Back to top

Magyar fiatal péklány sikere Belgiumban

Második lett Skultéti Zita a belgiumi Startech's day-en megszervezett Pék Skills versenyen.

A versenyről a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum számolt be. Ezen indult a gödi Skultéti Zita is - írja az infostart.hu.

A World Skills sorozat keretében idén 61 nemzetközi ügyességi versenyre került sor Európában, Észak-Amerikában és Kelet-Ázsiában 2022 szeptembere és novembere között. Ezek egyikét rendezték meg a héten Belgiumban, ahol a Startech's day nevű eseményen bemutatkozott a belga szakképzés.

A program keretében megszervezett többnapos versenyen a World Skills Belgiummal kialakított szoros együttműködésnek és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásának köszönhetően részt vehetett egy magyar csapat is.

Itt szerzett második helyet a magyar versenyző.

 

Forrás: 
infostart.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ha lapos hasra vágyunk, ezeket a reggeli ételeket kell száműznünk…

Sokszor mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Akár igaz ez a mondás, akár nem, tagadhatatlan, hogy a nap indítása mindenképpen fontos az egészség szempontjából - különösen, ha arról van szó, hogy milyen ételeket juttatunk a szervezetünkbe.

Idén is várja az érdeklődőket a mézeskalács-kiállítás Vácrátóton

Idén is látogatható Vácrátóton az ország egyik legrégebbi mézeskalács kiállítása, amelyet a plébánián lehet megtekinteni - tájékoztatta Spiegelhalter László polgármester az MTI-t.

A bagett karrierje

A francia bagett felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségi listájára.

Finom és praktikus: a tészta

Amellett, hogy finom, rendkívül praktikus alapanyag. Ha megéhezne valaki, a háziasszonynak csak be kell nyúlnia érte a szekrénybe, hogy percek alatt megfőzze, ízesítse, és máris fogyasztható. Csakhogy szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tésztáról van szó – fogalmazott Németh Istvánné, aki a Vas megyei Répcevisen készít száraztésztát.

Magyarok Kenyere: minden magyar számára a nemzet egységét jelenti

Minden nehezítő körülmény ellenére az idén is több, mint 1000 tonna búzát adományozott 8 ezer Kárpát-medencei gazda a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében, hogy így fejezzék ki az együvé tartozás érzését, segítő szándékukat. Az adományokból 500 intézmény részesülhet. A Szomorban tartott november 25-ei adományozó ünnepségen részt vett Novák Katalin köztársasági elnök is.

Mennyibe fog kerülni a karácsonyi bejgli?

Bár az „ipari” bejglik olcsóbbak, mint a cukrászdában kaphatók, a minőségük jóval gyengébb – véli a Magyar Cukrász Ipartestület.

Az élelmiszeriparban kiemelt helyen szerepel a kenyér

Az élelmiszeriparban több mint 3900 vállalkozás 33 szakágazatba folytat termelést. Ezek között kiemelt helyen szerepel a kenyér, mert ez az egyik legalapvetőbb élelmiszer - jelentette ki Nobilis Márton az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és gazdaságpolitikáért felelős államtitkára a Magyar Pékszövetség Közgyűlésén, Esztergomban - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton.

Kivonulók közössége

Alternatív közösségi oldalt hozott létre két magyar vállalkozó azok számára, akik szerint a legnépszerűbb közösségi platform nem biztonságos és nem is független. Nemcsak a Facebookból keresnek kivezető utakat, hanem általában a multinacionális, globális rendszerekből. Törekvéseik fontos eleme az önellátás.

Így nőttek a fogyasztói árak októberben

Októberben a fogyasztói árak átlagosan 21,1 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 2,0 százalékkal nőttek - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Mi történik a testünkkel, ha minden nap kenyeret eszünk?

Míg a kenyér sokak számára alapvető élelmiszeripari cikk, az alacsony szénhidráttartalmú diéták és a különböző fogyókúrák elterjedésének köszönhetően a kenyér a háztartások egyik alapélelmiszeréből vitatémává vált. A kenyérrel kapcsolatban sok az ellentmondás; vajon tényleg jót tesz vagy sem? Vajon a mindennapos fogyasztása negatívan befolyásolja az egészségünket?