0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

Szobahortenzia hűvös lakásokba is

Philipp Franz von Siebold orvos és botanikus hosszabb időre Japánba ment az 1820-as években, ott tartózkodása alatt pedig nemcsak az orvostudománnyal foglalkozott, hanem Japán növény- és állatvilágával is, növényeket gyűjtött és dokumentált.

Egyebek mellett több hortenziaegyedet is hazavitt magával utazásáról, amelyeket sikerrel tudtak szaporítani. A hamar népszerűvé vált növényt később nagyobb mennyiségben kezdték el termeszteni Európában, ma már több tucat fajtája létezik, sokféle színben, formában lett kertjeink meghatározó színfoltja.

Idén tavasszal Hortenzia World néven átfogó kampányt indítanak a FloraHolland virágtőzsde hortenziabeszállítói, több európai hortenzianemesítő és -szaporító kezdeményezésére, hogy a kerti hortenziák mellett a beltéri fajtákat is népszerűsítsék, és vásárlásukra ösztönözzék az embereket.

A szobahortenzia az év elejétől virágzik egészen július elejéig, de a csúcsszezon február közepétől májusig tart. Az első példányok már januárban megjelentek a piacokon. A növénykedvelőknek jó hír, hogy az energiaválság miatt kevésbé fűtött lakásokban is bőségesen virágzik, jól viseli még a 15 °C körüli hőmérsékletet is. A következő hetekben a reklámkampány részeként holland, német és lengyel sajtóban népszerűsítik a szobahortenziát, a kereskedők számára pedig ingyenesen adnak saját felhasználásra fényképeket és marketinganyagokat.

 

Forrás: Kertészet és Szőlészet/taspo.de