0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 15.

Megdőlt a világrekord

Több mint egy tonnát nyom a világ legnagyobb töke.
Illusztráció

Október 9-én, hétfőn a kaliforniai Half Moon Bay óriástökversenyen egy kolosszális darab megdöntötte a világrekordot. A mérleg nyelve megdöbbentő módon 1246,9 kilogrammot mutatott, ezzel pedig a világ legnagyobb töke lett – írja az Index.

A Minnesotából származó Travis Gienger egy korábbi versenyen már felállította az észak-amerikai rekordot, emiatt a „Godzilla-tökök” mesterének becézik.

Travis és a lelkes rajongók döbbenettel vegyes örömmel fogadták, hogy sikerült megdöntenie a 2021-ben, egy olaszországi versenyen felállított 1225,6 kilogrammos világrekordot.

A népszerű verseny, amely a világ leghatalmasabb tökeit mutatja be, az 51. Half Moon Bay-i Művészeti és Tökfesztiválhoz köthető, és egy ünnepségekkel teli hét veszi kezdetét. Az előző évi versenyen Travis akkori darabja 1160 kilogrammot nyomott, ezzel Amerikában rekordot állított fel, amelyet mostanra túl is szárnyalt. Az idei versenyen több kategóriában is különböző pénzdíjakat osztottak ki, köztük a legesztétikusabb tök és a legnagyobb kaliforniai óriástök kategóriában.

Illusztráció
Forrás: index.hu

Magazin ajánló: