„A ciderek iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Bár tény, hogy a műfajt egyáltalán ismerők többsége még a tömegtermékekkel azonosítja ezeket az italokat, egyre többen fedezik fel, hogy milyen sokszínű és izgalmas világa van a kisüzemi cidereknek. Ezek az almaborok kis tételszámban, friss almából készülnek alacsony cukortartalommal vagy szárazon” – osztotta meg gondolatait Haberl Dániel, a BudaPrés Cider vezetője, a fesztivál házigazdája.

A pünkösdi hétvége első két napján a fesztiválon a BudaPrés ciderei mellett ott lesznek a legmeghatározóbb hazai termelők, így az AGP Cider, a Bright Cider, a Czider, a Mad Dog Cider és a Richí'z Cider almaborait is megkóstolhatják a vendégek.
A kávéról a 42 Coffee fog gondoskodni. Szombaton a Microdosemike, vasárnap a Nagy Barni x Kiss Peti Duo lép fel.
Azoknak, akik a ciderezésen és a hamburgerezésen túl el szeretnének jobban mélyedni a ciderek világában, több programmal is készülnek a szervezők. Mindkét nap 13 és 16 órától is egy pincetúra keretében vezetik végig a vendégeket a BudaPrés Cider épületén, végigkövetve az utat, amelyet az alma bejár annak megérkezésétől a kész almabor kóstolásáig. Emellett vasárnap délután egy mesterkurzus is várja az érdeklődőket, ahol a fesztiválon kiállító pincék mindegyike személyesen mutatkozik be. Miközben elmesélik történetüket, egy számukra különösen fontos ciderükről is sok tudnivalót árulnak el.

Pincészetünk építése tulajdonképpen ezzel a lépéssel zárulhat le azzal, hogy a nálunk, optimális körülmények között készített cidereket innentől a helyszínen kóstolhatják meg a ciderrajongók” – mesélte Haberl Dániel, hogy miért készültek egész tavasszal izgatottan erre az eseményre.