0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 13.

Fenntarthatósági elismerést kapott egy hazai vetőmagüzem

A Corteva szarvasi üzeme elismerő oklevelet kapott a környezettudatosság és a körforgásos gazdaság támogatásáért.

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat elismerő oklevelet kapott a környezettudatosság és a körforgásos gazdaság támogatásáért a kis- és nagyvállalatoknak komplex csomagolási szolgáltatásokat nyújtó Manupackaging Hungary Kft. által szervezett Fenntarthatósági Program keretében.

A Corteva szarvasi vetőmag üzeme
A Corteva szarvasi vetőmag üzeme
Fotó: Corteva

A Corteva szarvasi üzeme Pioneer® kukorica- és napraforgó hibrid vetőmagot állít elő, és évek óta együttműködik a Manupackaging Hungary Kft-vel, részben újrahasznosított fóliákat rendelve a csomagolási folyamatokhoz. Ez megfelel

a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségének, amely biztosítja, hogy 2025-re a Corteva vetőmag- és növényvédelmi portfóliójának minden új terméke megfeleljen a vállalat fenntarthatósági kritériumainak, amely magában foglalja a fenntartható csomagolás technológia alkalmazását és a karbonlábnyom csökkentését is.

A működés során felhasznált fólia mennyiségének csökkentésére, az újrahasznosított stretch fólia használatának növelésére, valamint a bioalapú és biológiailag lebomló termékek használatának ösztönzésére tett erőfeszítéseiért a Corteva a Manupackaging Hungary Kft. tavaly indított Fenntarthatósági Programja keretében elismerésben részesült.

„A Corteva szarvasi termelési üzemében arra törekszünk, hogy a vetőmag zsákok termelési és logisztikai folyamatai során a lehető legkevesebb csomagolóanyagot használjuk és ezáltal csökkentsük a keletkező hulladékok mennyiségét. A minőség és a fenntarthatóság az üzem működéséhez szükséges csomagolóanyagok beszerzésekor is kiemelt szempont.

Az újrahasznosított anyagot tartalmazó fólia kiváló minősége biztosítja annak optimális mennyiségben történő felhasználását.

Emellett a vállalat számára az is nagyon fontos, hogy a gyártás során felhasznált anyagok újrahasznosíthatóak legyenek, így védve a környezetet. Örülünk, hogy fenntartható csomagolási technológiáinkkal és a Manupackaging Hungary Kft. fenntarthatósági programjában való részvételünkkel támogathatjuk a környezetvédelmet” – mondta Zakar Mihály, a Corteva szarvasi üzemének vezetője.

A Manupackaging Hungary Kft. a Corteva nevében a fenntarthatósági törekvések elismeréseként 10 fát ültetett a budapesti Péterhalmi erdőben, hogy növelje a főváros zöldfelületét, ami pozitív hatással van a mikroklímára: „Büszkék vagyunk arra, hogy partnerünk a Corteva Agriscience, akik számára a fenntarthatóság kiemelt fontosságú, és vetőmagjaik csomagolásához részben újrahasznosított fóliáinkat használják.

A Corteva nevében általunk ültetett fák csökkentik a szén-dioxid kibocsátást, de növelik az oxigén szintjét is, élőhelyet biztosítanak számos madárnak, rovarnak és élőlénynek, és természetes módon enyhítik a klímaválság negatív hatásait”

– nyilatkozta Arató Gábor, a Manupackaging Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A Corteva minden évben felülvizsgálja fenntarthatósági stratégiáját és környezetvédelmi intézkedéseit, hogy mérje az elért eredményeket, amelyekről az éves Fenntarthatósági és ESG jelentésében számol be. A vállalat továbbra is együttműködik partnereivel annak érdekében, hogy azonosítsa azokat a lehetőségeket, amelyekkel hozzájárulhat a mezőgazdaság fenntarthatóságához, és javíthatja a termelők és a fogyasztók életminőségét, biztosítva a fejlődést az elkövetkező generációk számára.

Forrás: Corteva Agriscience

Magazin ajánló: