0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 20.

Ciderfesztivál a hétvégén Etyeken

A helyszín azért lesz különleges, mert a BudaPrés Cider pincészet épületében és az előtte húzódó almásban zajlanak majd az események. Fűben ücsörgésből, ciderezésből, pizzázásból és akusztikus koncertekből áll majd a program.

„A ciderek iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Bár tény, hogy a műfajt egyáltalán ismerők többsége még a tömegtermékekkel azonosítja ezeket az italokat, egyre többen fedezik fel, hogy milyen sokszínű és izgalmas világa van a kisüzemi cidereknek. Ezek az almaborok kis tételszámban, friss almából készülnek alacsony cukortartalommal vagy szárazon” – osztotta meg gondolatait Haberl Dániel, a BudaPrés Cider vezetője, a fesztivál házigazdája.

A pünkösdi hétvége első két napján a fesztiválon a BudaPrés ciderei mellett ott lesznek a legmeghatározóbb hazai termelők, így az AGP Cider, a Bright Cider, a Czider, a Mad Dog Cider és a Richí’z Cider almaborait is megkóstolhatják a vendégek.

Szombaton Szabi, a Pék, akit Olaszországban idén tavasszal a világ legjobb 50 pizzamesterének egyikévé választottak, pizzát süt, a Piknik UtczaBár pedig mindkét nap ott áll majd a grill mellett, és forgatja a hamburgerpogácsákat.

A kávéról a 42 Coffee fog gondoskodni. Szombaton a Microdosemike, vasárnap a Nagy Barni x Kiss Peti Duo lép fel.

Azoknak, akik a ciderezésen és a hamburgerezésen túl el szeretnének jobban mélyedni a ciderek világában, több programmal is készülnek a szervezők. Mindkét nap 13 és 16 órától is egy pincetúra keretében vezetik végig a vendégeket a BudaPrés Cider épületén, végigkövetve az utat, amelyet az alma bejár annak megérkezésétől a kész almabor kóstolásáig. Emellett vasárnap délután egy mesterkurzus is várja az érdeklődőket, ahol a fesztiválon kiállító pincék mindegyike személyesen mutatkozik be. Miközben elmesélik történetüket, egy számukra különösen fontos ciderükről is sok tudnivalót árulnak el.

„Az idei Almás Kert Cider Feszt nemcsak azért lesz számunkra különleges, mert ezzel folytatjuk a tavaly megkezdett sorozatot, hanem azért is, mert most nyitjuk meg először kóstolótermünket, a Cider Bárt.

Pincészetünk építése tulajdonképpen ezzel a lépéssel zárulhat le azzal, hogy a nálunk, optimális körülmények között készített cidereket innentől a helyszínen kóstolhatják meg a ciderrajongók” – mesélte Haberl Dániel, hogy miért készültek egész tavasszal izgatottan erre az eseményre.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu