0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 21.

Újra a lóerők bűvöletében – Bábolnai Gazdanapok 2023

Immár 36 éve, hogy szeptember nemcsak az iskolakezdésről, hanem a Bábolnai Gazdanapokról szól, különösen a gazdászoknak. A szervező és a rendező az idén is nagy szeretettel várják az érdeklődőket szeptember 7-9. között a megújított kiállításra.

Fókuszban a fiatal gazdák

Öt évvel ezelőtt hívtuk először a kiállításra a mezőgazdaság iránt érdeklődő fiatalokat. A Szakiskolai Nap mára elválaszthatatlan része a Bábolnai Gazdanapoknak. Idén ezer diák érkezik hozzánk, és vesz részt a részükre szervezett programokon. Nagyon bízunk benne, hogy közülük sokan aktív részesei lesznek hazánk agrárgazdaságának.

Ismét látványos és változatos szakmai és közönségprogramokra számíthatunk Bábolnán
fotó: mmg archív

Húszezer négyzetméter – a rendezvény három napja nem is elég ahhoz, hogy valaki mindent alaposan végignézzen, de aki visszajáró látogató, az már tudja, hogyan állítsa össze úgy a menetrendjét, hogy eljuthasson a szakmai kerekasztal-beszélgetésektől kezdve a Fiatal Gazda konferenciára is.

Az előző években is sokan voltak kíváncsiak magára a Ménesbirtokra, a gyönyörű történelmi épületegyüttesünkre, ahol a shagya-arab lófajta megszületett.

Természetesen az idén is lehet vezetett sétát tenni a Ménesudvarban, ahol kollégáim mesélnek a fajta és a bábolnai lótenyésztés múltjáról, jelenéről és lehet kocsikázni is, megismerni Bábolna híres arborétumát.

Természetesen a családokra is gondoltunk, a Vérteserdő jóvoltából igazi gyerekparadicsom várja őket. Tartalmas, gazdag, színvonalas három napot lehet majd eltölteni Bábolnán” – ígéri Haál Gábor.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu