyamatosan törekednek termékeink tökéletesítésére.”

A New Holland CX zászlóshajó kombájn 20. évfordulóját ünneplik

Fotó: New Holland Agriculture
Megjelenése óta folyamatosan magasabbra tette a lécet a kapacitás, a rugalmasság és a betakarítás minősége terén. A CX sorozat az innováció határait feszegette, és hosszú pályafutása során 33 rangos díjat gyűjtött be. A világszerte eladott több mint 20 000 darab, a mai napig tartó sikerről tanúskodik. Az évfordulós, különleges színben készült CX kombájn a New Holland a SIMA kiállításon mutatta be a látogatók számára.

Lars Sorensen, a New Holland kombájn üzletágának vezetője elmondta:

„Amikor 2002-ben piacra került a CX, első látásra hatalmas benyomást tett a gazdák szemében, íves vonalaival megtörte a hagyományt az akkori betakarítógépek dobozos formájával szemben. Megfelelő kezdete volt egy olyan kombájnsorozatnak, amely számtalan úttörő innovációt vezet be.”

A New Holland öt modellre bővíti a Big Baler Plus kínálatát

Fotó: New Holland Agriculture
Az új, 120 x 70 cm-es BigBaler 1270 Plus Density bevezetésével a New Holland kiegészíti a meglévő BigBaler 1270 Plus-t. A bálázót úgy alakították át, hogy megfeleljen a BigBaler 1290 High Density-n bevezetett új stílusnak. Újratervezett és továbbfejlesztett alkatrészekkel rendelkezik, így akár 10%-kal nagyobb sűrűségű bálákat állíthat elő. Ez azt jelenti, hogy táblánként kevesebb bálát kell készíteni ugyanazon terménymennyiség mellett, ami csökkenti a gazdálkodók és vállalkozók költségeit a bálák kezelésével, szállításával és tárolásával kapcsolatosan.

Laurent Libbrecht, a New Holland Növénytermesztési és Széna- és Takarmánytermék-kezelési részlegének vezetője elmondta:

„A New Holland több mint három évtizede a legnagyobb négyzet alakú bálázó gyártását végzi. Az új termék a leghatékonyabb a nagy szögletes bálázók (120x70 cm) szegmensében. Nagyobb sűrűségre képes és alkalmas tökéletes alakú és stabil bálák előállítására. Ez valóban egy nagy lépést jelent a bálázásban, mind jellemzőit, mind kialakítását tekintve.”
Forrás: 
New Holland Agriculture

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Elektronikai forradalom: gombák válthatják a műanyagot

Az elektronikai hulladékok mennyisége világszerte nő, amire a gyártók sokszor rátesznek egy lapáttal a tervezhető avulással, és hogy úgy alkotják meg a készülékeket, hogy ha elromlanak jobban megérje újat venni, mint javítani… A gombák talán segíthetnek a problémán.

Változások a drónpilótaképzések feltételrendszerében és az eljárásrendjében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) módosította a pilóta nélküli légijárműves (drónos) növényvédelmi alapképzés megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó feltételrendszert és eljárásrendet. Az új változat 2023. január 1-jétől lép hatályba.

Intelligens permetezés Európában

Az idei SIMA kiállításon mutatta be Európában a John Deere a növényvédő permetezőgépeihez kifejlesztett See & Spray funkciót. A gépeket az amerikai vállalat hollandiai gyárában, Horstban gyártják.

A szántóföldi precíziós gazdálkodást népszerűsítették a Közép-Duna mentén

A precíziós gazdálkodás lehetőség: a gazdálkodás hatékonyságának növelésére, az inputanyagok optimális felhasználására, és mindezek eredményeként a vidék jövedelemtermelő képességének fokozására. A Bakodpusztai Gazdafórumon példákon keresztül és számokkal alátámasztva mutatták be a precíziós gazdálkodás előnyeit.

A harmadik negyedévében 7,7 százalékkal nőttek a beruházások

A harmadik negyedévben 7,7 százalékkal nőtt a beruházások volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva, és 1,9 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest szezonálisan kiigazítva - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első három negyedévben 7,7 százalékos volt a beruházások növekedése a múlt év azonos időszakához képest.

Komposztáljunk kávékapszulát

A Nestlé Nespresso kávéüzletága papír alapú, komposztálható kapszulákat dob piacra. Az élelmiszeripari óriás azt reméli, hogy a környezetkímélő megoldással új vásárlókat tud megszólítani.

GaLaBau 2022

A zöldfelületek és a szabad terek tervezésének, építésének, karbantartásának teljes körét lefedi Európa egyik legrangosabb szakkiállítása, a GaLaBau. A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége által, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetével, a Magyar Tájépítészek Szövetségével és a Magyar Faápolók Egyesületével közösen szervezett őszi tanulmányúton részt vevő szakemberek a nürnbergi szakkiállítást is megtekintették.

A jövő vívmányai a mai mezőgazdaságért

A digitalizáció sok mindenben segít, de a valóságtól nem szabad elszakadni. Nem helyettesítik a szakembert, inkább segítőkezet nyújtanak. Hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a vállalkozók megfeleljenek a mai kor kihívásainak, versenyképesek legyenek, és – ami nagyon fontos – a fiatalok számára vonzóbbá tegyék az agráriumot, megfelelő életpályát nyújtsanak.

Paprikaidény-zárás az Univernél

A szabadföldi paprikatermesztés befejezését követően az Univer Product Zrt. Kecskemét-Hetényegyházai telephelyére hívta azokat a termelőit, akik a pritamin-, kápia-, édes és erős fűszerpaprika-beszállításaikkal a legnagyobb mértékben járultak hozzá az eredményes felvásárlási szezonhoz.

Víztakarékos öntözést díjaztak az Interpoma kiállításon

Hetven országból érkezett tizenhatezer látogatóval zárta háromnapos rendezvénysorozatát a 12. Interpoma kiállítás Bolzanóban. Az Interpoma Award díjakat a megnyitón adták át egy lengyel és két olasz cégnek a víztakarékos öntözési rendszerükért.