0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

A John Deere újabb lépést tesz az intelligens ipari vállalattá válás útján

A John Deere új stratégiájának bejelentése óta először mutatja be mindazokat a technológiai megoldásokat, amelyek mind a növénytermesztő, mind az állattenyésztő gazdák érdeklődésére számot tartanak.
DLG – AgriTechnica Archive

Az AGRITECHNICA standon a fő európai termelési rendszerek – tejtermelés, állattenyésztés és gabonatermesztés – mellett megtekinthetők lesznek más gyártók, például a Lemken, a Xarvio és a Yara által gyártott eszközök is.

Azzal, hogy a John Deere helyet ad standján ezeknek a márkáknak is, azt szeretné üzenni a vegyes flottával rendelkező és különböző technológiákat alkalmazó gazdálkodóknak, hogy őket is szívesen látják, és számítanak rájuk.

Okos gazdaság, nagyobb nyereség

DLG – AgriTechnica Archive

A John Deere „Okos gazdaság, nagyobb nyereség” mottójával összhangban a vállalat a legkiválóbb gyakorlati megoldásokat és termékeket kínálja a termelési ciklus egészére, betakarítástól betakarításig.

Az egyes fázisok során gyűjtött adatok a hozam növelésére szolgálnak a növényvédőszer- és műtrágyahasználat csökkentése mellett.

A John Deere Operations CenterTM a feldolgozott adatok felhasználásával optimalizálja a termelési folyamatokat a gazdálkodók, tanácsadók és más érintettek számára.

Tejgazdaság és állattenyésztés

DLG – AgriTechnica Archive

A John Deere a termelési ciklus minden egyes lépéséhez kínál technológiai megoldásokat, a szerves trágyázástól a vetésen, a kaszáláson és betakarításon át a szarvasmarhák takarmányozásáig.

Az AutoPathTM és a HarvestLabTM a John Deere két fő technológiai megoldása a tejgazdaságok és állattenyésztők számára. A HarvestLabTM érzékelő a trágya érzékelésével lehetővé teszi a tökéletes szerves trágyázást. Segítségével a szerves trágya sávos talajművelési technológiával juttatható a talajba vetés előtt. Az AutoPathTM lehetővé teszi a vetőmagok pontos elhelyezését a trágyázott sávra vetés során.

A See & SprayTM technológia komoly megtakarítási lehetőségeket kínál a szükséges vegyszerek mennyiségének minimalizálásával.

Gabonatermesztés

DLG – AgriTechnica Archive

A John Deere az AGRITECHNICA 2023 kiállításon be fogja mutatni az egyes termelési lépések optimalizálását szolgáló technológiai újításokat az első talajmintavételtől kezdve a művelésen, a vetésen, a növényvédelmen és a trágyázáson át egészen a betakarításig.

A gabonaérzékelő technológia például betakarítás közben vizsgálja a termés minőségét.

Az olaj- és fehérjetartalom mérése lehetővé teszi a minőség valós idejű nyomon követését közvetlenül a kombájnból betakarítás közben. A rögzített adatokból differenciált térképek készülnek, amelyek segítenek csökkenteni a műtrágyahasználatot.

Partnerkapcsolatok

DLG – AgriTechnica Archive

Sok gazdaság vegyes gépparkot és többféle digitális megoldást használ. A John Deere számára fontos, hogy a John Deere Operations Center™ adatai könnyen integrálhatók és megoszthatók legyenek, ezért alakít ki új és hosszú távú együttműködéseket. Az AGRITECHNICA kiállításon olyan partnerek mutathatják be a termelési rendszereiket, mint a Xarvio és a Yara.

A John Deere nemcsak más digitális interfészek, hanem más gyártók felé is nyitott. Az AGRITECHNICA kiállításon először lesznek láthatóak más cégek, például a Joskin és a Lemken eszközei és gépei a John Deere termelési rendszereiben.

John Deere Connected Support™ és viszonteladók

DLG – AgriTechnica Archive

A John Deere gépek csatlakoztathatóságának és úttörő műszaki megoldásainak a megfelelő szerviz biztosít stabil hátteret. A Connected Support™ rendszer segítségével az üzemeltetési vezetők és a viszonteladók szükség esetén könnyen kapcsolódhatnak a szükséges géphez. Az esedékes kötelező karbantartások és az üzemzavarok időben, még az esetleges meghibásodás előtt észlelhetők. Ez csökkenti az állásidőt, és növeli a John Deere gépek üzemidejét.

A forgalmazóknak kulcsfontosságú szerepe van mindebben, hiszen ők jelentik a kapcsolódási pontot a John Deere és az ügyfelek között. Ezért az AGRITECHNICA 2023 kiállításon reflektorfénybe fognak kerülni a forgalmazók.

Az ügyfelek a helyszínen találkozhatnak közvetlen kapcsolattartójukkal, hogy egyéni megoldásokat találjanak a gazdaságuk termelési rendszeréhez.

A fenntarthatóság napjainkban

A John Deere standjánál lehetőség fog nyílni közvetlen eszmecserére a szakmabeliekkel. Stefan Vogelsang német gazdálkodó azt mutatja majd be, hogyan teljesítette a John Deere technológiájával „A termelőtől a fogyasztóig” EU-stratégiához kapcsolódó előírások követelményeit. A standon más gazdálkodók is elérhetők lesznek, akikkel megvitathatók a mezőgazdasági ágazat előtt álló aktuális kihívások.

Forrás: John Deere

Magazin ajánló: