0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Csökkentenék a raklapveszteségeket

Együttműködési megállapodást kötött a Chep Magyarország Kft., valamint a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az ellátásilánc-szolgáltatásokkal foglalkozó cég a terméktanács pártoló tagjává vált.
Harcz Zoltán és Barla-Szabóné Illés Nóra a megállapodás aláírásakor. Tanulmányokat terveznek a raklapok használatával, elszámolásával és veszteségeivel kapcsolatban

Az együttműködés célja a magyar tejtermelés, tejipar és kiskereskedelem fenntarthatósági és üzleti kihívásainak feltérképezése, a fenntarthatósági szempontok érvényesítése, a körforgásos gazdaságra vonatkozó ajánlások megfogalmazása, a szürkegazdaság visszaszorítása, a tejipari szereplők közötti raklapveszteségek csökkentése.

A Chep a raklappiac szakértőjeként képes a tejágazat szereplőivel együtt egy fenntartható rendszert javasolni – mondta Barla-Szabóné Illés Nóra ügyvezető igazgató. A közösen vezetett kutatás célja a gyártók és kereskedők aktuális kihívásainak megismerése és megoldások elősegítése.

A partnerek szeretnék elérni a raklapveszteség, a hulladék, a szállítási költség és ezzel a széndioxid-kibocsátás csökkenését.

„Mivel a Tej Terméktanács egyedülálló szakmai tudással rendelkezik, meg vagyok győződve, hogy minden szereplőnek élhető ajánlásokat tudunk majd adni.”

Harcz Zoltán, a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács célja a magyar tejágazat fejlődése, a magyar tejpiaci szereplők eredményes működése, a tejtermelésből és tejfeldolgozásból élő valamennyi gazdálkodó és munkavállaló érdekeinek védelme, valamint a magyar fogyasztók hosszútávon is megfizethető és folyamatosan magas minőségű tejjel és tejtermékkel történő ellátása. A szervezet olyan tagokat is felvehet a tagjai sorába, akiknek a tevékenysége nem, vagy csak közvetve köthető a termékpályához, de segíteni kívánják ezeknek a céloknak az elérését.

Az együttműködés keretében a partnerek részt vesznek egymás tejágazati és fenntarthatósági rendezvényein és tanulmányokat terveznek a raklapok használatával, elszámolásával és veszteségeivel kapcsolatban.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: