0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 24.

Japán krokett, amire 43 évet kell várni

Japánban egy családi hentesüzletben a híres és drága Kobe marha húsával töltik a kroketteket. A most leadott rendelésekre 43 évet kell várni, és a sor egyre hosszabb.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy jelenleg a 2014 januárjában leadott megrendeléseket szállítjuk ki – írja honlapján a japán Takasago városban működő Asahiya hús- és csemegebolt tulajdonosa.

A krokett, belsejében a Kobe marhahússal

Akik azt gondolnák, hogy a 10 éves várakozás utáni rendelések kiküldése túlzás, azoknak szembe kell nézniük azzal, hogy ha most adják le a rendelést, akkor 43 év múlva fogják megkapni a kroketteket. Sokan kíváncsiak  a magyarázatra.

A cég specialitása a híres és nagyon drága Kobe marhahúsból készült extra minőségű krokett. A kézzel készített Kiwami nevű kroketteket az Asahiya családi üzletben állítják elő és árulják. Különlegességükhöz hozzátartozik, hogy a világ egyik legexkluzívabb és legdrágább marhahúsfajtájával, a Kobe marha húsával töltik.  A hús hároméves Kobe tehenektől származik, amely a legmagasabb A/5-ös besorolású, különleges íz és finom textúra jellemzi.

Minden egyes krokett körülbelül 30 gramm marhahússal van töltve. A recepthez édes ízű Red Andes burgonyát, valamint Awaji szigetről származó hagymát használnak. Minden alapanyagot helyben, a Hyogo prefektúrában termelnek. Egy krokett 540 jenbe, azaz kb. 1350 Ft-ba kerül. A termék ára tehát nem megfizethetetlen, ami megmagyarázza a nagy érdeklődést e marhahúsból készült csemege iránt.

A Kiwami krokettért való virtuális sor, amelybe online regisztrációval kell beállni, hihetetlenül hosszú, jelenleg mintegy 63 ezer jelentkező van.

Ez azt jelenti, hogy ha valaki 2024 januárjában rendel krokettet, akkor 43 év múlva kell számolnia azzal, hogy megkapja a rendelését.

Ez áll az Asahiya üzlet hivatalos honlapján.

A Kobe marha húsa

Miért ilyen hosszú a várakozási idő? A krokettet kézzel készítik, és naponta mindössze 200 darabot állítanak elő.Aki úgy érzi, képtelen több mint négy évtizedet várni, azok a marhahús krokett egy másik változatát is megrendelhetik, amire csak körülbelül négy évet kell várni.

Több évtizedes várakozás után otthon meg is süthetjük

Az Asahiya családi vállalkozásban működő üzlet a hozzá tartozó hentesüzlettel együtt 1926 óta működik. Jelenleg az 59 éves Shigeru Nitta vezeti, aki a tulajdonosok harmadik generációjához tartozik.

A krokett-sztori az online értékesítéssel kezdődött, amit 1999-ben kezdte el a hentesüzlet. Elsősorban prémium minőségű Kobe-húsokat árultak, de a tulajdonos észrevette, hogy nagyon sokan érdeklődnek a húsok iránt, de csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy nagyobb adagot  vásároljanak belőle.

Ezért Nitta úgy döntött, hogy a kisebb mennyiségű marhahússal töltött krokettek jó megoldást jelentenek a Kobe marhahús iránti növekvő kereslet kielégítésére, amit fagyasztva kínálnak. Azt is remélte, hogy a kroketteket megkóstolva olyan vásárlókat is vonz majd, akik nagyobb adag marhahúst akarnak majd venni tőle.

Nitta meglepetésére a krokettek iránti érdeklődés messze felülmúlta várakozásait. Időközben a Kobe marhahús és így maguk a krokettek ára is emelkedett. Ez azonban nem tántorította el a vásárlókat attól, hogy további megrendeléseket adjanak le – annak tudatában, hogy sok-sok évet kell majd várniuk, mire az a tányérjukra kerülhet.

Ez is érdekelheti:

Már kapható a 3D nyomtatott vegán lazac: de van, aki megveszi?

Érdekes összefüggés van a szúnyogok és a csokoládé között

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: