Az Élelmiszerbiztonság Világnapján az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization – WHO) az élelmiszer eredetű megbetegségekre, a tudatos termelésre, fogyasztásra és az élelmiszer-szabványok jelentőségére, betartására figyelmeztet. A szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet és ösztönözze a társadalmat globális szinten a közegészségügyi veszélyek megelőzésére és felismerésére.
Az Economist Impact által kidolgozott és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat által támogatott 2022-ben közzétett tizenegyedik éves Globális Élelmiszerbiztonsági Index (GFSI) jelentés szerint a globális élelmiszerbiztonsági környezet tovább romlott és nagymértékű csökkenés volt megfigyelhető a táplálkozási sztenderdek terén, mely összességében a minőség és biztonság területén megfigyelhető pontszámcsökkenést eredményezte.
A szerzők szerint egy élelmezésbiztonsági ügynökség létrehozása és egy célzott élelmezésbiztonsági stratégia életbe léptetése tovább javíthatja a magyar élelmezésbiztonsági környezetet.
Egy másik, a Corteva által szponzorált, 2019-ben a Financial Times Group által készített Fenntartható élelmiszer-rendszerek című tanulmány kimutatta, hogy az európai fogyasztók nemcsak fenntartható élelmiszereket szeretnének, hanem támogatják az olyan innovációkat is, amelyek kulcsfontosságúak a fenntartható élelmiszertermelés szempontjából. A fenntartható mezőgazdasági termelés fejlődése nagyban hozzájárul az élelmiszerbiztonság fenntartásához, valamint a korszerű technológiákat alkalmazó gazdaságok jobban megfelelnek az egészséges élelmiszer alapanyag előállítási szabályozásoknak, így nagy szerepet játszhatnak a boltok polcain található élelmiszerek minőségének és mennyiségének biztosításában.
A Corteva elkötelezett a hosszú távú egészséges élelmiszer-ellátás és az élelmiszerbiztonság fenntartása mellett azáltal, hogy olyan innovatív eszközöket ad a gazdálkodók kezébe, amelyek segítségével kiváló minőségű élelmiszer-alapanyagot állíthatnak elő, hogy világszerte segítsék a termelékenység, a fenntarthatóság és az élelmezésbiztonság fejlődését. „A Corteva számára a jövőben is prioritás az élelmiszerbiztonság javítása, a fogyasztók és termelők életminőségének javítása, fenntartva ezt a folyamatot a jövő generációja számára.
A vállalat mindemellett évről évre beszámol Fenntarthatósági riportjában azokról az eredményekről és törekvésekről, amelyekkel segíteni kívánja a mezőgazdaság fenntartható fejlődését. A riport számos olyan fókuszterületet tartalmaz, amelyekkel a vállalat az élelmiszerellátást és az élelmezésbiztonságot kívánja támogatni, mint például a biodiverzitás megőrzése vagy a termőföld védelme” – nyilatkozta Sergii Kharin, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója.
A vállalat továbbra is hisz abban, hogy az összes piaci szereplő elkötelezettségével, bevonásával a globális élelmiszerbiztonság és élelmiszerellátás javítható. Ezzel egy időben a Corteva hatalmas erőfeszítéseket fektet az innovációba, hogy olyan hibrid vetőmagokat fejlesszen és növényvédelmi megoldásokat dolgozzon ki, amelyek hosszú távon segítik a termelőket és a magyar gazdaság fejlődését.