0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 24.

Utakra, házakra döntött fákat országszerte a tomboló szél

Fákat döntött ki és tetőket bontott meg az erős szél az ország több térségében, főként a Nyugat-Dunántúlon és az ország északkeleti csücskében- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.
Illusztráció

Vas, Veszprém, Zala és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében főleg utakra dőlt fák nehezítették meg a közlekedést, helyenként villanyoszlop tört el, vezetékek szakadtak le és háztetőket bontott meg a szél.

Zala vármegyében, Vonyarcvashegy térségében kétszer is ki kellett vonulniuk a tűzoltóknak, hogy eltávolítsák a sínekről a vasúti forgalmat akadályozó fákat.

Veszprém vármegyében a 71-es főútra rádőlt egy nagy fenyőfa a badacsonyörsi kempingnél, a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók láncfűrésszel darabolták fel és távolították el a fát.

Vas vármegyében útra dőlt fának ütközött egy személyautó Csákánydoroszló közelében, a 8-as főút 170-es kilométerénél. Szombathelyen, Sárváron és Kenyeriben is fákat döntött ki a viharos szél. Bozsokon a malom tetejére borult, összetört két napelemet és egy telefonvezetéket is leszakított egy nagy fa.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is kidőlt fákat daraboltak szét a tűzoltók láncfűrésszel Boldogkőváralján, valamint a Hidasnémeti és Gönc, illetve a Szemere és Buzita közötti úton. Cigándon egy családi ház zsindelyezett tetőszerkezetét bontotta meg, Mezőkövesden pedig egy családi ház udvarán két fenyőfát is kifordított a földből a szél – ismertette az OKF.

Forrás: MTI

Magazin ajánló: