Back to top

Az újrahasznosított műanyag művészete

Szobrot állítottak az újrahasznosított műanyagnak. A szobor mi másból is készülhetett volna, mint újrahasznosított műanyagból. A különleges művészeti alkotással a Desch cég a műanyag újszerű értelmezésére szeretné felhívni a figyelmet.

A Desch vállalat évtizedek óta készít termékeket újrahasznosított műanyagból a kertészeti szektor számára. Ez önmagában egy hétköznapi dolognak tűnhetne, ám a közelmúltban egyedi és nagy marketing értékkel bíró ötlettel állt elő vállalat, hogy még jobban felhívja a figyelmet az újrahasznosítás jelentőségére.  Az „Újrahasznosított műanyag művészete” címet viselő új kommunikációs koncepcióval  egyfajta művészeti alkotássá emelik az újrahasznosított műanyag gyártását. Az z IPM 2023 kertészeti vásáron is bemutatták az egyedülálló koncepciót és a rendhagyó alkotást. 

A Rodin által ihletett szobor
A Rodin által ihletett szobor
Fotó: Rass Krisztina

 M.C. Escher és Auguste Rodin

Kees Waqué a Desch marketing és kommunikációs vezetője szerint a művészet állandó, és a műanyag is.

A gyártó cég színes cserepei azonban hozzáadott értéket jelentenek, mivel a  növények még szebben néznek ki bennük.

Erre a fogyasztók felfigyelnek. Másrészt újrahasznosított műanyagból valami újat készíteni, amit majd szintén újra hasznosítanak, az önmagában is már művészet. Ezt az újrahasznosítási folyamatot  mutatják be Maurits Cornelis Escher világhírű holland művész által ihletett alkotással, amely a nevek hasonlósága miatt a "Descher" nevet kapta. 

A "művészeti gyűjtemény"-hez tartozik egy másik mű is (a képen) , amelyet Auguste Rodin "A gondolkodó" című szobra alapján készítettek. Az alkotás az európai és holland műanyagipari vállalkozások együttműködésével (Plastics Europe, Dutch Rubber and Plastic Industry Federation ) megvalósuló a „Rethink Plastics” kezdeményezéséhez igazodik, amely egy teljesen fenntartható és körforgásos műanyag értékesítési lánc kidolgozására összpontosít Hollandiában. 

A vállalat képviselője egyébként úgy fogalmazott, hogy a jövőben folytatják ennek a művészeti koncepciónak a bővítését és a cég különböző csatornáin keresztül igyekeznek minél szélesebb körben megismertetni az ötletet.

Desch introduces 'The Art of recycled plastic'

 

 

Forrás: 
www.magyarmezogazdasag.hu/desch

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

„Vedd a hazait! Védd a hazait!”

Idén tavasszal ismét elindítja a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” kampányát a Magyar Termék Nonprofit Kft. Az akció első állomásaként a Naszálytej Zrt. új, a kampány üzenetét hangsúlyozó csomagolással jelenik meg az Auchan Magyarország üzleteinek polcain.

Moníliafertőzések ideje – növényvédelmi előrejelzés 12. hét

A későn fakadó növények rügyei is megmozdultak, ezzel lezárult a tél végi lemosópermetezés időszaka. Máris koncentrálhatunk azonban a moníliára, ami virágzáskor fertőzi a csonthéjasokat. Emellett kelnek a levéltetvek és bújnak elő a telelőhelyükről a poloskák is, már most látszik, hogy az idén is gond lesz velük.

Kamarai munkacsoport alakul az ukrán gabona okozta terménypiaci krízis vizsgálatára

Rendkívüli ülést tartott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Szántóföldi Növénytermesztési és Beszállítóipari Osztálya a kelet-közép-európai, így a magyar piacokat is elárasztó ukrán gabona által okozott problémák megvitatására. Az eseményen döntöttek egy munkacsoport létrehozásáról, amelynek feladata megvizsgálni, milyen lépések segíthetik a kialakult helyzet kezelését.

Ki termeszthet Bimit?

Egyáltalán, mi az a Bimi? A Bimi a brokkoli és a kínai kel, azaz pontosabban a kai-lan keresztezéséből jött létre. Csak valami kicsit más ebben a brokkoliban.

Jó szomszédok a veteményesben

Egyik tavalyi számunkban már foglalkoztunk a vegyeskultúra előnyeivel, szerepeivel. Ebben a cikkben egy konkrét módszert mutatok be azoknak, akik szeretnének a növények társításával kertészkedni, de nem tudják, hogy fogjanak hozzá. A Gertrud Franck-féle öngyógyító vegyeskert hosszú távon könnyen fenntartható, ha sikerült alaposan megtervezni.

Késleltetett baromfiszezon

Merjünk nagyok és bátrak lenni! Az ugocsai Tiszahát gazdái közül valószínűleg senki sem fogalmazta meg így ezt a jelmondatot bő húsz esztendővel ezelőtt – tehát az ezredforduló táján –, mégis sokan ennek megfelelően cselekedtek. Ugyanis amikor a kolhozrendszert véglegesen felszámolták, hatalmas rés keletkezett a lakosság előnevelt baromfival való ellátásában.

Szilvafa tavaszi metszése - Két klasszikus irányzat

A hagyományos szilvafajták egyik részére a nagyobb, kerekebb termések jellemzők, amelyekben a gyümölcshús nem válik el jól a magtól, míg a másik csoportba a magvaváló, klasszikus szilvaformájú terméseket soroljuk.

Online vásárláskor fontos a növényútlevél!

Az ültetésre szánt növények távértékesítése kizárólag növényútlevéllel megengedett, mely igazolja, hogy a termesztés és előállítás a növényegészségügyi követelmények betartásával történt. A termesztők, kereskedők jogkövető magatartása mellett a vásárlók is sokat tehetnek azért, hogy megelőzzék a gazdasági és környezeti veszteséget okozó károsítók elterjedését és megtelepedését: online vásárláskor mindig keressék a növényútlevelet!

Az eukaliptusztól az áfonyáig

A német Heinje faiskola korszerű, innovatív fajtáiról, valamint különleges értékesítési módszereiről híres. Kínálatában olyan klasszikusok találhatók meg, mint a díjnyertes Rosy Boom rózsafajta, a Three Sisters és a Switch hortenziák, valamint a Lucky Berry áfonyafajta. Az ismert faiskola az IPM kiállításon mutatta be idei piaci újdonságait.

A dió sekély kéregrákja

Hazánkban tíz éve azonosították a diófák új, veszélyes baktériumos betegségét. A sekély kéregrák a tengerentúlról érkezett Európába, és az utóbbi harminc évben terjed földrészünkön.