0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 20.

Pandákkal kenné kenyérre az amerikaiakat Peking

A barátság jeleként újra pandákat küldene Kína az Egyesült Államoknak. Hszi Csin-ping kínai államfő Kaliforniában arról beszélt, készen állnak, hogy folytassák az együttműködést a pandák megőrzésének ügyében.

Az államfő szerint Kína mindent megtesz annak érdekében, hogy eleget tegyen Kalifornia kívánságának és szorosabbra fűzze az amerikai és a kínai nép közti kapcsolatot – írta az economx.hu.

Hszi Csin-ping és Joe Biden egy év után találkoztak újra személyesen az indiai-csendes-óceáni térség vezetőinek csúcstalálkozóján. A kínai államfő ugyanakkor nem részletezte, mikor és hány pandát biztosítana az Egyesült Államoknak. Utalásokat tett azonban arra, hogy a San Diegó-i állatkertbe kerülhetnek óriáspandák.

Megjegyezte, hogy értesülései szerint a kaliforniai lakosok nagyon várják a pandák visszatérését, és hogy a gyerekek nagyon nehezen mondtak búcsút tőlük.

A pandák azután lettek az amerikai-kínai kapcsolatok szimbólumai, hogy Peking 1972-ben egy pandapárt ajándékozott a washingtoni Nemzeti Állatkertnek, és azóta is együttműködött az Egyesült Államokkal a pandák megmentésében – írja az MTI.

Azóta a pandák hazatértek Kínába, a San Diegó-i állatkert 2019-ben szállította vissza óriáspandáit, az utolsó példány pedig az év elején tért haza Memphisből.
Forrás: economx.hu

Magazin ajánló: