0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Zalakaroson zárult az idei Coop Rally programja

Az idén 17. alkalommal megrendezett program Nyugat-Magyarországot járta körbe, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a minőségi magyar termékekre.
A Coop Rally helyezettjeinek csoportképe

A 17. alkalommal megrendezett Coop Rallyt a Polus Sütő Kft. csapata nyerte, míg az Agrárminisztérium különdíját a Gyermelyi Zrt. kapta, amelyet Tóth Béla, a társaság elnök-igazgatója vett át. Ezzel a szaktárca azt ismeri el, hogy a társaság „a termeléstől a feldolgozáson keresztül a kereskedelemig” a minőséget képviseli.

A minőségi, magyar élelmiszer-előállítást és termékeket népszerűsítő szakmai program keretében idén a mezőny Magyarország nyugati felén látogatott meg hat meghatározó élelmiszeripari gyártó- és forgalmazó céget, valamint két COOP tagvállalatot.

A szakmai program alkalmával öt nyugat-magyarországi vármegyében (Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém), illetve Budapesten nyolc állomást (hat élelmiszeripari gyártó céget és két Coop-tagvállalatot) látogatott meg az üzletlánc tagvállalataiból és a cégcsoport beszállító partnereiből álló mezőny. A versenyen közel háromszázan vettek részt, akik hazai élelmiszeripari, kiskereskedelmi, szolgáltató és médiacégeket képviseltek. A résztvevők a hazai élelmiszer-kereskedelmi piacon évi mintegy 2200 milliárd forintot kitevő termékértékesítést, és a COOP Csoporttal együtt több mint 30 ezer munkavállalót fednek le.

Dr. Nagy István, agrárminiszter hálás a Coopnak, amiért náluk 85 százalék feletti a magyar termékek aránya

A mára már hagyományossá vált rendezvényen élelmiszer-feldolgozó cégeket mutatnak be a résztvevőknek azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a hagyományokra épülő innovatív hazai élelmiszer-előállítás értékeire, és a magyar termékek vásárlásának fontosságára. Az idei Coop Rally során a résztvevők két tejüzemet, illetve egy-egy hús-, tésztagyártó és sütőüzemet, valamint egy pincészetet kerestek fel. Továbbá meglátogattak egy Coop Szuper Plusz üzletet és egy közel 3,5 milliárdos beruházással modernizált logisztikai központot.

Az Agrárminisztérium különdíja a Gyermelyi Zrt. részére

Az eseményre – ahogy minden évben – az Agrárminisztérium támogatásával került sor, dr. Nagy István agrárminiszter pedig a hagyományoknak megfelelően vállalta a rendezvény fővédnöki szerepét. A miniszter a zárórendezvényen kiemelte:

hálás vagyok a Coop üzletláncnak, mert üzleteikben 85 százalék feletti a hazai termékek aránya. Azon dolgozunk, hogy a Magyarországon jelen lévő összes kiskereskedelmi hálózat, mind a magyar, mind a multinacionális hálózatok is legalább ezt a szintet érjék el.

Minden egyes Coop-üzlet azon dolgozik, hogy egyre közelebb vigye a magyar gazdák által előállított és a hazai feldolgozók által elkészített terméket a fogyasztóhoz. A Coop a legapróbb magyarországi településen is ott van, és választékot kínál a vásárlók számára – tette hozzá Nagy István.

A tárcavezető miniszteri elismerő oklevelet adott át a Co-op Hungary Zrt. számára – amelyet Pekó László a cégcsoport igazgatóságának elnöke vett át – a magyar kereskedelmi ágazat fejlesztéséért és a kistelepüléseken betöltött több évtizedes kiemelkedő szerepvállalásának elismeréseként.

A kihívásokra az összefogás a válasz

A Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, Pekó László elmondta:

az utóbbi időszakban igen sok kihívás érte a kiskereskedelmi vállalkozásokat, az élelmiszergyártókat, a termelőket, hiszen a Covid után az ukrajnai háború kitörése, majd az azzal párhuzamosan zajló energiaválság, aztán az infláció és a vele együtt járó költségnövekedések sújtották az élelmiszeripar és -kereskedelem különböző szereplőit.
Pekó László, a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke

Kiemelte, hogy ebből a helyzetből a Coop és a beszállító élelmiszeripari gyártó cégek, valamint a termelők összefogása jelenti a kiutat. A kereskedelmi csoport köszönettel tartozik a kormánynak a Magyar Falu Program elindításáért, amelynek keretében a cégcsoport kistelepülési üzletfejlesztéseinél a Coop ötmilliárd forintos önerejéhez hétmilliárd forintos állami támogatás társult. Ennek köszönhetően

461 Coop üzlet újult meg, ami mintegy 450 ezer, kistelepülésen élő ember életkörülményeit javította nagymértékben.

Továbbá emlékeztetett arra is, hogy tavaly egy új, modern vásárlási körülményeket biztosító üzletkategóriát is elindított az üzletlánc, amelyből mára közel félszáz működik országszerte.

A Coop Rallyt a COOP üzletlánc 2006-ban rendezte meg első alkalommal. A teljes egészében magyar tulajdonú kereskedelmi lánc rendezvénysorozata több ízben is kiérdemelte az Érték és Minőség Nagydíjat. A rally az idei programjaival immáron 143 hazánkban működő vállalkozást mutatott be, és szinte a teljes FMCG szektor támogatását tudhatja maga mögött.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu