0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Gyorsabb lett a vasúti áruszállítás

A Maersk dán szállítmányozási és logisztikai vállalat fejlesztésének köszönhetően sokkal rövidebb lesz a menetidejük a Barcelonából három franciaországi csomópontra közlekedő tehervonatoknak.

Eddig a franciaországi belépéskor a perthus-i alagútátkelőhely után elkerülhetetlen volt a nyomtávváltás miatti mozdonycsere vagy a konténerek átrakodása, ami hosszú időt vett igénybe.

A mindkét rendszerhez illeszkedő mozdonyoknak köszönhetően erre nem lesz szükség, így a menetidő 12 nappal is lerövidülhet.

Ezenkívül a szokásos, 450-500 méter hosszú és átlagosan 68 TEU-fémkonténer szállítására alkalmas vonatokat Spanyolország ezen vasútvonalain elsőként felváltják az Európában megengedett maximális, 750 méter hosszú vonatok, amelyekre 108 TEU-konténer rakodható. A logisztikai vállalatok számára ez jelentős megtakarításokat hoz. A Barcelona–Toulouse közötti útvonalon irányonként hetente három, Barcelona–Lyon között pedig irányonként hetente egy fuvar áll majd a szállítmányozók rendelkezésére, amelyet a logisztikai vállalat tulajdonában lévő APM Spain Railways vasúttársaság üzemeltet a Captrainnel és a Naviland Cargóval együttműködve.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/container-news.com

Szaklap, amelyben a cikk megjelent: