0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 25.

Bolygóhatárok: A laborhús nyomában

Wossala Rozina sztárséf az élelmiszerellátás jövőjét mutatja be videójában, az MVM Future Talks tudományos sorozat részeként.

Az MVM Future Talks tudományos sorozat idén a „bolygóhatárokként” emlegetett, legégetőbb globális problémákat veszi górcső alá. A negyedik évad egy dokumentumfilm-sorozattal indul, amelyben

hazai hírességek és véleményvezérek a világ különböző részein járnak utána az emberiséget fenyegető legnagyobb kihívásoknak, és mutatják be a lehetséges megoldásokat. (mvmfuturetalks.hu)

Az ENSZ becslései szerint a világ népessége 2050-re eléri a 9,7 milliárdot. Az élelmiszertermelésnek lépést kell tartania ezzel a növekedéssel.

Mindeközben az éghajlatváltozás hatása egyre inkább érezhető a termelésben: a szélsőséges időjárás, az aszály és az árvizek mind negatív hatással vannak a rá.

A globális élelmiszerellátás ráadásul olyan kihívásokkal is szembesül, mint a vízhiány és az élelmiszerpazarlás. Rozina többek között szingapúri techcégeket is bemutat, ahol laborban tenyésztett húsokkal kívánnak megoldást biztosítani.

A laborhús témájában hírportálunk is többször számolt már be a különböző aspektusokról:

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/MVM

Magazin ajánló: