0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 24.

Mostantól valódi élmény lesz a kerti ágvágás

Ha a valaki egyszer használni kezdi, azonnal rájön, hogy a kert körüli munkák szinte elképzelhetetlenek lesznek a STIHL GTA 26 akkumulátoros ágvágó fűrész nélkül. Sokoldalúan használható, kényelmes, rugalmas és méretéhez képest rendkívül erős, mindezek mellett pedig könnyen karbantartható és rendkívül megbízható.

Fák és cserjék visszametszéséhez, azok ápolásához, de a már levágott ágak darabolásához is kitűnő választás a STIHL GTA 26 akkumulátoros ágvágó fűrész, ami kicsiben szinte mindent tud, amit a felhasználók egy hagyományos motorfűrésztől elvárnak. A 1/4″ PM3 fűrészlánc például az erős vágásokat és a kiváló vágásteljesítményt szavatolja – a megszokott STIHL minőségben.

Biztonságos munkavégzés, könnyű kezelhetőség

A biztonságos munkavégzés érdekében a GTA 26 markolata ergonomikus és csúszásmentes, a láncnál pedig egy rugalmas védőburkolat kapott helyet. A gép mellé ajánlott még egy lábra csatolható tok a biztonságos hordozás érdekében.

A könnyű kezelhetőség szintén fontos volt a fejlesztők számára. Ezért az ágvágó motorfűrész akkumulátor nélkül mindössze 1,2 kilogramm súlyú.

A vezetőlemez hossza 10 centiméter, ami behatárolja a vágásra váró fák vastagságát is, de a gép éppen a kompakt méretei miatt szűk helyekre is befér. Ráadásul a gyártó tájékoztatása szerint hamarosan egy méteres nyél is elérhető lesz az eszközhöz, amivel a kisebb magasságban lévő ágakat is le lehet vágni.

Akkumulátorcsere olajozással

A GTA 26 karbantartása rendkívül egyszerű, ahogyan ez a STIHL akkumulátoros gépeinél általánosan megfigyelhető. Nincsen szükség benzinre, a szerszám nélküli lánccsere pedig szintén nagy előny.

Mindössze a gép olajozására kell kiemelten figyelni, hiszen a súlycsökkentés érdekében az nem beépítetten, automatikusan történik.

A gyártó ajánlása szerint az akkumulátorcserénél kell a géphez kapható, csőrös edényben lévő olajból egy keveset a lánc és a vezetőlemez találkozásához kenni, az eszközt jobbra, illetve balra fordítva – tehát mindkét oldalra. Ezután egy rövid indítást követően már folytatódhat is a favágás.

Egy akkumulátorral három eszköz

A STIHL ágvágó fűrésze egy 28 Wh-ás, 10,8 V-os AS2 lítium-ion akkumulátorral működik, amivel további két eszköz is üzemeltethető: a SEA 20 akkumulátoros kézi porszívó, valamint a HSA 26 akkumulátoros sövénynyíró. Ennek köszönhetően a termékek nemcsak szettben érhetők el a szakkereskedéseknél, hanem akkumulátor és töltő nélkül is megvásárolhatók.

+ STIHL TIPP: Ezért válassz akkumulátoros eszközöket:

  • Csendesek és nincsen közvetlen károsanyagkibocsátásuk
  • Könnyű a karbantartásuk
  • Rugalmas a munkavégzés, bárhol, bármikor használhatók
  • Alacsonyabb az üzemeltetési költség

(X)

Forrás: STIHL