0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 21.

Zöldterületek újultak meg Pásztón

Hat helyszín újult meg a Nógrád vármegyei Pásztón a "Zöld város kialakítása" programban, amelyre 655 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán.
Illusztráció

A városháza arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a támogatásnak köszönhetően megújult a Hunyadi udvar, a Stromfeld udvar, a városi piac, a Kishegyi szabadidőpark, a vasútállomás előtti tér, valamint csúszdaparkot építettek a strand mellett.

Közleményükben ismertették:

a Hunyadi udvarban megújították a zöldfelületet, növényeket telepítettek és felújították a labdafogó kerítéssel körbevett kézi-, kosárlabda, és futballpályát, a kültéri fitnesz- és tornapályát, a 200 méteres futópályát, a járdákat, a parkolókat, az utakat és a pihenőket.

Ugyancsak megújították a kerítéssel védett kutyafuttatót és a vízelvezetést, valamint fejlesztették a közvilágítást és utcabútorokat helyeztek ki.

A Stromfeld udvarban felújították a játszóteret, a Kishegyi szabadidőparkban pedig elbontották a színpadot és a kapcsolódó raktárt, és egy 300 méteres futókört alakítottak ki.

A piac épületét felújították, lefedték a nyitott standokat és növelték azok számát. Növénysávot telepítettek, megújították a parkolókat, korszerűsítették a vízelvezetést és kiépítették a közvilágítást.

A vasútállomás előtti téren és a strand környezetében is megújult a zöldfelület és annak környezete. Az állomásnál esőbeállót és kerékpártárolót, valamint térfigyelő központot és kamerarendszert alakítottak ki.

A strandnál a csúszdapark mellett tornapályát is kialakítottak.

Azt írták,

a környezetfejlesztési pályázathoz kapcsolódva környezettudatosságot erősítő lakossági programokai is szerveztek, így faültetést óvodás és általános iskolás gyermekekkel, előadásokat, rendhagyó környezetismereti órát vagy családi napot.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Forrás: MTI

Magazin ajánló: