0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Bio-túraútvonal és CO2-lábnyom számítás Berlinben

184 állomást foglal magában az idei Fruit Logistica egyik legvonzóbb tematikus túraútvonala, vagyis ennyi standot járhat végig, aki az összes tanúsított bioterméket látni szeretné. De ezenkívül is lépten-nyomon belebotlik a látogató a fenntarthatóság topikba a berlini óriáskiállításon.

Javában zajlik Berlinben a nemzetközi friss zöldség-gyümölcs kereskedelem legnagyobb világtalálkozója, a Fruit Logistica. A második napi hírválogatásban a szervezők a fenntarthatóság topikra hívják fel a figyelmet, amelynek

szellemisége áthatja a kiállítás mint a 27 csarnokát. Hiszen pillanatnyilag ez az a hívószó, amely az egész ágazatot mozgatja; a fenntarthatóan termelt, csomagolt, szállított stb. élelmiszerek piaca ugyanis folyamatosan nő.

Mint a szervezők írják, még soha nem tudtak ennyire sok tanúsított bioterméket felsorakoztatni a standokon: az idén a 184 kiállító kínál ilyen árut vagy szolgáltatást, a 27 csarnokból 20-on átvezet az útja annak, aki végig szeretné járni a „turistajelzéssel” kijelölt bioútvonalat.

A téma érdekességeként ezenkívül a CO2 Correct nevű cég standjára hívják fel a figyelmet a szervezők, ahol minden vállalkozás kiszámolhatja termékeinek és logisztikájának CO2-lábnyomát (a cég amúgy CO2-kompenzációs szolgáltatást kínál); illetve a számos csomagolóanyag-gyártó cég standját ajánlják a látogatók figyelmébe. Az egész ágazatot a fenntarthatóság mozgatja, de a csomagolást különösen, és ez a kiállításon is nagyon erősen érződik. Az iparág képviselői pedig ezt a fórumot is igyekeznek kihasználni üzenetük továbbítására, vagyis, hogy több átláthatóságot és egységes szabályozást szeretnének Európa-szerte.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu